Lenovo T500 vs HP EliteBook 8530p

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
stastikp
občas něco napíše

Lenovo T500 vs HP EliteBook 8530p

Příspěvekod stastikp » 01 pro 2009 12:07

Dobrý den,
měl bych na vás jednu prosbu. Vybírám se v současnousti nový notebook za muj stará HP 6715b. Uvažuju o vyšších modelech od Lenova a HP. Zatím mám dva kandidáty:

Lenovo T500
HP

Zajímá me především TurboMemory u Lenova, je s temito pametmi nejak zaznamenatelný nárust výkonu ? Vidim to u notebooku poprvé takze moc nevím o co se jedná. Jinak mi jde predevsím o to, aby notebook nehlucel nejak extremne (coz nevim jeslti pudje s temi vykonnymi soucastkami). Pak me docela laka eSATA port u HP, jelikoz mam pres toto rozhrani flashku. Jinak bych sel do Lenova, u kterého jsem ale bohuzel nenasel mei ThinkPady ve výbave port eSATA nidke. Zajímal by me vás osobní názor i co se týce konstrukce modelu atp. Děkuji

orgasmic
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod orgasmic » 01 pro 2009 12:36

Myslim, ze chybu neudelas ani jednim z nich. Oba maji kvalitni konstrukci.
U Lenova se mi libi vykonejsi procesor, vetsi disk (ikdyz oproti HP ma jen 5400ot), 4GB DDR3 (oproti HP 2GB DDR2) a hlavne je Lenovo lehci a ma Win 7 v cene.

Celkove bych bral Lenovo...uz jen kvuli servisu. Nepises k cemu bude notebook slouzit, ale oba jsou vykonove skoro nastejno.

Vcera jsem videl statistiku poruchovosti notebooku a nejhure dopadlo HP. Kazdy treti notebook jde do servisu. Ale tam mu muzou kazit statistiku modely Pavilion, ktere jsou otresne.
Asus ROG Strix G18

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 01 pro 2009 13:51

u T500 je hl. velke plus prepinatelna grafika, kdyz nebudes potrebovat 3d vykon, prepnes na integrovanou (funguje jen pod vistou a win7).

s 9clankovou baterkou a na integrovanou grafiku pojedes klidne 6-7hodin.
HP dava na ten 8clanek 4h.

urcite bych jeste rovnou dokoupil NBD zaruku, ze 3lete zakladni na 3r NBD to stoji par korun.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

stastikp
občas něco napíše

Příspěvekod stastikp » 01 pro 2009 16:44

Dobra diky, taky jsem se nakonec rozhodl pro to Lenovo.

CeCo

Příspěvekod CeCo » 01 pro 2009 19:47

Servis je cakom prask, u oboch je aj NBD na 3-5 dni...

Inac mam obe (akurat vo workstation verzii - teda ina grafika), pouzivam obe samostatne i s dockom, obe maju WWAN modul a obe su vyrovnane, resp. kazdemu chyba nieco ine. Z pohladu technickeho je na tom kapanek lepsie Lenovo, z pohladu uzivatelskeho podla mna naopak HP.

C

Zpět na „Jaký vybrat notebook“