zamrzani (kvuli zahrivani?) DELL Latitude D630

notebooky DELL (Precision, Latitude, Inspiron) a vše kolem nich
ivanek007
občas něco napíše
Příspěvky: 61
Registrován: 29 bře 2008 10:44

zamrzani (kvuli zahrivani?) DELL Latitude D630

Příspěvekod ivanek007 » 23 říj 2009 22:45

Zdravim,

take diky konzultacim s uzivateli tohoto webu jsem loni v srpnu zakoupil notebook Latitude D630 o teto konfiguraci:

Quantity Parts # Part Description
1 LATITUDE D630 INTEL CORE 2 DUO T9300 (2.
1 DISPLAY : 14.1'' WXGA+ (1440X900) WIDE A
1 PALMREST : FINGERPRINT READER
1 SHIP ACCESSORY : EURO DOCS WITH POWER CO
1 MEMORY : 2048MB (1X2048MB) 667MHZ DDR2
1 160GB SATA 5400RPM HARD DRIVE
1 OPTICAL DRIVE : 8X DVD+/-RW DRIVE
1 OPTICAL DRIVE : POWER DVD 8.1
1 OPTICAL DRIVE : ROXIO CREATOR 9.0 SOFTWA
1 POWER SUPPLY : LATITUDE 65W AC ADAPTER 2
1 BATTERY : PRIMARY 6-CELL 56W/HR
1 NO CARRY CASE
1 MODEM : IRISH/SPANISH INTERNAL 56.6K V.9
1 WIRELESS : DELL WIRELESS 360 BLUETOOTH F
1 WIRELESS : DELL WIRELESS 1395 (802.11 B/
1 KEYBOARD : INTERNAL CZECH (QWERTZ) DUAL
1 NO RESOURCE CD SELECTED
1 SOFTWARE DRIVERS
1 OPERATING SYSTEM : CZECH WINDOWS VISTA B
1 MS MEDIA : CZECH WINDOWS VISTA BUSINESS
1 ANTIVIRUS : NOT INCLUDED
1 LATITUDE ORDER - CZECH REPUBLIC
1 BASE WARRANTY
1 3YR BASIC WARRANTY - NEXT BUSINESS DAY -
1 NO WARRANTY UPGRADE
1 3YR COMPLETECARE ACCIDENTAL DAMAGE COVER
1 PHE
1 DOPRAVA NA 1 KUS


s notebookem jsem spokojen...do nynejsi doby slapal v poradku a zadne zavaznejsi problemy jsem nezaznamenal.

Avsak posledni tyden se zacaly objevovat problemy...nejdrive nekolik dni pravidelne mezi desatou a jedenactou vecer dochazi ke zvlastnimu "zamrzani" notebooku - pri refreshnuti prohlizece (Firefox) se stranka neobnovi, ale zustane jen cela sediva...a dole sviti HOTOVO.
Nefunguje zobrazeni plochy...neotevru nic ve wordu, ani pres Tento pocitac...pri zmacknuti START se objevi jen nekolik ikon...presneji ty z vrchu nabidky (mam downgrade na XPcka)...takze vidim jen ikony jako WINDOWS UPDATE, MICROSOFT UPDATE atd. ...ale uz nevim moznosti SPUSTIT, VYPNOUT, PROGRAMY atd. Po stisknuti Ctrl+Alt+Del nejde spusti task manager...a jedine, jak jde notebook "setrne" restartovat je pres volbu shut down po stistknuti vyse uvedene klavesove zkratky.
Dva dny zpatky dochazi k tomu, ze tento problem se objevuje uz nekolikrat denne...a pritom velmi brzo po zapnuti uz zacina celkem silne hucet vetrak...coz se drive stavalo jen pri skutecne velke zatezi...ja na tom pritom mam pustenych jen nekolik oken netu, icq, wlm, skype a obcas nejakou tu muziku ci dokument...a stejne to huci. Navic spodek notebooku...zejmena v jeho prostredku a vzadu smerem k portum...celkem hicuje.

Tak bych se vas chtel zeptat, zda nekdo nemate podobne zkusenosti...a pripadne co s tim? Zaruku na notebook mam jeste dva roky...ale nejak nevim, jakou "poruchu" na DELL nahlasit.

