Apple MacBook
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jestli ti bliká ta podsvětlovací zářivka, tak to určitě reklamuj. Na pár NB jsem se s tim setkal a nic moc příjemného to není.
Jinak teda já se musim přiznat, že když jsem začal používat notebook jako svůj primární komp (rok 2003) a začal jsem tedy do toho čučet celý den, tak jsem měl strašné bolesti hlavy. Bylo to první měsíc, kdy jsem se aklimatizoval po přechodu z CRT monitoru. Potom to nějak odeznělo. Jestli to u tebe bylo předtim v poho, tak to tim asi nebude.
Jinak teda já se musim přiznat, že když jsem začal používat notebook jako svůj primární komp (rok 2003) a začal jsem tedy do toho čučet celý den, tak jsem měl strašné bolesti hlavy. Bylo to první měsíc, kdy jsem se aklimatizoval po přechodu z CRT monitoru. Potom to nějak odeznělo. Jestli to u tebe bylo předtim v poho, tak to tim asi nebude.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Ono to blikání je slabé, ani ne moc zřetelné. Tozn., že se to časem pos.... a bude to flicker, tedy vadné podsvícení a nebo je to v normě. Ohledně bolení hlavy, teď jsem byl v Bontonlandu na Václaváku, kde mají jede macbook white 13.3 (ale již s X3100) vystaven. Zkoušel jsem jej chvilinku a nemohu říci stoprocentně, že mě hlava bolela, ale zas také ne, že mě nebolela...Ještě ten svůj vyzkouším a raději ho asi stejně dám do servisu, abych se ujistil, že je ok...nebo se závadou...
Apple MacBook white 2GHz Core2Duo, 1GB RAM, 80GB HDD, combo drive, OS X Leopard 10.5.3, (iLife 08')
fonty
EasyShare píše:Mohl by to někdo prosím vyzkoušet na modrém pozadí plochy (buď jen barva, nebo aqua blue)., jestli není vidět lehké kmitání (něco v tom smyslu)? Díky
A není problém spíše ve fontech? Jak máš nastavený anti-alias? Nic proti MacOS, ale fonty v něm mi příjdou -subjektivně- horší než na Windows, rozmazané a se špatným odstupem od sebe. Hodně je to znát třeba na webu, kde je koncentrace mnoha písmen různých velikostí, pod různým pozadím a ještě kontrastní vůči animacím, bannerům a celkovému ladění webu. Pokud totiž musíš čast přeostřovat, nebo se Ti hůře čte, může to stát za tou záhadnou bolestí hlavy.
pomocou bootcamp utility si mozes na macbook dat aj windows. akurat jediny dovod na kupu macbooku je imho prave len ten OS X (na iny hardware ako ten od apple sa neda legalne nainstalovat).
pokial chces notebook na hry tak si kup radsej nieco ine. Macbook nema na hry windows a vykon. a kvalitou neprevysuje notebooky s windows ktore stoja minimalne o tretinu menej.
pokial chces notebook na hry tak si kup radsej nieco ine. Macbook nema na hry windows a vykon. a kvalitou neprevysuje notebooky s windows ktore stoja minimalne o tretinu menej.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
-
- píše často
zkoušel jsem Spore a Sims 3 - na Whitebooku co mám (2.2ghz, x3100, 4gb ram a 7200 disk)
ve výsledku je to možné, ale - Spore běhá obstojně, ovšem MB dost topí. u Sims 3 je výsledek ještě horší, hra se celkem dost seká
navíc jsem musel ořezat i detaily apod...takže MB na hry asi ano, ale s x3100 rozhodně ne
ve výsledku je to možné, ale - Spore běhá obstojně, ovšem MB dost topí. u Sims 3 je výsledek ještě horší, hra se celkem dost seká
navíc jsem musel ořezat i detaily apod...takže MB na hry asi ano, ale s x3100 rozhodně ne
Apple Macbook White
-
- píše často