Chtěl jsem se zeptat pokud máte někdo FL90 s Win7, jak jste na tom s výdrží baterie? Pod XP i Vistou mi vydržel cca hodinu a třičtvrtě a ted jen zhruba hodinu. (Přesný čas nevím, je to odhad, ale doba se razantně zkrátila)
V čem je chyba? Všude se dočítám, jak bude Win7 šetrnější k notebookům a ejhle.
drmik píše:Chtěl jsem se zeptat pokud máte někdo FL90 s Win7, jak jste na tom s výdrží baterie? Pod XP i Vistou mi vydržel cca hodinu a třičtvrtě a ted jen zhruba hodinu. (Přesný čas nevím, je to odhad, ale doba se razantně zkrátila)
V čem je chyba? Všude se dočítám, jak bude Win7 šetrnější k notebookům a ejhle.
.. problém bude spíš v nastavení oken než v oknech samotných. Zjisti si jestli se GPU podtaktovává.. (GPU-Z)
p.s.:Také můžeš podtaktovat a podvolotvat procesor (RM clock), to pak bude výdž .
kdyz sme u tech taktu, tak ve W7 sem si ted vsim ze GK bezi na furt max takty, asi neprepina mezi 2D, 3D rezimy apod, Vam to normal strida? ale nakou zmenu vydrze sem nezaznamenal...
Podle GPU-Z mi jede grafárna pořád stejně ať jsem v proudu nebo na baterii. Dřív ve windows xp byla v nastavení možnost "Optimalizovat odběr energie" nebo tak něco, ale teď ve windows 7 už to tam není.
Compal FL90 v.2, Intel core 2 duo T7700, 2x1GB ram, Hitachi Travelstar 7K500, Nvidia 8600M GT 512 mb, Windows 7 professional
jj presne, od W7 to je naky jiny. Na XP (i ve Vistach, chvili se mi tu na pc taky zdrzely...) byly takty vzdycky podle 2D/3D modu, v GPU-Z to bylo vzdycky paradne videt, jak to prehazuje rezimy/takty, tady v tech W7 to jede furt na max
Tak mi nakonec taky. Díval jsem se na gpu-z a tam se aktuální takt zobrazí jenom v položce sensors, pod záložkou graphic card to zůstává stejné a to mě asi zmátlo
Compal FL90 v.2, Intel core 2 duo T7700, 2x1GB ram, Hitachi Travelstar 7K500, Nvidia 8600M GT 512 mb, Windows 7 professional
me teda, ne, ovladace mam ted 186.81 a koukal sem predtim i do sensors a je to furt na max a takty se nemeni, divny.... sakra cim to muze bejt... heppma, co mas ty za verzi ovladacu?
Já jsem teď instaloval 195.62 z laptopvideo2go.com pro windows 7. Ale nevím, jestli se to tím vyřešilo, protože do sensors jsem se předtím nedíval. Ale teď to každopádně jde.
tak s tema 195.62 mi to uz slape taky, teda kdyz spustim gpu-z tak to kopne takty na max (asi detekce vlastnosti kolem GK) ale po chvili to spadne na z 3D na 2D perf a pak na 2D