Dotaz pro majitele Thinkpad T30 nebo náhradních dílů z něj..

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
lenoch
občas něco napíše

Dotaz pro majitele Thinkpad T30 nebo náhradních dílů z něj..

Příspěvekod lenoch » 06 říj 2009 17:34

Ahojte, nemáte někdo náhradní díly z ThinkPad T30?? Bud LCD nebo základní desku?? Potřeboval bych vyzkoušet, jestli mám špatné LCD nebo desku - nefunguje mi LCD. Tak že bych bud připojil své LCD do vašeho notebooku nebo vaše funkční LCD do svého notebooku... našel by se někdo takto ochotný??

HBX
občas něco napíše

Příspěvekod HBX » 09 říj 2009 17:37

Ahoj! Vada LCD (nebo plochého kabelu k LCD) lze diagnostikovat i připojením externího monitoru a přepnutím zobrazení (Fn+F7). Pokud se objeví obraz, je deska ok a chyba je v LCD, inverteru nebo v kabelu.

lenoch
občas něco napíše

Příspěvekod lenoch » 10 říj 2009 09:38

HBX píše:Ahoj! Vada LCD (nebo plochého kabelu k LCD) lze diagnostikovat i připojením externího monitoru a přepnutím zobrazení (Fn+F7). Pokud se objeví obraz, je deska ok a chyba je v LCD, inverteru nebo v kabelu.

Jééé konečně odpověď - děkuju!!! A to Fn+F7 to mi jen přepíná mezi zobrazením na externí monitor a LCD?? Já sem si nastavil zobrazování na obě dvě zařízení - LCD + monitor a fachčí jen mono... prochej kabel sem proměřoval multimetrem a ok... ten invertor... ten přeci jen budí tu trubici na podsvětlení LCD ne - sem koukal že má výstup jen pro trubici.. nějakej násobič...? Nebo má i jinou funkci? Sem myslel že už nic jinýho neumí... A další... na té základní desce... jakým způsobem se tam přepíná ten signál buď do monitoru nebo do LCD?? Asi nějakym elektronickým přepínačem, ale za ním asi budou ještě nějaký sváby pro úpravu signálu do LCD nebo do moňa ne? Nebo jsou na výstupu do LCD i do moňa stejný signály?? Děkuji moc:)

lenoch
občas něco napíše

Příspěvekod lenoch » 10 říj 2009 09:51

Tak přepínáni nonitor/ LCD tou klávesovou zkratkou Fn+F7 funguje tak, že LCD nejde a mono jde... nemůže přeci jen jit nějakej slabej signál z desky do LCD nebo nějaký špatný napájení? Škoda že nejsou nějaký schémata:( Kde sehnat funkční LCD a za kolik:((

Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“