notebook pro zpracování videa
notebook pro zpracování videa
Dobrý den, můžete mi prosím poradit notebook pro zpracování videa? V návodu videokamery je doporučení, aby měl procesor alespoň 2,1 GHz. Vůbec se ale neorientuji v typech procesorů a v grafických kartách. Cenová hranice je cca 25 000,- Děkuji
P.S.:na velikosti, váze ani výdrži baterie mi nezáleží
P.S.:na velikosti, váze ani výdrži baterie mi nezáleží
Otazkou je o ake spracovanie videa ide, lebo na tieto ucely sa pouzivaju vykonne stroje. Dolezite pre teba je co najvykonnejsi procesor, dobry display a dostatok ram. Grafiku radsej dedikovanu, ale nemusi byt extra vykonna.
odporucam: http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-r500 ... 129633.htm
odporucam: http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-r500 ... 129633.htm
Dell Precision M4400 - C2D T9800 (2,93GHz), 4gb ram, 250mb hdd 7200rpm, WXGA+ LED, quadro fx 770m, 6 cell, win xp x64, bios A14
taktez se priklanim k R500. CPU dostatecne vykonne, RAM kdyztak muzes dokoupit na 4GB (par stovek, 5minut prace, zaruku neztracis), na notebookove pomery velice slusny displej (panely s vyssim rozlisenim jsou na tom s barevnosti lepe, nez ty obyc.) a R500 je taky kvalitni notebook s dobrym telem s tichym a ucinnym chlazenim.
a hl. ma taky firewire, coz se casto na pripojeni digitalni kamery pouizva.
a hl. ma taky firewire, coz se casto na pripojeni digitalni kamery pouizva.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
na zpracovani videa... strih, doplnovani hudby obrazku atd.. je dobry apple macbook.. ale do 25K si koupis jenom
MacBook White 2.1GHz/2GB DDR2/160HDD/Nvidia9400M/13" 1280 x 800
kdyby jsi chtel lepsi vezri tak za 27K je MacBook pro s hlinikovou sasi
2.26GHz/2GB DDR3/160GB/Nvidia9400M/13" 1280 x 800
ramku a HDD si muzes dokoupit vetsi.. u White max 4GB/320GB HDD
Pro max 8BG/500 HDD
MacBook White 2.1GHz/2GB DDR2/160HDD/Nvidia9400M/13" 1280 x 800
kdyby jsi chtel lepsi vezri tak za 27K je MacBook pro s hlinikovou sasi
2.26GHz/2GB DDR3/160GB/Nvidia9400M/13" 1280 x 800
ramku a HDD si muzes dokoupit vetsi.. u White max 4GB/320GB HDD
Pro max 8BG/500 HDD
apple MacBook White 2.13GHz, 2GB RAM, 160GB, Nvidia GeForce 9400M
CeCo píše:V akom rozsahu planujes to video strihat?
C
Je to do skoly, pre kamaratov, platene video (napr. zo svadieb)?
Ak ti nestaci Core2Duo 2,1GHz, 2GB RAM a disk tak riesenim je viacmenej len desktop. Grafiku pri strihani nevyuzijes, podstatny je co najrychlejsi disk, vela rychlej RAM a rychly, velajadrovy procesor s patricnym SW, ktory tieto jadra vie vyuzit. A to cele do 25 000 Kc nenajdes. Ak si rozsiris RAM na 4GB (druhy 2GB modul) a pridas 7200ot. disk, dostanes sa na +- rovnaku uroven ako kupou noveho notasu. Kupou noveho notasu si polepsis tak o 20% max.
C
1) Desktop je klasický stolní počítač.
2) Zvládl bys to určitě sám, jednalo by se jenom o šroubování a vyndavání/zandavání kompoment ze/do svých rozhraní. Práce na max. 10minut pro trochu znalého člověka. Ale toto řešení mi nepřijde výhodné, dokoupíš sice RAMku, větší a rychlejší disk, ale procesor, který je pro střih stěžejní, ti zůstane slabý a ten nevyměníš.