Diky predem za nazor...

alfah4ns
guru
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 24 říj 2009 01:08

ty dva problemy (zasekavani a huceni) spolu muzou ale i nemusi souviset. zacnu tim hucenim.
je mozne, ze po tak dlouhe dobe je zanesene chlazeni prachem a tak vetracek nemuze poradne chaldit. teploty se zvednou a vetrak pak jede naplno, aby to aspon nejak uchladil

pro vycisteni je treba sundat klavesnici- odpojis napajeni i baterii, rozevres LCD naplno, na prave strane podeberes plast nad klavesnici (je tam takove "vybrani" tak akorat pro sroubovak), opatrne ho vyloupnes ven, pak klavesnici drzi uz jen 3 sroubky + takove jazycky po stranach, po sundani klavesnice vidis nalevo vetrak, profoukni to stlacenym vzduchem. nahromadeny prach muze byt i za vetrackem pred mrizkou, kterou to fouka dozadu, takze az to budes mit otevrene, zkus to profouknout z toho zadniho otvoru, abys totiz vybtahl cely chladic, musel bys to cele rozdelat.

teoreticky na jedne strane muze zanesene chlazeni zpusobovat prehrivani a tim podtraktovavani a ztratu vykonu.

nebo tam muze byt softwarovy problem, pokud mas "zas*any" system, muze i pri zdanlive necinnosti vytezovat CPU skoro naplno a kvuli toho muzes mit vysoke otacky na vetraku i zaseky v OS.
ten SW problem nejrychleji odstranis, kdyz si zalohujes potrebna data a reinstalujes OS.

taky to muze byt kombinace obou problemu, ze je to zanesene a soucasne je OS zaneradeny.

doporucil bych ti kouknout na vyuziti CPU pri tebou popisovane cinnosti.
+ stahni si programek I8kfanGUI (free programek primo pro delly, sleduje teploty, umoznuje i rizeni vetracku, atd...) a kukni, jakych teplot co dosahuje, nech ho klidne jet, aspon budes mit prehled o aktualnim stavu teplot.
pak napis, co jsi zjistil, vymyslime, co dal, na 99% to budou veci resitelne primo tebou, nemyslim, ze by to byla nejaka HW zavada.

zde stahnes ten prg.:
http://www.diefer.de/i8kfan/index.html
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

ivanek007
občas něco napíše
Příspěvky: 61
Registrován: 29 bře 2008 10:44

Příspěvekod ivanek007 » 24 říj 2009 10:51

to alfah4ns: Diky moc za vycerpavajici odpoved! Nejsem si jisty s tim rozebiranim klavesnice atd. abych neco neznicil...precijen jsem fakt jen uzivatel a nic poradneho jineho s pocitaci neumim. To same plati o reinstalaci systemu...to bych musel asi dat nekomu udelat :( navic si tedka nevybavim, jestli jsem k notebooku dostal i media se systemem. Nicmene odpoledne ci vecer stahnu ten programek na mereni teploty a chvili jej necham bezet...uvidim, co namerim...a pak se kdyztak pustim do toho rozebirani a profukovani.

Jeste jednou diky a jak bude neco noveho, dam vedet.

ivanek007
občas něco napíše
Příspěvky: 61
Registrován: 29 bře 2008 10:44

Příspěvekod ivanek007 » 24 říj 2009 11:15

Tak zmena...stahnul jsem ten programek hnedka a necham jej bezet behem odpoledne, kdy musim vypadnout. Snad to da nejake udaje. Zatim, po spusteni se teplota pohybuje nad 60 stupnu Celsia...peak je dokonce 78 stupnu!
Vytizeni CPU kolisa od cca 10% az po 40%....otevreno je tri okna Firefoxu...v kazdem tak 5-10 zalozek...skype, icq, wlm, jeden softwarovy slovnik...a zapnuty wi-fi prijimac.
Snad se v tom programu da nejak ulozit historie, tak to udelam, az se vratim a hodim to sem.

alfah4ns
guru
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 24 říj 2009 13:58

moje telpoty pri bezne praci:
Obrázek

v tom profilu "games" nechavam vetrak na trvale nizke tocky, vysoke mam nastavene pri prekroceni 60°na CPU nebo GPU.

