4710s - Taky mu jede větrák nonstop?

notebooky HP - Hewlett-Packard (Compaq, Pavilion, Presario) a vše kolem
Gooorila

4710s - Taky mu jede větrák nonstop?

Příspěvekod Gooorila » 10 pro 2009 22:04

Mám 6820s a zvuk jeho větráku, který pracuje nonstop, mě vytáčí. Uvažuji o nákupu 4710s. Jak je to s hlukem u tohoo stroje? Díky

swarm
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 11 pro 2009 10:23

U většiny (všech?) HP v této třídě jede větrák pořád. Pokud chceš něco tiššího, hledej u jiného výrobce.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

Gooorila

Příspěvekod Gooorila » 13 pro 2009 23:05

škoda, HP mám rád, ale 6820s a jeho větrák mi fakt vadí. U toho 4710s se mi líbila klávesnice, ale jestli je zase takhle špatně řešený, to jej radši oželím, no. Díky

jarkov1

Příspěvekod jarkov1 » 22 pro 2009 14:30

Thinkpady su tiché, ale ja mám Vaio a tiež je tichý, takže keď nie HP tak...

armani
občas něco napíše

Příspěvekod armani » 25 pro 2009 20:50

ProBook 4710s mám pustený druhy den nonstop a vetrák je zatial ticho. Jeho prítomnosť je poznať len podľa tepleho vzduchu prúdiaceho z výduchu. Inač je to super strojček. :D :D

armani
občas něco napíše

Příspěvekod armani » 29 pro 2009 23:05

Notas ide už 4 deň a pohodička. Prehrávanie filmov z DVD má super obraz, troška je nezvyk neštandartný formát displeja 17,3 palca, zostávajú po stranách čierne pruhy. no pri práci na ktorú som NB potreboval je to super. Rozdelím si plochu na dve rovnaké okná a môžem v klude makať pri solídnej veľkosti ( oči neslúžia ako za mlada) textov.
Na baterku pri bežnej kancelárskej práci spojenej aj s nejakým webíkom zatial vzdrž cez 4 hodiny. Pri prehrávaní filmu z DVD pri konci druhého filmu začína signalizovať kritický stav baterie. Nemám bohužial zmeranú presnú minutáž. Ventilátor pri práci nepočuť, musím sa fest sústrediť na vetrák a nie na prácu aby som zaregistroval chod vetraku.

Celkové rezumé: som veľmi spokojný. Predsa len jedna malá pripomienka, plasty vo vysokom lesku na vrchnom veku a okolo klávesnice nie sú žiadna výhra.Stále len leštím. Nuž ale HP asi chce mať z rady ProBook imidž radu tak trocha leštenia za ten imidž stojí. :D :wink:

Gooorila

Příspěvekod Gooorila » 29 pro 2009 23:51

Hluk u HP mě zklamal natolik, že asi budu hledat dál. SWARM mě uporoňoval už u nynějšího HP, že fouká a nedal jsem na to. Nyní, přestože mi bude notebook výkonově stačit ještě tak dva tři roky, koukám už rok po něčem jiném, protože ten hukot v nočních hodinách, mě doslova ničí.
Popravdě, nelíbí se mi už ani přístup HP. U Toshiby a prvního ASUSu jsem s hlukem problém neměl, ale druhý ASUS mi taky začal foukat. Napsal jsem na infolinku, zda je to OK, odepsali, že ideální bude poslat notebook na kontrolu do servisu a po deseti dnech mi přišel notebook krásně tichoučký s tím, že se uvolnila nějaká součástka a navíc jsem vyšokovaný zjistil, že mi dali fungl novou baterii, přestože na baterii byla záruka pouze 6 měsíců a já to řešil po roce a půl a navíc jsem baterii nijak nereklamoval. U HP mi jen odepsali, že nemohou ručit za podmínky, ve kterých notebook provozuji a nazdar (což mají samozřejmě pravdu, ale v situaci, kdy jsem si jist, že problém není způsobený tímto faktorem, bych mohl dostat nabídku na pročištění a v případě, že se zjistí, že je opravdu chyba u mě, si to zaplatím. Protože mi na stejném stole běží neustále další notebook a ještě notebook od manželky a ty tyhle problémy nemají, klidně bych to riskl).

Právě lesklost povrchů, která je určitě strašně cool, mi docela vadí, takže do tohohle modelu nepůjdu a u výběru dalšího si přidám další parametr pro výběr (první notebook jsem kupoval dle tabulkovvých výkonů, u posledních modelů je ona tabulka takřka poslední, na co koukám, ale primárně se podívám na rozmístění USB, konstrukci, vrzající plasty a nyní ještě na hluk :o).

Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“