Zdravím všechny fóristy:)
Mám problém u mého notebooku Acer Aspire 7220, konkrétně s DVD mechanikou Slimtype DVD A DS8A1P ATA Device.
Děje se to, že systém ji nepravidelně načítá. Tzn. že v 80% startů systému není zobrazena ani v okně Počtač ani v okně Správce zařízení a ani ostatní programy (Nero, PowerDVD) ji nevidí a tudíž nemohou používat....jako by prostě neexistovala. S tímto jsem se již 2x obrátil na servis Aceru, pokaždé to vedlo k výměně základní desky, problém to vyřešilo, ale po vypálení několika DVD se toto znovu opakuje. Na můj servisní dotaz mi bylo odpovězeno, že si mám najít na stránkách Microsoftu kód 39 (vedoucí k Upper a Lower filters) které jsem z registrů smazal už před prvním servisem a vůbec nic to nevyřešilo.
Napadlo mě, že by pomohla aktualizace ovladače nebo firmware, ale ovladač mechaniky je původní Vistovský a Windows Update aktualizaci nenabízí. Stejně jako Driver Download Aceru, který ovladače k DVD zařízení neposkytuje vůbec.
Chci se zeptat, jestli někdo neměl podobný problém nebo nemá k uvedené mechanice firmware nebo jiný ovladač.
Díky moc za odpovědi. Lukáš
DVD mechanika Slimtype DVD A DS8A1P ATA Device
DVD mechanika Slimtype DVD A DS8A1P ATA Device
Asus X401U, AMD Brazos DualCore C60, AMD Radeon HD 7340, HDD 320GB, 4GB RAM, Windows 8.1 64bit
děkuju moc za odpověď, zkusíme co to udělá...podle všeho ten fix taky odebírá upper and lower filters....ale uvidíme, třeba to manuálně nějak není dobře nebo prostě automatická oprava opraví i něco, co manuálně opravit nejde....kdo ví:) ještě jednou díky moc.....napíšu jak jsem dopadl
Asus X401U, AMD Brazos DualCore C60, AMD Radeon HD 7340, HDD 320GB, 4GB RAM, Windows 8.1 64bit
Nové zjištění: po odinstalování Nera se mechanika přestala zobrazovat vůbec...už ani nepravidelně...po vyčištění registrů od Nera zase zpátky nepravidelně...
ale co je podstatné, pokud spustím systém do nouzového režimu a z něj restartuji systém, mechanika je vidět všude a jde ji používat, zajímavé co?
Nevíte někdo, čím toto může být způsobeno? Podle mě asi nebude něco v pořádku s Windows Vista...i když je mám rád tak toto je jediné co mě už napadá....
ale co je podstatné, pokud spustím systém do nouzového režimu a z něj restartuji systém, mechanika je vidět všude a jde ji používat, zajímavé co?
Nevíte někdo, čím toto může být způsobeno? Podle mě asi nebude něco v pořádku s Windows Vista...i když je mám rád tak toto je jediné co mě už napadá....