mam zaplou operu (vetsinou okolo 10 zalozek), qip, ty peak teploty byly pri zapinani a jelikoz jsem momentalne nachlazeny, tak lezim a cucim na filmy, vic jsem na tom ted nedelal.

jinak pri modelovani nenarocnych sestav v CADech mam teploty pod 60, jen pri renderingu to vyleze nad.
pri hrach jsem neprekrocil 70 stupnu (je ale pravda, ze to nejsou moc narocne hry, collin mcrae 2005, toca race driver, far cry 1, atd..)

jinak ten prg nechklidne jet porad, v options-> status reading si zaskrtni cpu, gpu, ram, chipset, hdd, read status of first fan, read speed of first fan, cpu speed (v xp mi funguje nejlepe, kdyz podtim nastavis "ask windows about speed", cpu usage

v zaolzce autostart dej enable autostart

v zalozce miscellaneus dej minimize to tray when close main window

v zaozce advanced dej number of fans 1

v zaozce dirct fan control mej zaskrtle first fan

v icon settings si jako upper part nastav cpu temperature, lower part gpu temperature.

od ted jakmile to zavres, zustane ti na pozadi spusteny, dole vedle hodin ti to bude porad ukazovat teploty, kdyz na to kliknes, otevres ten prg.

no a az budes chtit ridit vetracky, tak jen nastavis v zalozce temperature control u cpu a gpu enable a nastavis si pri kolika °C se ma co udelat (napr. ja pouzivam v jednom profilu nad 35° slow, nad 60 high, tzn. vysledkem je, ze nizke vali porad. pak mam druhy profil, ktery jsem si nazval office, tam mam nizke optacky az u 55, vysoke u 60, pri behu na baterce a jen psani ve wordu mi to je schopno jet vetsniu casu pasivne chlazene s teplotama okolo tech 50-55)
vyuziti cpu mivam kolem 10%

hmm, jinak ty tvoje teploty se mi dzaji pomerne vysoke na to, ze na tom nic nedelas. peak skoro 80 bych chapal, kdybys tam treba nekolik hodin vkuse kodoval video napr. (i kdyz ja pri prevodu avi na DVD mivam do 70 cpu)
jako urcite by pomohlo protahnout to vzduchem, to vytizeni neni zas tak vysoke... i kdyz bych si dokazal predtsavit nizsi....

muzes zkusit zavolat na technickou podporu dellu, ze se ti to prehriva...rekni ze to moc huci a ze pri vytizeni padaji aplikace, ze to nehcces pokazit rozdelavanim... ja ymslim, ze by to nejak v ramci NBD slo vyresit...mozna ti to rozdelaji cele, vycisti uplne a daji nove pasty, zkus je k tomu nejak dokopat.
kazdy velky byk byl jednou tele

Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

ivanek007
občas něco napíše
Příspěvky: 61
Registrován: 29 bře 2008 10:44

Příspěvekod ivanek007 » 24 říj 2009 19:02

Diky za tip, jak postelovat ten programek...provedeno. Celkem uzitecna vecicka!

Jednu vec jsem ale nepochopil...rizeni vetracku, potazmo ty profily...pod tim vyberem jsou ty POLICY LEVELS...a v tom se nejak nevyznam...mohl bys prosim jeste tohle kapku osvetlit?

Jak to vypada v soucasne dobe...pocitac bezel cca 4 hodiny bez pouziti...ony vyse uvedene aplikace zustaly zapnute...ale notebook se nepouzival...ovsem byl polozen na stole...na dvou hromadkach CDcek...vlevo a vpravo...aby bylo umozneno proudeni vzduchu i na spodek. Kdyz jsem k tomu prisel...teplota CPU byla cca 40 stupnu Celsia (ostatni ukazatele nevim, zapnul jsem je az tedka podle Tveho navodu)...a vytizeni CPU bylo pod 10%.
Nyni s notebookem cca hodinu pracuju...pouzivam Firefox...muziku z Youtube, nejaka fora, zpravodajske servery a Facebook. Pustene je to, co predtim...plus ten DELL programek na mereni teplot. Upozornuju ale, ze sedim v kresle a notebook mam sice na kline, ale polozeny na knize...aby se nezahrival na dece.
Soucasna situace vypada takto:

Obrázek

Jinak co se tech teplot tyka...tak nez jsem posilal ten druhy dnesni post, ze stahuju ten programek hnedka...tak uz byl pusteny...a teplota byla pres 70 stupnu Celsia...a opet doslo k tomu "zamrznuti"...takze bych rekl, ze to s tim skutecne nejak souvisi!

