Sifrujete disk(y) na vašem notebooku?
odpoved na dotaz v teme o Thinkpadoch R400/R500, sem sa to hodi viac.
Truecrypt uz ma podporu aj pre W7.
kazdopadne ani zasifrovanie dat pomocou truecrypt nie je uplne bezpecne - najnovsie Evil Maid Attack alebo starsie Cold Boot Attacks.
swarm píše:BitLocker ve W7 Ultimate. Nebo holt musíš počkat, až bude TrueCrypt kompletní i pro W7. W7 se budou prodávat až za 10 dní, tak nechápu, proč si tak pospíchal s upgradem, když máš na disku nějaká extra citlivá data.Dirtas píše:A jak si tedy mohu bezpečně zašifrovat data na systémové partition? Je v aktuální době pro W7 nějaká možnost? Bohužel tyto data nemohu umístit na jinou než systemovou partition.swarm píše:Šifrování v BIOSu řeší tušim jen MBR. Nejde o žádný extra kvalitní způsob zabezpečení.
Truecrypt uz ma podporu aj pre W7.
kazdopadne ani zasifrovanie dat pomocou truecrypt nie je uplne bezpecne - najnovsie Evil Maid Attack alebo starsie Cold Boot Attacks.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
-
- _-=*Open Source*=-_
- Kontaktovat uživatele:
tyto utoky jsou dost stare a davno vyresene pokud vimGhost píše:kazdopadne ani zasifrovanie dat pomocou truecrypt nie je uplne bezpecne - najnovsie Evil Maid Attack alebo starsie Cold Boot Attacks.
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Jedinou pravdou je, že všichni lžou
Můj weboblogo něco about IT and something viz. tlačítko WWW Miláček Lenovo X220
MSI GX600 -> Lenovo T500 -> Lenovo X220 -> Asus Zenbook prime -> Lenovo X220
Damianus píše:tyto utoky jsou dost stare a davno vyresene pokud vim
ako je vyriesene toto? http://theinvisiblethings.blogspot.com/ ... crypt.html na 6.2a je to funkcne a nova 6.3 nepridala nic co by tomu zabranilo.
truecrypt taketo utoky ani neriesi http://www.truecrypt.org/docs/?s=physical-security a pouzitie TPM, ktore na zabezpecenie pred takymito utokmi pouzivaju napr. Intel a Microsoft, truecrypt tiez odmieta. http://www.truecrypt.org/faq#tpm
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
-
- _-=*Open Source*=-_
- Kontaktovat uživatele:
nevim nejak jsem to neresil cold bug je 100% vyreseny a tohle jsem slysel ze je taky. Kazdopadne i tak to funguje jako heslo do windows zabije to 99% uzivatelu a tohle zabije dalsich 99% rejpalu
-
- občas něco napíše
rada
A mohl by mi někdo vysvětlit, k čemu je mi na NTB dobrý šifrování? Nemám strach, že by mi někdo ukradl data ze stroje, který mám doma nebo u rodičů.
To je spíš pro lidi, kterým se má co ztratit, nebo kteří hodně s NTB cestují, ne?
To je spíš pro lidi, kterým se má co ztratit, nebo kteří hodně s NTB cestují, ne?
HP Compaq 625 WT274EA - AMD Athlon II X2 2.1GHz; 4GB DDR3 1333MHz; ATI Mobility Radeon HD 4250; HDD 320GB 5400RPM; Windows 7 64bit. Ultimate
-
- _-=*Open Source*=-_
- Kontaktovat uživatele:
a proc ne doma sifrovat? Osobne s ntb cestuju hodne casto. Bojim se ze se osobni fotky dostanou do cizich rukou tak samo vsechny ma data. Pripadne pro warezaky ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Zpět na „Software (nejen) pro notebooky“