Dobrý den,
potřebuju notebook s:
- cenou max do 15 000 s DPH nebo do 17 000 na splátky
- potřebuju ho výhradně na práci
- hry na něm hrát nebudu
- budu používat Skype, Word, Excel a podobný kancelářský soft.
- Přehrávání filmů není důležité.
Důležitá je pro mě:
- kvalita provedení
- přenosnost
- použitelnost pro kancelářský software (word, excel, nějaký pdf reader...)
- wifi
- webkamera (mikrofon není potřeba)
Nechci
- Linux
Jinak není to podmínkou, ale vzhledem ktomu, že se bude jednat o firemní notebook, tak pokud možno aby byl v případě nouze použitelný na programování nebo zvládnutí grafického software jako Adobe Photoshop a Illustrator.
Díky za tipy
24.10 16:18 EDITOVÁNO AUTOREM [odstraňen požadavek na MS Office]
15 000 - 17 000, na práci
15 000 - 17 000, na práci
Naposledy upravil(a) Dr.Dexter dne 24 říj 2009 16:19, celkem upraveno 1 x.
Office ma 3 typy licencii:
- OEM (viazana na pocitac, treba dokupit registracny kluc do 60 dni od kupy NB; legalne je ju mozne instalovat len na jediny pocitac s ktorym bude nasledne zviazana)
- krabicova (drahsia, da sa prenasat medzi pocitacmi, legalne moze byt nainstalovana na jednom desktope a jednom notebooku)
- multilicencna (ako krabicova, ale na viacej pocitacov; licencia pokryva "pravnu" stranku, k nej sa potom dokupuju instalacne media)
Notebook uz s Office nepredava nikto; vacsinou na notebooku najdes predinstalovanu 60dnovu OEM verziu Office, ktoru nasledne zlegalizujes zadanim dokupeneho instalacneho kluca. Predpokladom je kupa notebooku uz s Windows.
Na biznis pouzitie stoji najlacnejsia OEM licencia Office s Word, Excel a Outlook cca 4000 Kc. Word, Excel, Outlook a Powerpoint stoji cca 5200 Kc (vratane DPH); na notas nasledne ostava menej penazi.
Kazdopadne mas problem v rozpocte - Office za 5200 Kc = 11800 Kc na notebook max. a za to model s Windows rozhodne nekupis.
C
- OEM (viazana na pocitac, treba dokupit registracny kluc do 60 dni od kupy NB; legalne je ju mozne instalovat len na jediny pocitac s ktorym bude nasledne zviazana)
- krabicova (drahsia, da sa prenasat medzi pocitacmi, legalne moze byt nainstalovana na jednom desktope a jednom notebooku)
- multilicencna (ako krabicova, ale na viacej pocitacov; licencia pokryva "pravnu" stranku, k nej sa potom dokupuju instalacne media)
Notebook uz s Office nepredava nikto; vacsinou na notebooku najdes predinstalovanu 60dnovu OEM verziu Office, ktoru nasledne zlegalizujes zadanim dokupeneho instalacneho kluca. Predpokladom je kupa notebooku uz s Windows.
Na biznis pouzitie stoji najlacnejsia OEM licencia Office s Word, Excel a Outlook cca 4000 Kc. Word, Excel, Outlook a Powerpoint stoji cca 5200 Kc (vratane DPH); na notas nasledne ostava menej penazi.
Kazdopadne mas problem v rozpocte - Office za 5200 Kc = 11800 Kc na notebook max. a za to model s Windows rozhodne nekupis.
C
Tak ta cena bude problém... to by se dalo vyřešit třeba openOffice.org, který je free nebo si objednat MS Office na splátky.
Na office se tedy vykašleme a najděme notebook do 15 000 (cena bez officu)
(pro aktuální požadavky na notebook jsem editoval úvodní zpávu tématu - odstranil jsem požadavek na Office, doufám, že to není proti pravidlům fóra)
Na office se tedy vykašleme a najděme notebook do 15 000 (cena bez officu)
(pro aktuální požadavky na notebook jsem editoval úvodní zpávu tématu - odstranil jsem požadavek na Office, doufám, že to není proti pravidlům fóra)
-
- občas něco napíše
Zpět na „Jaký vybrat notebook“