ThinkPad R500/Satellite A500
ThinkPad R500/Satellite A500
Jako každej druhej, zde se ptající jakej NTB, jsem také budoucí student VŠ a také potřebuji poradit. O noteboocích toho moc nevim a až donedávna sem nesledoval trendy ani mě to moc nezajímalo, ale mam pár kámošů který se v tom docela vyznaj (nebo teda já si to o nich myslim). Postupně sem s jejich "pomocí" dostal přes různé Acery, MSIčka a HPčka k Toshibě a Lenovu o kterých sem na začátku vubec neuvažoval, ale bylo mi řečeno, že podle mých zadaných požadavků asi jiné značky nepřipadají v úvahu. Jelikož budu na koleji, což obnáší dojíždění vlakem, chtěl sem, aby něco vydržel (jak baterie tak odolnost šasi). A rozpočet byl, nebo ještě pořád je 25 000. Takže sem vybral R 500 a A 500. Jelikož za pomoci kámošů, bych zachvíli skončil s nějakym Applem nebo Ferari, raděj se tedy zeptám tady. Takže co radíte vy? Jo eště sem zapoměl, že budu pracovat s CADem a jemu podobné programy..
na CAD urcite R500 s 1680x1050 displejem. prace na vyssim rozlisku je uplne nekde jinde, nez na nizkem
(ideal je externi LCD)
(ideal je externi LCD)
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Jo myslel sem si že Lenovo vyhraje. Taknějak už s nim i počítám, akorát neni ta grafická karta slabá? Jen 128Mb..Nevim jak sou programy typu CAD náročný na graf. kartu, ale když sem dělal v CADu na mem ASUS A 6000U tak docela topil a sekal se. Celkově mi přijdou Lenova ve stejný cenový kategorii v porovnání s ostatními notebooky že maj vždy slabší grafiku. Ale nové hry na tom hrát nechci, takže mě to tolik netrápí..
Zeptej se ve skole, jestli vyrazne vyuzijes pri studijnich projektech grafiku v pocitaci. Kdyz dostanes odpoved, ze moc ne nebo az ctvrty nebo paty rok, tak bych grafiku neresil
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zjisti si, v jakych programech budes kreslit.
jinak ja nemam problem, ono plno lidi pokresli ty skolni veci (tam zase nejak extra velke 3D modely a sestavy delat nebudes) i na integrovanych grafikach.
ja na q135m (slabsi grafika vuci hd3470, to ze je to "quadro", si nevsimje, NVS quadra jeste nemaji certifikaci pro OpenGL, takze ve 3D cadech mi nic nepridava proti obycejne 8400gs) nemam zatim jediny problem, pouzivam Autocad, Inventor, Pro Engineer
(ted prechazime u Pro-E z verze wildfire 2 na 4, tak jeste napisu, az nahodim)
je pravda, ze hl. novy autocad je dost narocny, ale rekl bych spise na CPU a RAM (taky kvuli toho, ze v acadu delas na 95% jen ve 2D, na 3D mas jine, daleko lepsi programy), inventor se mi zda jede i startuje rychleji
btw. jak se tak divam na a6000u, tak jsem nasel neco s amd sempron, 512RAM a sis chipsetem, to se ani moc nedivim, ze to melo problem.
kdyz tam bude nejake slusne Core 2 duo + dost ram, nemel by byt problem.
a ve skole mas i tak k dispozici workstation (aspon my mame ve vsech CAD ucebnach 4jadra, 4GB RAM, 20-24 displeje, vykonne grafiky, atd...)
jinak ja nemam problem, ono plno lidi pokresli ty skolni veci (tam zase nejak extra velke 3D modely a sestavy delat nebudes) i na integrovanych grafikach.
ja na q135m (slabsi grafika vuci hd3470, to ze je to "quadro", si nevsimje, NVS quadra jeste nemaji certifikaci pro OpenGL, takze ve 3D cadech mi nic nepridava proti obycejne 8400gs) nemam zatim jediny problem, pouzivam Autocad, Inventor, Pro Engineer
(ted prechazime u Pro-E z verze wildfire 2 na 4, tak jeste napisu, az nahodim)
je pravda, ze hl. novy autocad je dost narocny, ale rekl bych spise na CPU a RAM (taky kvuli toho, ze v acadu delas na 95% jen ve 2D, na 3D mas jine, daleko lepsi programy), inventor se mi zda jede i startuje rychleji
btw. jak se tak divam na a6000u, tak jsem nasel neco s amd sempron, 512RAM a sis chipsetem, to se ani moc nedivim, ze to melo problem.
kdyz tam bude nejake slusne Core 2 duo + dost ram, nemel by byt problem.
a ve skole mas i tak k dispozici workstation (aspon my mame ve vsech CAD ucebnach 4jadra, 4GB RAM, 20-24 displeje, vykonne grafiky, atd...)
Jo proti memu a6000u je R 500 určitě pokrok.
Na strojárnu nejdu, takže bych žádný složitý 3D výkresy dělat neměl. CAD ta grafika snad zvládne, ale přesto mi to nedá nezeptat se, jak na tom bude notebook celkově ve hrách. Nejsem žádnej náročej hráč a ani od lenova nepředpokládám super herní výkon, na to neni dělanej. Přesto bych měl jako vášnivej RPG hráč otázku pro ty kteří tento notebook mají, jak se popere např. se Zaklínačem, Gothic 3, Oblivion..?
Na strojárnu nejdu, takže bych žádný složitý 3D výkresy dělat neměl. CAD ta grafika snad zvládne, ale přesto mi to nedá nezeptat se, jak na tom bude notebook celkově ve hrách. Nejsem žádnej náročej hráč a ani od lenova nepředpokládám super herní výkon, na to neni dělanej. Přesto bych měl jako vášnivej RPG hráč otázku pro ty kteří tento notebook mají, jak se popere např. se Zaklínačem, Gothic 3, Oblivion..?
-
- Moderátor
eshop vs. kamenny obchod:
levnejsi ceny x ...
pravo na vraceni zbozi bez udani duvodu do 14 dnu x muzes si to prohlednout pri prevzeti
zbozi prijde domu do druheho, max tretiho dne x musis pro to jezdit
levnejsi ceny x ...
pravo na vraceni zbozi bez udani duvodu do 14 dnu x muzes si to prohlednout pri prevzeti
zbozi prijde domu do druheho, max tretiho dne x musis pro to jezdit
-
- Moderátor
v kameňáku si to sice můžeš prohlídnou oři převzetí, ale řadu vad nemusíš hned odhalit, takže raději koupím z eshopu s tím, že hned po vybalení můžu zjistit nějaké kosmetické mechanické vady, kterým bych se v kameňáku vyhnul, ale to vše mi vrátí možnost vrácení zboží do 14 dnů...
T420, X31
Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.
Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.
presne tak. vetsinu vad odhalis ne pri prvnim vybaleni z krabice (kdy si spis reknes, tyjo, tyjo, notebook, uz aby byl doma ), ale az treba po par dnech
Jestli jeste neni pozde - ja bych bral R400 (20k) a k tomu za par korun velky TN panel na koleje na CAD.
(osobni poznamka: v Cadu se nejlip dela pres klavesove zkratky a ty se na ntb mackaji pekne blbe. Kdyz si das pred ntb jeste klavesnici, tak odsunes lcd tak daleko, ze s notasem s pidi rozlisenim uz muzes mi problemy. Proto ma rada s externim monitorem).
Tahat se s velkym notasem je vopruz, v autobuse ho neotevres, ve vlaku nastesti ano.
Nenapsal jsi na jakou fakultu jdes, ale jak na stavarne, tak na strojarne je CAD primitivnost a na to ti staci bohate i integrovana grafika. Na profi 3D programy se spis hodi FireGL atd. grafika a ty jsou az v jine cenove hladine.
Ty R400/R500 maji v Praze v Czechcomputeru ci TSBohemii.
(osobni poznamka: v Cadu se nejlip dela pres klavesove zkratky a ty se na ntb mackaji pekne blbe. Kdyz si das pred ntb jeste klavesnici, tak odsunes lcd tak daleko, ze s notasem s pidi rozlisenim uz muzes mi problemy. Proto ma rada s externim monitorem).
Tahat se s velkym notasem je vopruz, v autobuse ho neotevres, ve vlaku nastesti ano.
Nenapsal jsi na jakou fakultu jdes, ale jak na stavarne, tak na strojarne je CAD primitivnost a na to ti staci bohate i integrovana grafika. Na profi 3D programy se spis hodi FireGL atd. grafika a ty jsou az v jine cenove hladine.
Ty R400/R500 maji v Praze v Czechcomputeru ci TSBohemii.
Lenovo T430s | i5 2.6GHz | 8 GB RAM | 180 GB SSD
s temi klavesovymi zkratkami nesohlasim, jestli mackam napr. "L" jako line na velke klavesnici nebo na notebooku, je totiz uplne jedno, veskere zakladni zkratky jsou i tak jako jedno pismeno.
zbyva uz jen numericka klavesnice, tu jestli nebudes na notebooku mit, urcite si ji dokup jako externi, investice tak 200-300 korun, plne to nahradiu velkou klavesnici (dokonce na velke klavesnici pri bezne praci obacas hledam touchpad, kdyz chcu treba jen pohnout kurzorem a nechce se mi davat ruce pryc z klavesnice )
co do 3D, zalezi, jak narocne 3d to bude, jak velke sestavy atd...
externi displej doporucuji kazdopadne, prace na 20+ je o necem jinem jako na notebooku.
akorat nevim, jak velke rozliseni R400 pres analog utahne bez zhorseni kvality obrazu (napr. u me na d630 je to max tech 1680*1050, 1920*1200 je uz rozmazane)
to je prave blbe, ze r400 narozdil od r500 nema digitalni vystp, jedine pres dokokvaci stanici...
zbyva uz jen numericka klavesnice, tu jestli nebudes na notebooku mit, urcite si ji dokup jako externi, investice tak 200-300 korun, plne to nahradiu velkou klavesnici (dokonce na velke klavesnici pri bezne praci obacas hledam touchpad, kdyz chcu treba jen pohnout kurzorem a nechce se mi davat ruce pryc z klavesnice )
co do 3D, zalezi, jak narocne 3d to bude, jak velke sestavy atd...
externi displej doporucuji kazdopadne, prace na 20+ je o necem jinem jako na notebooku.
akorat nevim, jak velke rozliseni R400 pres analog utahne bez zhorseni kvality obrazu (napr. u me na d630 je to max tech 1680*1050, 1920*1200 je uz rozmazane)
to je prave blbe, ze r400 narozdil od r500 nema digitalni vystp, jedine pres dokokvaci stanici...
Zpět na „Jaký vybrat notebook“