5620G upgrade RAM
5620G upgrade RAM
Zdravim, mam tento notebook s parametry: procesor T7500 Core2Duo 2,2GHz, 2GB RAM, grafika ATI HD 3470 nesdilena vlastni pamet 256MB, OS Vista Premium. Ve skole jsme ted zacali obrabet v Catii a pri generovani drah na zacatku jde vse v pohode plynule. Kdyz uz se ale clovek dostane dal a uz ma skoro hotovo tak uz generovani drah nebo analyza presnosti vyroby vcelku trva. Nekdy se i stane, ze obrazovka jakoby zmizi, napise to ze Catie Neodpovida a az po napr minute az vse notas spocita se objevi vysledek.
Pomoci Spravce uloh jsem zjistil, ze v okamziku kdy generovani zacne trvat vcelku dlouho si Catie vezme cca 500MB z RAMek. Vim, ze Visty si na svuj provoz vezmou priblizne stejnou velikost.
Moje prosba je tedy takova. Zda to delaji RAMky nebo procesor. Nevyresilo by tento problem zvyseni RAMek na maximum, coz je zde 4GB.
Nebo je to procesorem a bude se s tim muset smirit?
Dekuju vsem kdo maji zkusenosti s touto problematikou
Pomoci Spravce uloh jsem zjistil, ze v okamziku kdy generovani zacne trvat vcelku dlouho si Catie vezme cca 500MB z RAMek. Vim, ze Visty si na svuj provoz vezmou priblizne stejnou velikost.
Moje prosba je tedy takova. Zda to delaji RAMky nebo procesor. Nevyresilo by tento problem zvyseni RAMek na maximum, coz je zde 4GB.
Nebo je to procesorem a bude se s tim muset smirit?
Dekuju vsem kdo maji zkusenosti s touto problematikou
Jeste prosim jedna otazecka. Na mem 2GB modulu mam napsano
2GB 2Rx8 PC2-5300S-555-12
HYMP125S64CP8-Y5 AB 0826
Na aukru jsem nasel 1GB modul s oznacenim
1GB 2Rx8 PC2-5300S-555-12
HYMP512S64BP8-Y5 AB 0633
Prvni radka se shoduje, druha radka se musi take shodovat? Frekvenci se tez shoduje, tj. 667MHz. Nebo podle ceho mam 1GB modul vybrat?
A jeste jedna otazka. Modul s vyssi frekvenci napr 800MHz by tam asi nesel co? Jenom jsem myslel, jestli by nebyli rychlejsi nez ten co tam mam ted.
2GB 2Rx8 PC2-5300S-555-12
HYMP125S64CP8-Y5 AB 0826
Na aukru jsem nasel 1GB modul s oznacenim
1GB 2Rx8 PC2-5300S-555-12
HYMP512S64BP8-Y5 AB 0633
Prvni radka se shoduje, druha radka se musi take shodovat? Frekvenci se tez shoduje, tj. 667MHz. Nebo podle ceho mam 1GB modul vybrat?
A jeste jedna otazka. Modul s vyssi frekvenci napr 800MHz by tam asi nesel co? Jenom jsem myslel, jestli by nebyli rychlejsi nez ten co tam mam ted.
Druhy riadok je len nejake vyrobne cislo. Hlavne co musi sediet je typ pamate, teda asi DDR2 v tvojom pripade. 800MHz modul by fungoval, avsak by pracoval na nizsej frekvencii, rovnakej ako druhy modul (667MHz), a teda je zbytocne ho kupovat.
Inak co sa tyka toho ci kupit 1GB alebo 2GB modul, tak ak rozdiel v cene medzi nimi nie je nejaky velky, volil by som byt tebou asi radsej 2GB. 32bit Vista vie vyuzit nejakych 3,2GB.
