Asus M50Vn A S003C - divné pískání při zapnutí notebooku
Asus M50Vn A S003C - divné pískání při zapnutí notebooku
Dobrý den, vlastním notebook Asus M50Vn A S003C a mám s ním ten problém, že když jsu někdy nucen vypnout notebook přímo natvrdo pomocí tlačítka(dlouhým stisknutím), tak se mi pak stává,že když pak notebook zas zapnu, tak se z obou reproduktorů na šasi ozývá divné vysokofrekvenční pískání(zvuk se většinou mění se změnou obrazu na obrazovce) a toto pískání ustane až po přihlášení a naběhnutí windows. Když však notebook vypnu korektně z windows tak při opětovném zapnutí je vše v pořádku.Používám Windows Vista 32b. Mám na notebooku taky druhý OS- Mandriva Linux 2009 CZ, a když se z tohoto systému chci odhlásit a přejít do Windows tak po restartu pc se tento zvuk ozývá také..zkoušel sem notebook zformátovat a mít na něm pouze Visty, avšak problém to stále neodstranilo, tak sem zkoušel v biosu vypnout POST sound, to také nezabralo..Prosím o radu, nejlépe někoho kdo měl ten stejný problém.. Už mě to dost štve, přemýšlím o reklamaci..
Přesně tohle se mi stalo asi 3x. Poprvé když jsem notebook uspal a obrátil vzhůru nohama abych se na něco podíval. Po spuštění začal takhle pištět do reproduktorů, případně sluchátek, dost jsem se lekl, že jsem něco poškodil. Potom jednou na přednášce, dost hlasitě :-/. Řešení ani příčinu jsem nenašel, ale naštěstí přestalo to dělat samo. Nebo jsem možná přestal dělat to, co to z způsobuje.