Teplota HDD
Teplota HDD
Mohu vědět jaká je standardní teplota HDD? Mám stále minimálně 55 stupnu, coz se mi zda hodne. Nevite cim by to mohlo byt? Jak se to da "zmenit"?
HDD v notebooku nema chlazeni (jeste jsem notebook s chlazedim disku nevidel) ... maximalne je tam pokus o odvod tepla do tela notebooku ... teplota by nemela byt dlouhodobe vyssi nez 50°C ... ted kdyz jsou venku takova vedra tak se takove teploty dosahne bohuzel snadneji ... pomoci muze chladici podlozka pod notebook nebo klimatizace do pokoje ... taky se da nastavit automaticke vypinani disku pokud se nepouziva napr. 3 minuty, ale to znamena na nem skoro nic nedelat takze to ho clovek muze rovnou vypnout
obavam se, ze je to spise vec konstrukce notebooku a pokud je to od podzima do jara jinak v poradku tak reklamaci zrejme neuznaji ... ale kdo vi? ... jak je na tom procesor? ... bezi vetrak chlazeni stale? ... mozna by pomohlo notebook vycistit (pokud je starsi 1 roku) aby se lepe odvadelo teplo od procesoru ... tezko radit takhle na dalku kdyz ani nevime o jaky jde notebook a za jakych okolnosti je provozovan
Nene, jedna se o uplne novy notebook A6T. Na SIL mi napsali, ze notebook neni nutne reklamovat, a tak jsem trochu zmaten... Procesor chladi dobre a nekdy je dokonce chladnejsi nez HDD. Ale je pravda ze ta teplota HDD je vetsinou na 55 a kdyz stoupne tak je schopna klesnout, ale nikdy ne pod 55... Tak to tak mozna ma byt
-
- Moderátor
Mám tenhle asus asi tejden a pozoruju to samý. Teplota disku se u mě pohybuje od 53 do 58°C, je možný že to občas vyleze i na 60. Mám dojem že "to není chyba, ale vlastnost". Jenom doufejme že to maj dobře spočítaný a odskoušený.
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)
Axa + Peca-on-line:
jakej presne tam mate model disku? (viz Správce Zařízení) ... na webu se podle toho da zjistit jake ma mit provozni teploty ... me se ale nezda, ze by mel mit tak velkou provozni teplotu ... spis si myslim, ze je ten notebook spatne zkonstruovany nebo je spatne teplotni cidlo v notebooku
jakej presne tam mate model disku? (viz Správce Zařízení) ... na webu se podle toho da zjistit jake ma mit provozni teploty ... me se ale nezda, ze by mel mit tak velkou provozni teplotu ... spis si myslim, ze je ten notebook spatne zkonstruovany nebo je spatne teplotni cidlo v notebooku
-
- Moderátor
Taky mám ST9120821A.
2leon: Teplotu to asi měří dobře, protože v místě kde je hdd to bejvá občas pěkně žhavý. (Na stole se sklem = přístup vzduchu dobrej)
2krevety: To asi těžko, protože jsou na tom takhle asi všechny A6Tčka.
2leon: Teplotu to asi měří dobře, protože v místě kde je hdd to bejvá občas pěkně žhavý. (Na stole se sklem = přístup vzduchu dobrej)
2krevety: To asi těžko, protože jsou na tom takhle asi všechny A6Tčka.
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)