Jeste osvetlim, jak to je s "pouzivanim" notebooku...od zakoupeni loni...cca od srpna az do cca kvetna bezel takrka nonstop...ovsem vetsinu casu byl na stole...a pouze obcas byl pouzit v posteli pri sledovani filmu. Behem pouziti na stole se na nem nedelalo nic narocneho...pouze kancelarske veci, net, hudba, online komunikace vseho druhu, sem tam nejaky filmy, vypaleni CD ci DVD a z her pouze staricke AOE I. a Unreal Tournament 2003.
Ovsem od cca cervna se zmenilo to, ze neni notebook pouzivam na stole...nybrz pri sezeni v kresle...kdy je polozen na kline...casto na dece...coz asi muze prispivat k tomu prehrivani...nicmene snazim se to minimalizovat tim, ze obcas jej polozim vedle na zidli...ci je polozen na nohach, ktere dam od sebe, aby k nemu mohl vzduch...ci pod nej polozim jiz vyse uvedenou knihu. Problemy zadne nebyly...ani behem leta, behem tech nejvetsich veder. To az tedka to zaclo...

Co se tyka toho rozdelavani...popsal jsi to celkem srozumitelne...takze bych vedel, jak na to...ovsem mam dotaz...neztracim tim narok na zaruku, kdyz se do toho budu sam rejpat? Nevim, jak moc pevne jsou ty plasty...ale nerad bych ulomil jednu z tech pacicek...zavolal technika a pak poslouchal, ze jsem si tim zazdil zaruku.
Jinak se totiz k notebooku snazim chovat fakt slusne a myslim, ze ho ani nijak prilis nevytezuju.

Celkem mne mrzi, ze se tohle objevilo, protoze jak uz jsem rikal, s notebookem jsem jinak velmi spokojeny...ma proste vsechno, co od notebooku potrebuju a penez do nej vlozenych skutecne nelituji. Tak bych nerad, aby se to tedka nejak pokazilo, ten dojem...

ivanek007
občas něco napíše
Příspěvky: 61
Registrován: 29 bře 2008 10:44

Příspěvekod ivanek007 » 24 říj 2009 22:12

Aktualni update...od napsani predchoziho postu lezel notebook na stole uplne stejne jako odpoledne...a nic se s nim nedelalo...v posledni cca pulhodine zacala sama od sebe...bez nejakeho vnejsiho podnetu rust teplota CPU...az max na cca 72 stupnu...a taky GPU...ta sla na 59 stupnu!!!
Behem psani tohoto postu to zase "zamrzlo"...musel jsem restartovat...po restartu jsou obe teploty kolem 50 stupnu.
Fakt uz nevim, co si o tom myslet :evil:

alfah4ns
guru
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 25 říj 2009 00:20

jako ideal by bylo sundat cely chladic:
http://support.euro.dell.com/support/ed ... #wp1116667
coz ti prinasi nejrpve vytahnout baterku, mechaniku, zdroj, pak ten plast nad klavesnici a klavesnici, pak cely palmrest.
vse je tam peknepopsane vc. obrazku.
pokud budes sundavat ale cely chladic, kup si jeste pastu, starou odstranis suchym hadrikem a naneses novou (jsou tam i takove mekke polstarky z takove modre hmoty, ty neztrat)

jestli chces jen videt vetracek, lehce ho profouknout, staci jen ty prvni kroky - po odklopeni klavesnice. (akorat jak uz jsem psal, nejvice prachu zrejme bude mezi vetrakem a tou mrizkou, pres kterou to vyfukuje, tam to zkus profouknout tim vzduchem z druhe strany, treba to pres vetracek vyleti, at nemusis sundavat cely ten "palmrest")

jinak ne, zaruku nestracis, pokud si tam neco vylozene neznicis...(mam na mysli zakladovku, ten plast vem cert)
i kdyz, jak tak koukam, mas accidental damage cover...
takze pokud bys neco pokazil na desce, skutalis to ze shodu a reknes, vite ono mi to upadlo... :D (ne sranda, neboj)

