EfineSS píše:Rád bych vyčistil, případně přepastoval chlazení. Bude problém se zárukou když pouruším pečeť, která je přelepená přes ten zadní kryt?
No, nevim jak to s tím je, ale pokud si chceš vyměnit disk, tak se prý nic neděje, když poškodíš tu pečeť, takže si myslim, že je to stejný případ jako s tim diskem.. pač je tam jen jedna..
Mám NTB MSI GX 610i a sám jsem si přidal ramky a taky vyčistil chlaz. a prepastoval a v servise uplne v pohode ale doporucuju nedelat protoze na mem ntb byla misto pasty teplovodiva guma a ta je podle me podstatne lepsi nez pasta jinak po prepastovani jsem mel cca 3 mesice klid a po te se nejspis pasta vypalila pze mi ntb nehorazne topil a zkrze teplotni ochranu se vypinal.proto jsem posilal do penty a ted budu posilat po treti zkrze prehrivani - vraceni penez a koupim asi taky tuhle masinku . ja jsem s msi ntb spokojen az na to chlazeni ale doufam ze u tohodle modelu se trosku ponaucili a chlazeni bude o aspon o neco lepsi.Jinak jak rikam v pente mi nedelali zadne problemy kvuli peceti a i jsem jim v průvodním dopise psal ze jsem NTB přepastoval.
No to ze by teplovodiva guma byla lepsi nez pasta je dost nepravdepodobne. Vyhodou pasty je mensi vrstva a obvykle lepsi slozeni, ale o to se musi vice dat pozor na dobre dosednuti chleadice.... Taky to, ze by se pasta "vypalila" neni moc pravdepodobne. Nicmene je mozne ze se chladic zanesl, nebo spatne sedi.
Chtěl bych se jen zeptat, nevíte někdo zda jde do tohoto modelu doplnit TV tuner ? (jestli to správně chápu, tak místo i konektor tam je, jen tam není modul TVtuneru).
sakra USB mám, jen ho většinou někde zapomenu, tak jsem si říkal, že by tam třeba mohl jít doplnit do prázdného slotu někam ...
(když už je tam anténa navíc přilepená k základovce.)
holt smůla.
Tak jsem se do cisteni chladice a prepastovani stycnych ploch s cipy nakonec pustil. Demontaz chlazeni je opravdu snadna. Na cipu graficke karty byla pasta celkem s normalni konzistenci, na cipu procesoru ale je takova zatvrdla guma. Proto doporucuju sundavat chladic dokud je notebook jeste teply. Notebook ted citelne schladnul i na povrchu, teploty jak v klidu tak v zatezi klesly v prumeru o 5 - 7 stupnu, takze jsem nadmiru spokojeny.
Pribyl: mno me osobne na c2q 9000 tlacitko turbo zvedne frequence o 50MHz, takze je tam spis na okrasu. Alespon jsem si nevsiml, ze by nekde slo nastavit o kolik ma pretaktovat.
No naposled jsem je stahoval ze stranek MSI.... Jinak musim podotknout ze se mi to chovalo jinak s cistou instalaci W7 64bit a s upgradovanou instalaci z vist 64bit (v prvnim pripade ten ovladac funguje az na jedno tlacitko sipek, v druhem sipky a eco nejely vubec).
tak jsem narazil na první problém s teplotami. Teploty v klidu, když je ntb napojený v elektrice, jsou kolem 65-75°C a to je docela dost vysoko. V zátěži pak při testování nového DiRT2 jsem procesor rozehřál až na "úžasných" 120°C No, jak jste na tom vy ostatní s teplotami s tímhle modelem?
Měli jste už takovejhle problém a šli jste ho reklamovat? pokud ano, co Vám na to řekli a jestli Vám chlazení vyměnili/opravili ?
Chtěl bych se zeptat jak dlouho na tom notebooku hrajete a při jakých teplotách a bez nebo s chladící podložky?
Tento notebook bych asi vzal okamžitě kdybych veděl jak to má s tím chazením...
No, víceméně jsem to napsal o post nahoru.. bez chladicí podložky. A jak dlouho na něm hraju? no, od Srpna minulého roku.
Jako chladí, ale je to asi různé, někdo má teploty fajn a někdo je má vyšší.. uvidíme, co udělají, když to vezmu na reklamaci, pokud to je pro ni vhodné.