momentálně si vybírám notebook na vysokou školu. už jsem tady prolezl většinu fór a přečetl několik článků a mám pár kandidátů...
acer aspire 5738G
HP ProBook 4510s
LENOVO ThinkPad R500
Toshiba Tecra A1012L
na čem mi záleží?
1)jednoznačně na prvním místě je kvalita zpracování a odolnost. raději oželím trochu výkonu, ale s vědomím že se mému ntb (pokud do něj nebudu bušit kladivem) pravděpodobně nic nestane...
2)Na dalším místě je tichost/hlučnost, výhřevnost a výdrž(aspoň 3h)...tyhle tři parametry spolu docela souvisí, protože se týkají grafiky. takže raději oželím trochu výkonu, hlavně když mě při práci na ntb nebude bolet hlava z toho zvuku...
3)a samozřejmě si občas rád něco zahraju. vím že tenhle požadavek si odporuje s těma prvními dvěma, takže mi stačí aby to rozjelo alespoň ty slabší hry
Vzhledem k tomu, že se moc nevyznám bych byl rád, kdyby jste mi to trochu zhodnotili, případně přidali i další tipy. v mém výběru jsou ntb kolem 15k, až na lenovo, který je trochu dražší...vyplatí se si ty dva tisíce připlatit?
na závěr bych upozornil na poslední z uvedených-toshibu tecru, která už byla oficiálně stáhnutá z prodeje před dvěma týdny, ale přece jsem ji našel na nějakém neznámém serveru...mám mít strach z nákupu na takových menších neověřených eshopech?
ještě jeden dotaz. když si doma přidám (novou, větší) RAM kartu do NTB, je to zásah při kterém přijdu o záruku?
Díky za jakékoliv postřehy