co se tyce tech "policy" statusu a levelu...
vlez si do options, zalozka temperature control.
v prvni zalozce mas cpu, kdyz das enable cpu, muzes nastavit chovani vetraku podle teploty cpu. prvni radek je policy level 1, druhy radek policy level 2, atd...kazdy ten level je charakterizovan teplotou, kterou se zapne, a kterou se vypne a prejde na nizsi a tim, co ma vetracek udelat (off - slow - high)
vlastne pak kdyz toé v hlavnim okne ukaze policy status CPU - 2, znamena to, ze preslo na 2.hy status a provadi to, co je nastaveno ve 2hem radku.

to stejne v zalozce GPU - vidim, ze vetrak podle GPU nemas nastaveny, to si radeji nastav taky (obzvlast, mas li quadro, ono se muze stat, ze grafika topi vice, nez cpu), pak to funguje tak, ze pokud dosahne cpu teploty, kdy se ma zapnout nizke otacky a grafika vyssi, da se prednost tem vyssim, proste aby vsechny rizene komponenty chladilo.

pak to ulozis.

no a co se tyce policy profilu.
ted jsi v profilu normal, ktery si muzes jakkoliv prizpusovit.
jakmile prepnes na jiny profil, mas moznost si udelat uplne jine nastaveni.
proste ten, ktery je v tom vyberu v hlavnim okne jako "polici" nastaveny, ten se uziva a pro ten taky plati veskera nastaveni, ktere udelas.

jinak jestli tohle jsou teploty pri necinnosti, zas tak hrozne to zas neni, ja myslel, ze pri nicnedelani davas 60+.
mival jsem podobne v lete, pred vycistenim chlazeni.
ta vysoka peak teplota s tim zanesenych chlazenim ale souviset muze.. ono D630 se pomerne dobre chladi sama o sobe, kdyz nechas volny spodek, jelikoz ten kov se chova jako trochu jako pasivni chladic. v momente, kdy se toé zacne hrat vice, nastoupi pak vetrak na plne tocky, ale tim, ze je ucpany prachem, pravdepodobne skutecne neprofukuje o moc vic, nez pri nizkych (pri cistem chlazeni a max. tockach citim rukou za notebookem, jak ten vzduch normalne vali ven)

ty zaseky, no, hmmm...jako pri 77 cpu a 60 gpu by se to jeste dle me sekat nemelo...

takhle, zkus nejprve vycisti to chlazeni jen profouknutim, to mas na 15minut. (bez uplneho vymontovani chladice), snaz se co nejvice bordelu profouknout pryc)
kdyz to furt bude delat zaseky dal, zkus reinstal OS (abys vyloucil SW chybu)
(nejprve si zjisti, jestli mas ty cd s os a ovladaci, popr. veskere potrebne drivery najdes i na strankach dellu, takze akorat abys mel tenOS, kdyztak)

EDIT:
odkaz opraveny.
no a jestli ani to nepomuze, tak si zavolej NBD sluzbu.
Naposledy upravil(a) alfah4ns dne 25 říj 2009 16:27, celkem upraveno 1 x.
kazdy velky byk byl jednou tele

Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

ivanek007
občas něco napíše
Příspěvky: 61
Registrován: 29 bře 2008 10:44

Příspěvekod ivanek007 » 25 říj 2009 13:25

Ten odkaz na druhem radku nejak nefunguje...

Jinak hlasim, ze jsem provedl jen to sejmuti klavesnice "vycisteni" toho, co se dalo vysavacem...vetracek jsem profoukaval ze vsech moznych i nemoznych stran asi ctvrt hodiny. Ovsem nezdalo se mi, ze by tam bylo nejak extra moc prachu a jineho bordelu...otazka je, zda vysavac je schopen dostatecne rychlosti proudu vzduchu tak, aby vsechno vycistil...jeste jsem premyslel o pouziti kompresoru...ale tam se zase bojim, aby ten proud vzduchu nebyl moc silny a neco neposkodil...co Ty na to?

Taky jsem zkusmo nastavil ty profily v tom programku...tak nejak podle Tebe...a proste se uvidi, co to udela.