Pokud si střih videa chceš trochu víc užít a myslíš to s nim vážněji, tak je na místě spíše uvažovat o nějakém tom desktopu, jak ti už zde CeCo naznačil. Za 20000,- si krásně nakonfiguruješ sestavu, kde budeš mít na slušné desce 4jádrový procesor na zhruba 2,33GHz, rychlou DD3 4GB RAMku, klidně 1TB 7200ot. disk, solidní grafickou kartu i operační systém. Za zbylých 5000,- si koupíš např. 22" LCD a budeš mít vystaráno. Za podobně výkonný notebook by si dal cca 70tisíc. Navíc si myslim, že notebook ani nepotřebuješ, viz "na velikosti, váze ani výdrži baterie mi nezáleží".
2) Zvládl bys to určitě sám, jednalo by se jenom o šroubování a vyndavání/zandavání kompoment ze/do svých rozhraní. Práce na max. 10minut pro trochu znalého člověka. Ale toto řešení mi nepřijde výhodné, dokoupíš sice RAMku, větší a rychlejší disk, ale procesor, který je pro střih stěžejní, ti zůstane slabý a ten nevyměníš.
Pokud si střih videa chceš trochu víc užít a myslíš to s nim vážněji, tak je na místě spíše uvažovat o nějakém tom desktopu, jak ti už zde CeCo naznačil. Za 20000,- si krásně nakonfiguruješ sestavu, kde budeš mít na slušné desce 4jádrový procesor na zhruba 2,33GHz, rychlou DD3 4GB RAMku, klidně 1TB 7200ot. disk, solidní grafickou kartu i operační systém. Za zbylých 5000,- si koupíš např. 22" LCD a budeš mít vystaráno. Za podobně výkonný notebook by si dal cca 70tisíc. Navíc si myslim, že notebook ani nepotřebuješ, viz "na velikosti, váze ani výdrži baterie mi nezáleží".
Děkuji za informaci, na stolní počítač jsem již také myslel. Na stránkách TS bohemia jsem našel Intel Core i7 920 2,66GHz (8MB/4,8GT/s) BOX LGA1366 - je to rozumné pro střih videa nebo mám raději volit intel core 2 duo? Nebo mohl bych Vás požádat o orientační konfiguraci, nemusí být na ts bohemia. děkuji jh
No čtyřjádrové notebooky s 4gb DDR3 ram se už začínají objevovat a za dostupné ceny, např ten můj Asus n61vn (25000,-). Něco takového by nebylo použitelné na střih videa? I když oproti tomu co má jh teď je lepší jenom ten procesor.
EDIT:
pokud se ale jh nebrání desktopu tak je imho lepší ten.
EDIT:
pokud se ale jh nebrání desktopu tak je imho lepší ten.
[size=92]Compal->Asus->Dell (Razer->Logitech)[/size]
proti stolnimu core i7 jsou porad ty mobilni 4jadra pomale.
navic v notebooku porad limituje rychlost HDD a SSD jsou dost drahe.
jako pokud je moznost desktop, tak urcite desktop, bez debaty, za nizsi cenu vyssi vykon, kdyz si pohraje s chlazenim, tak to bude i v zatezi pekne tiche, moznost jednoducheho upgrade do budoucna, ergonomie pri praci...
navic v notebooku porad limituje rychlost HDD a SSD jsou dost drahe.
jako pokud je moznost desktop, tak urcite desktop, bez debaty, za nizsi cenu vyssi vykon, kdyz si pohraje s chlazenim, tak to bude i v zatezi pekne tiche, moznost jednoducheho upgrade do budoucna, ergonomie pri praci...
kazdy velky byk byl jednou tele
jh píše:Děkuji za informaci, na stolní počítač jsem již také myslel. Na stránkách TS bohemia jsem našel Intel Core i7 920 2,66GHz (8MB/4,8GT/s) BOX LGA1366 - je to rozumné pro střih videa nebo mám raději volit intel core 2 duo? Nebo mohl bych Vás požádat o orientační konfiguraci, nemusí být na ts bohemia. děkuji jh
Intel Core i7 920 by byl luxusní, jinak jakýkoliv Core2 Duo určitě ne, to by byla slabota.
Jednu orientační, a zdůrazňuji orientační, konfiguraci jsem ti vytvořil na mironetu.cz. Sem zadej kód "140102" a můžeš si ji prohlídnout, je už i s monitorem a operačním systémem.