Vyberam si novy notebook na VS /strojarina/, lebo stary uz dosluzil. Co je pre mna podstatne je jemne rozlisenie! Notebook bude sluzit na beznu robotu v Office, net, filmy a CAD programy ktore spomeniem nizsie. Moj rozpocet je 1000€ s DPH, co nie je moc, ale musi to stacit, lebo viac nemam
Pozadovane parametre:
-procesor: preferujem Intel, dvojjadro
-RAM: 2+GB
-disk: bohate staci aj 160GB, 7.2krpm vyhodou
-grafika: v podstate je mi jedno, len aby slapali aplikacie (vypisem nizsie), hry nehrajem
-uhlopriecka: max 16", preferujem 16:10
-rozlisenie: jemne ! [14-" minimalne 1280x800 a pri 14+" mininalne 1440x900], matny displej vyhodou
-spracovanie: k technike sa chovam slusne, takze nepotrebujem moc nejake vystuhy, hlavne aby nic nevrzgalo, neprehybalo sa, moc nehrial a aby vsetko licovalo jak ma
-vydrz baterie: 2.5+hod
-hmotnost: do 2.5kg
-pouzivane rozhrania: 3xUSB, HDMI, WiFi, BT, RJ-45, IEEE 1394, citacka otlacku prstov, (vlavo dolu CTRL, nie FN)
-programy ktore pouzivam: [ ODKAZ ], [ ODKAZ ], Mathematica, Photoshop
-programy ktore budem pouzivat v buducnosti: 3ds Max(mozno), [ ODKAZ ], [ ODKAZ ], [ ODKAZ ], [ ODKAZ ], [ ODKAZ ], [ ODKAZ ]
-co nepotrebujem: NumPad, WebCam, OS, DVD, Express Card, PCMCIA, VGA, UMTS, Modem
-preferovane znacky: Lenovo, Dell, HP, Toshiba, Sony(mozno)
-znacky co nechcem: Acer, Asus, Msi, Umax, (Lenovo SL, G),...
Rozpocet:
1000€ s DPH, ale cim menej tym lepsie, chcem aby mi vyslo aj na nejake prislusenstvo, ak sa vojdeme do 800€ s DPH budem rad.
Odkial budem brat:
[ ODKAZ ]
[ ODKAZ ]
[ ODKAZ ]
Co som nasiel:
Najviac parametrov splna [ ODKAZ ], ale ten sa mi nevojde do rozpoctu. Lacnejsie modely od Lenova ma moc neoslovili.
Dalej sa mi celkom pozdava [ ODKAZ ], ale to je teraz novinka, cize neviem jak je na tom AMD Tigris a nechcem kupovat macku vo vreci.
Este som nasiel [ ODKAZ ] a [ ODKAZ ] ale tu si nie som isty ci by mi stacila 13" uhlopriecka.
Final Word:
Zatial sa mi nepodarilo nic vybrat co by bolo pouzitelne. Je mi jasne ze notebook ktory by splnal moje poziadavky neexistuje. A uz vobec sa nezmesti do mojho rozpoctu. Na programy ktore tam chcem pouzivat nestacia ani nadupane desktopy, mne staci ked sa tam program rozbehne a nebudem na kazdy akciu cakat 5 sekund.
Snad sa nam podari mi nieco vybrat