Politý Acer Extensa 5220

notebooky Acer (Aspire, TravelMate) a vše kolem
tommikcz
občas něco napíše
Kontaktovat uživatele:

Politý Acer Extensa 5220

Příspěvekod tommikcz » 31 říj 2009 21:17

Ahoj,
dostal jsem od známého notebook (Acer Extensa 5220), který si ho perfektně polil vodkou s džusem :D . Dal mi to, abych mu z toho zkusil stáhnout data z disku..jenom nemám rámeček..ten musim sehnat. Každopádně se chci zeptat, nedal by se ten notebook ještě nějak oživit?-> Po zapojení do el. sítě bliká oranžově kontrolka napájení, wifi a displej (ten jenom problikává bíle). NB samozřejmě nenabíhá. Zkoumal jsem vnitřek NB, a jediné místo, kde jsem viděl skvrnu po krásném lepkavém džusu, je u baterky..ale tam kde to na nic nemá vliv, protože to je na místě, kde nic neni. NB je krásně politý a zalepený na klávesnici od právého dolního rohu. Na NB je ještě záruka do konce roku, ale předpokládám, že mu to na reklamaci nevezmou :). Myslíte, že by to šlo ještě nějak oživit? Díky

stavač
guru
Kontaktovat uživatele:

Re: Politý Acer Extensa 5220

Příspěvekod stavač » 01 lis 2009 11:35

Ked sa kapalina dostala do klavesnice tak je mrtva a preto ti nenabehne system a je to tak jak ked sa ti vyliala kava do klavesnice klasickeho deskopu, ked sa poškodil notbuk vlestnov vynou je po zaruke, perozmišlaj o tom či sa ti ešte oplati ho opravit alebo kupit druhy a poliati predat.

lukycrust
guru

Příspěvekod lukycrust » 01 lis 2009 12:40

poliaty NB ti ťažko reklamujú...nabudúce treba dávať väčší pozor :idea:
Lenovo ThinkPad R500(intelGMA) + Advanced MiniDock
HP EliteBook 8540p(3y NBD) + HP Advanced Docking Station

Kompaník

Příspěvekod Kompaník » 17 úno 2010 16:15

Mně se to stalo s pivem.
Co nejdříve jsem otočil NB klávesnicí dolu, natvrdo vypnul, vyndal baterku a odnesl do servisu. Tam mi řekli, že NB ode mne vykoupí za pár stovek na součástky. Ani se to nesnažili rozebrat, řešili to softwarově!!To se mi moc nelíbilo. Odnesl jsem ho domů, zezadu odšrouboval šroubky co drží klávesnici, tu jsem vyndal a hodil do dřezu na mytí nádobí, kde byla teplá voda se saponátem. Nechal jsem ji odmočit a pak zaschlé pivo ještě štětečkem v klávesnici umyl, pořádně osprchoval a dal nadlouho usušit. Mezitím jsem prohlédl kam až pivo nateklo a co se dalo jsem očistil. Naštěstí to pivo za klávesnici mos dovnitř NB nenateklo. Po vysušení jsem to dal zase dohromady, nastartoval a světe div se, normálně to naběhlo a dodneška NB fachá jak má. Měl jsem nutkání ho jít ukázat do toho servisu v Kladně, ale pak jsem se na ně vykašlal. Nemělo by to cenu.
Takže ne vzdy je vše ztraceno!!

Chicquita
píše často

Příspěvekod Chicquita » 17 úno 2010 17:02

good story ;)

odar

Příspěvekod odar » 13 dub 2010 19:03

ahojte,

pred nedavnom sa mi podarilo trosku pokvapkat klavesnicu na notebooku cajom. Na druhy den mi prestalo fungovat asi sedem klaves... miesto kde som ju pokvapkal som vycistil a niektore klavesnice to uz rozchodili... avsak nie vsetky. Dokonca som klavesnicu aj rozobral a osprchoval pod vlaznou vodou a nechal preschnut... zdalo sa ze to pomohlo. Vsetky klavesnice isli tak ako mali ale o par hodin to uz nebola pravda. Preto som to skusil este raz, ale zopakovalo sa to iste... najskor isli ale nie na dlho.

Chcel som sa opytat ci mi viete poradit co mam s klavesbnicou dalej robit? Niekde na nete som cital ze je dobre ju umyt v rozpustadle, ale tak nejak zabudli napisat v akom :))

Pokial budete niekto vediet co s tym dalej dajte mi prosim vediet. Dakujem

Alkeash
občas něco napíše

Příspěvekod Alkeash » 13 dub 2010 20:31

tomikcz .. bejt tebou tak to taky zkusim vyčistit, třeba jsou jen někde špatně propojený kontakty ( tim sajrajtem to projde ) a zkratuje se to .. a kdyz to vyčistíš tak to poběží ale chce to rozebrat celej book a kompletně vypláchnout a umejt a nechat aspoň den nebo 2 proschnout .. raději ..

Zpět na „notebooky Acer“