Zdravím,
blíží se Vánoce a už předem vím, že k nim dostanu notebook.
Je to model Acer 5542G, co je ovšem podstatné, jako OS bude pravděpodobně Linpus Linux (dle přiložených parametrů) + win 7 (jestli zvlášť na cd nebo ne to nevím).
Jako uživatel bez zkušeností s Linuxem 100% nainstaluju win 7, nemám s tím ale žádné zkušenosti, mohli byste mi prosím poradit čeho se vyvarovat, na co i dát pozor a nějaké rady k tomu ?
Předem díky.
Linux->w7
Re: Linux->w7
Stačí číst co ti instalační program píše, pak už to jde samo
nic na tom není nainstalovat OS, je to skoro jako když instaluješ nějakou hru
Někdy jen bývá problém s kompatibilitou ovladačů
nic na tom není nainstalovat OS, je to skoro jako když instaluješ nějakou hru
Někdy jen bývá problém s kompatibilitou ovladačů
Sony Vaio CW1S1E & Thinkpad X200
-
- guru
Je to tak, je to velmi jednoduché. Když srovnám instalci Vist/7 třeba s Win 95 tak to je rozdíl Ale tobě bude akorát stačit najet do BIOSu (F2), tam nastavit bootování z DVD (nebo z flashky, to je ta instalace pak ještě rychlejší, ale musíš udělat image DVD a nahrát ho na flashdisk pomocí Windows 7 USB DVD Download Tool) a už instaluješ, oddíl s Linuxem zrušíš při instalaci.
HP 8710p - C2D T7200 2.0GHz, NVIDIA Quadro 320M 256MB DDR3, 4 GB DDR2, HDD 250 GB SATAII 5400ot., 17" WXGA+ 1440x900, Windows 7 Professional x64.
Jednou sem přeinstalovával windows XP, takže naštěstí vám rozumím
A co když ovšem zjistím že Linux a win 7 jsou oba ve skrytém oddílu a budou se chtít po spuštění instalovat, mám je nechat naběhnout nebo nebo to půjde nějak oddělit a Linux nepovolit ? Asi to jsou dost hloupé otázky, no já nejsem zrovna odborník ( ).
Solitary:
Pokud sem se minul tématem tak se omlouvám, kdyžtak to klidně přesuň nebo smaž a já to založím jinde (když mi napíšeš kde).
Dlouho sem přemýšlel kam to patří a napadlo mě že Linux, když to pravděpodobně bude jediný OS na disku a toho se budu chtít zbavit.
A co když ovšem zjistím že Linux a win 7 jsou oba ve skrytém oddílu a budou se chtít po spuštění instalovat, mám je nechat naběhnout nebo nebo to půjde nějak oddělit a Linux nepovolit ? Asi to jsou dost hloupé otázky, no já nejsem zrovna odborník ( ).
Solitary:
Pokud sem se minul tématem tak se omlouvám, kdyžtak to klidně přesuň nebo smaž a já to založím jinde (když mi napíšeš kde).
Dlouho sem přemýšlel kam to patří a napadlo mě že Linux, když to pravděpodobně bude jediný OS na disku a toho se budu chtít zbavit.
Hight píše:A co když ovšem zjistím že Linux a win 7 jsou oba ve skrytém oddílu a budou se chtít po spuštění instalovat, mám je nechat naběhnout nebo nebo to půjde nějak oddělit a Linux nepovolit ? Asi to jsou dost hloupé otázky, no já nejsem zrovna odborník ( ).
A nechceš řešit problémy až nastanou? Resp. alespoň až budeš vědět co přesně chceš? "A co když..." nabízí mnoho variant.
Fedora @ Lenovo ThinkPad T460s
Hight píše:A co když ovšem zjistím že Linux a win 7 jsou oba ve skrytém oddílu a budou se chtít po spuštění instalovat
jak můžeš mít OS ve skrytém oddílu? to myslim ani nejde
skrytý oddíl bývá jen recovery, (OS v tvém případě linux) budeš nainstalovaný na normálním oddílu.
A jak už psal kiposukjange "oddíl s Linuxem zrušíš při instalaci"
oddíl s linuxem jednoduše zformátuješ při instalaci a hodíš si tam w7 nebo něco co tam budeš chtít...
Sony Vaio CW1S1E & Thinkpad X200
-
- občas něco napíše
Instalace XP na Linpus
Zdravím, snažím se nainstalovat XP na Linpus a mám problém, nejspíš s diskem.. Tady http://www.lisak.cz/instalace-windows-x ... disku.html je postup ale mám jiný problém. Než se dostanu na licenční obrazovku tak se mi objeví error:
Instalace systému Windows
-------------------------------------
Instalační program nemohl určit typ jednoho nebo více velkokapacitních zařízení, naistaloovaných v systému, nebo byla zvolena možnost určit adaptér ručně. Instalační program nyní načte podporu následujících velkokap. ukládacích zařízení:
<žádné>
Pak je tam hvězdička a nějaké tipy ale nepomáhají, není špatný disk? Nebo co s tím mám dělat? Díky
Instalace systému Windows
-------------------------------------
Instalační program nemohl určit typ jednoho nebo více velkokapacitních zařízení, naistaloovaných v systému, nebo byla zvolena možnost určit adaptér ručně. Instalační program nyní načte podporu následujících velkokap. ukládacích zařízení:
<žádné>
Pak je tam hvězdička a nějaké tipy ale nepomáhají, není špatný disk? Nebo co s tím mám dělat? Díky
-
- občas něco napíše
Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“