Na to slozitejsi rozebirani si urcite sam netroufam...uvidim, jak se to bude chovat behem dneska...a vecer sem dam vedet...

Zatim moc diky za trpelivost 8)

alfah4ns
guru
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 25 říj 2009 16:32

tak stlaceny vzduch je dycky lepsi, pac nevytvari elektrostaticke pole, jako vysavac.
hmm, kompresor, zalezi, jak silny. popr. se prodava i stlaceny vzduch ve spreji.
ale myslim, ze i ten vysavac by mel trochu pomoct.

jinak je dobre i ten vetracek nejak sprajcnout, aby se ti neroztocil rychleji, nz se bezne toci, trpi loziska.

odkaz jsem opravil, melo by to jit.
kazdy velky byk byl jednou tele

Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

ivanek007
občas něco napíše
Příspěvky: 61
Registrován: 29 bře 2008 10:44

Příspěvekod ivanek007 » 26 říj 2009 00:26

Njn, jenze kde ten "stlaceny vzduch" aktualne vzit...kompresorem jsem myslel takovy mensi na nafukovani dusi v kolech...ale to je asi moc silne...a pochybuju, ze na tom jde nejak regulovat sila proudeni vzduchu...nerad bych neco poskodil.
Toho vysavace jsem se taky trosku bal...ale snazil jsem se aspon trosku uzemnit...dratem k topeni :lol: jestli to pomaha, cert vi...

Na sparjcnuti vetracku je uz pozde...tocil se...a poradne...tak to snad prezil...az to budu delat podruhe, jsem zase o neco chytrejsi aspon!

Jinak ptal jsem se jeste kamarada...a ten poradil dve nove veci...jednak otevrit znova notebook a ten vzduch tam zkusit normalne vpravit fouknutim za pomoci brcka...coz mi prijde jako dobry napad a zitra to nejspis zkusim.
Druha vec...pres Windows XP zkusit obnoveni systemu z doby nekdy pred dvema tydny...proste nez tohle zacalo...aby se vyloucil ten problem s nejakym svinstvem, co se do toho mohlo dostat...i kdyz si niceho nejsem vedom...antivir jede, jednou tydne celkovy scan, firewall taky bezi...chodim porad na stejne weby, nejsem "klikac" a temer nic noveho neinstaluju.

Za odkaz diky...podobny jsem si vygooglil u DELLU uz dneska rano na to oddelavani klavesnice...bez nej bych neprisel na to, jak ji zcela oddelit od zbytku pristoje a cisteni by pak bylo o moc slozitejsi!

Jinak male poztivium na zaver dneska...od toho vycisteni jede notebook stale...teplota CPU se mota kolem 40 stupnu celsia...peak tam je 51 stupnu...a peak na teplote GPU je 47 stupnu! Tak do ctyr lezel necinne...ale tedka na nem zhruba od tech ctyr prubezne pracuju...kancelarske veci, net, online komunikace a nejaka ta muzika. Ovsem je pravda, ze je polozeny na stole...celou dobu...takze to je taky mozna duvod toho, ze se nehreje tolik jako drive! Nicmene uz nedoslo k tomu bezduvodnemu zahrati CPU pres 70 stupnu pri kterem nasledoval ten zasek...jako po nekolik dni predtim a zejmena vcera.
Kez by to tak vydrzelo...uvidime, co po tom zitrejsim dalsim profoukavani...

alfah4ns
guru
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 26 říj 2009 09:37

j, ty navody jsou tam fajn, da se podle toho rozdelat snad do posledniho sroubku.

a ty teploty, ktere popisujes uz jsou pekne, umerne HW, takze se myslim podarilo.
tak doufam, ze uz to zlobit nebude :)

jinak me napadla jeste jedna vec, u nekterych vysavacu jde napojit hadice i na vydech, takze kdyz vytahnes pytel se smetim, dostanes takovy slabsi kompresor. z izolepy a nejakeho letaku si udelej takovou trysku a muzes tim klidne foukat :)
(akorat mi to doslo, ze drive jsem vysavacem nafukoval nafuk. matrace pro hosty, na vanoce a tak :D )
kazdy velky byk byl jednou tele

Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro


Zpět na „notebooky DELL“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů