A výsledkem jsou jen oči pro pláč. Já jsem dopadl podobně. Firma Lenovo mě poslala do pr... a já jsem byl nucen koupit si novou baterii.jirip píše:Jedná se ale stále o totéž (ve všech třech vláknech a i na fórech Lenovo a stránkách Lenovo) NEJDE O BĚŽNÉ SNÍŽENÍ KAPACITY OPOTŘEBENÍM V RÁMCI ŽIVOTNOSTI, ale buďto o vadnou elektroniku, která špatně nakládala s baterií a vybíjela ji pod nedovolenou mez nebo jde o vinou výroby vadný (velmi odlišný) a důsledkem toho zkolabovaný nějaký článek v baterii, který blokuje její správnou funkci.
Odešla baterka na Lenovo R61?
Celý život bojuji s průměrností.
Tak ja baterku pouzivam jen obcas, ale cca pred 3 mesici jsem narazil na to, ze jsem mel treba 20-30% a najednou se ntb vypnul. Udelal jsem kalibraci, ale dal to nezkousel. Vcera jsem ve vlaku zase potreboval delsi dobu jet na baterie a stejny stav Po cca 1h (baterie nebyla na 100% nabita) se ntb vypnul s 3% baterkou.
Tak jsem pred chvili pomoci programu Battery Eater udelal test baterky a ten to potvrdil. Pozna nekdo z grafu, co s tim je? Baterka v cudu?
Tak jsem pred chvili pomoci programu Battery Eater udelal test baterky a ten to potvrdil. Pozna nekdo z grafu, co s tim je? Baterka v cudu?
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
to: zivan
Baterka v cudu zatim neni, ale muze brzo byt, protoze ta rekalibrace (reset) je pro nektere typy baterek (ktere maji rozdilne chovani jednotlivych clanku) docela destrukcni ukon.
Podrobne to vysvetluju v oponenture k clanku o zachrane baterek v diskusi na zive (jako JiriAPet), kde uvadim proc rekalibraci nedelat. Viz zde http://www.zive.sk/spravy/zachranujeme- ... aspx?forum
Baterka v cudu zatim neni, ale muze brzo byt, protoze ta rekalibrace (reset) je pro nektere typy baterek (ktere maji rozdilne chovani jednotlivych clanku) docela destrukcni ukon.
Podrobne to vysvetluju v oponenture k clanku o zachrane baterek v diskusi na zive (jako JiriAPet), kde uvadim proc rekalibraci nedelat. Viz zde http://www.zive.sk/spravy/zachranujeme- ... aspx?forum
ThinkPad R61 - 15,4"(1680x1050), C2D T8100/4GB/Quadro NVS 140m/DVDmulti(GMA-4082N-Y), OCZ Vertex120GB, UltraBay HDD adapter, 2x Seagate 7200.2 (200GB), Advanced Mini Dock, eSATA ExpressCard, Win7_x64, WinXP
zivan: To jsem se asi vyjadril nepresne. Baterka Ti postupne odchazi, samozrejme (proto se Ti vypinal nbk pri 30 %), ale v cudu ZATIM neni (snizeni kapacity je normalni jev). Rekalibrace ovsem muze za takovychto okolnosti sice opravit udaje indikatoru nabiti, ale muze zaroven kvuli vybiti v ramci rekalibrace zpusobit rychlejsi smrt baterie - viz ten muj odkazovany prispevek, kde vysvetluju jak a proc to tak je.
ThinkPad R61 - 15,4"(1680x1050), C2D T8100/4GB/Quadro NVS 140m/DVDmulti(GMA-4082N-Y), OCZ Vertex120GB, UltraBay HDD adapter, 2x Seagate 7200.2 (200GB), Advanced Mini Dock, eSATA ExpressCard, Win7_x64, WinXP
No ja jsem tak nejak predpokladal, ze ztrata kapacity baterie vypada tak, ze baterie se nabije na nizsi kapacitu. Treba misto 42Wh jen na 35Wh a podle toho se taky snizi vydrz. Pri pouzivani uvidim, ze mam 50% baterie, takze jeste asi pulku casu.
V tomhle stavu mam v 65% pulku baterie v cudu a ve 30% se mi ntb bez varovani vypne Napadlo me, jestli to nebudou vadne clanky.
Power Manager mi hlasi designovanou kapacitu 56Wh, plnou kapacitu 42Wh, zbyvajici 41,5W, v procentech 99%.
V tomhle stavu mam v 65% pulku baterie v cudu a ve 30% se mi ntb bez varovani vypne Napadlo me, jestli to nebudou vadne clanky.
Power Manager mi hlasi designovanou kapacitu 56Wh, plnou kapacitu 42Wh, zbyvajici 41,5W, v procentech 99%.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan: S takovymito hodnotami bych si nelamal hlavu a pokud bych chtel mit 100% jistotu, ze mne baterka nenecha na holickach, tak bych si poridil jeste jednu jako rezervni, nabil ji na 100%, vybil na 10 %, potom nabil na 60% dal do batohu a jednou mesicne zkontroloval, zda neni moc vybita (tj. cca pod 40%, pokud jo, tak bych ji nabil na 60 % a zase strcil do batohu.
myslim, ze je to chce pomalu novou baterku.
baterie starnou a casem ztraceji kapacitu. ta tva zrejme uz dokaze nabit jen na 60% z kapacity, kterou dokazala za novoty.
baterie starnou a casem ztraceji kapacitu. ta tva zrejme uz dokaze nabit jen na 60% z kapacity, kterou dokazala za novoty.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
...
Jen využiji tohoto tématu ke sdělení zkušeností s rok starou baterkou na 14" R61. Přeinstalovával jsem teď na RTM sedmiček a hned po instalaci Power Manageru jsem byl upozorněn, že baterie je na 85% originální kapacity a že by nebylo od věci provést reset (na přesnou formulaci si nevzpomenu ). Mrkl jsem do PM a baterka měla kapacitu cca 32,5 Wh, originál je 37,44 Wh. V dobré víře jsem tedy provedl Battery gauge reset.
A výsledek mě docela nasral. Full charge kapacity: 27,96 Wh. No, tož pěkný reset.
Jinak je fakt, že se o baterii nějak extrémně nestarám - je rok stará, poměrně často ji vybiji až do bodu, kdy NTB přejde do hybernace, Cycle count: 249. Nejdřív jsem třeba nabíjel až od 60% a nechal to jen do 80% (tedy skrz nastavení v PM), ale později jsem toho nechal s tím, že si časem stejně koupím silnější baterku (akorát jsem nepočítal s tím, že na ni nebudu mít prachy ).
A výsledek mě docela nasral. Full charge kapacity: 27,96 Wh. No, tož pěkný reset.
Jinak je fakt, že se o baterii nějak extrémně nestarám - je rok stará, poměrně často ji vybiji až do bodu, kdy NTB přejde do hybernace, Cycle count: 249. Nejdřív jsem třeba nabíjel až od 60% a nechal to jen do 80% (tedy skrz nastavení v PM), ale později jsem toho nechal s tím, že si časem stejně koupím silnější baterku (akorát jsem nepočítal s tím, že na ni nebudu mít prachy ).
ThinkPad 13
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“