Inak co sa tyka toho ci kupit 1GB alebo 2GB modul, tak ak rozdiel v cene medzi nimi nie je nejaky velky, volil by som byt tebou asi radsej 2GB. 32bit Vista vie vyuzit nejakych 3,2GB.
jeste jedna moznost:
upgrade na 4GB, ze skoly pres MSDN AA (pokud mas moznost) nahodit Win7 64bit a nahodit 64bit Catii.
edit:
jinak si ale nemylsim, ze si s vetsi ram nejak vyrazne pomuzes, tyto vypocty jsou pro notebooky hodne narocne, takze si i tak budes muset pockat (vidim u sebe, kdyz pustim dynamickou analyzu v Pro-Engineeru, jeste s nejakou detekci kolizi, apod., muzu se uz jen divat a cekat, az naplno funici notebook dopocita... na tyhle veci cekame i u skolnich desktopu s 4jadry, 4GB RAM a Quadrem FX, jen to probehne asi tak 10x rychleji a nekousne se to no...(na notebooku se mi v prubehu vypoctu i obcas seka treba mys)
upgrade na 4GB, ze skoly pres MSDN AA (pokud mas moznost) nahodit Win7 64bit a nahodit 64bit Catii.
edit:
jinak si ale nemylsim, ze si s vetsi ram nejak vyrazne pomuzes, tyto vypocty jsou pro notebooky hodne narocne, takze si i tak budes muset pockat (vidim u sebe, kdyz pustim dynamickou analyzu v Pro-Engineeru, jeste s nejakou detekci kolizi, apod., muzu se uz jen divat a cekat, az naplno funici notebook dopocita... na tyhle veci cekame i u skolnich desktopu s 4jadry, 4GB RAM a Quadrem FX, jen to probehne asi tak 10x rychleji a nekousne se to no...(na notebooku se mi v prubehu vypoctu i obcas seka treba mys)
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
muze, jeli to oprvadu tim, ze se ti cela RAM zaplni, zacne hrabat HDD a proto to pak zadrhne.
pokud to ale narazi na limity vypoctoveho potencialu, tak ti to moc nepomuze. na druhou stranu by ti tam mohlo trosku pomoct 64bit prostredi, cpu by mohlo jet na plnych 64bit.
chce to zkusit, kdyz bych ale upgradoval ram, tak bych urcite sel rovnou do 4GB a do 64bit, v cadech to mas jak vyuzit, kdyz tam nahazes nativni 64bit verze tech cadu.
(na moznost ziskat OS pres MSDN AA se poptej ve skole, maji to snad vsechny skoly zamerene na informatiku i hodne skol zamerenych na techniku, kde pocitace vyuzivaji)
pokud to ale narazi na limity vypoctoveho potencialu, tak ti to moc nepomuze. na druhou stranu by ti tam mohlo trosku pomoct 64bit prostredi, cpu by mohlo jet na plnych 64bit.
chce to zkusit, kdyz bych ale upgradoval ram, tak bych urcite sel rovnou do 4GB a do 64bit, v cadech to mas jak vyuzit, kdyz tam nahazes nativni 64bit verze tech cadu.
(na moznost ziskat OS pres MSDN AA se poptej ve skole, maji to snad vsechny skoly zamerene na informatiku i hodne skol zamerenych na techniku, kde pocitace vyuzivaji)
Ted kdyz jsem si otevrel soucast pri ktery se mi to sekalo a pomoci spravce uloh kouknul kolik RAM je vyuzito. Bylo to max 1,3 GB, pres tuto hodnotu se to nedostalo, dokonce to v prubehu klesalo cca na 1,26GB. Nevim jestli je to spatna uvaha, ale podle toho asi teda RAMky nejedou naplno ne? Jen kdyz jsem spustil Catii, tak mi vyuziti pameti vyskocilo z 800MB na 1,1GB. O MSDN AA jsem jeste nikdy teda neslysel. Chodim na FST ZCU v Plzni, nevim jestli tady o necem takovym vedi.
no, msdn je jakysi program pro skoly, studenty, aby mohli zdarma vyuzivat ke studijnim ucelum produkty MS (mimo office).
s tim, ze na nekomercni pouziti to muzou vyuzivat pak i dal, po dostudovani.
poptej se na to ve skole, zkus ucitele na pocitace, popr. vedeni katedry, nekdo by te mel byt schopen nasmerovat, jestli je tam takova moznost.
skoda to nevyuzit.
s tim, ze na nekomercni pouziti to muzou vyuzivat pak i dal, po dostudovani.
poptej se na to ve skole, zkus ucitele na pocitace, popr. vedeni katedry, nekdo by te mel byt schopen nasmerovat, jestli je tam takova moznost.
skoda to nevyuzit.