Zdravim,
máš spíš takový teoretický dotaz, před pár dny mi sklouzl batoh s notebookem z ramene a nedopadl nejlépe, notes fungoval, vše v pořádku, oddechnul jsem si, ale včera jsem si všim, že jeho zadní část ztratila pravouhle tvary a má spíše siluetu vrtule.
Tak jsem notebook rozebral, abych našel prasklou vzpěru nebo tak něco. Při té příležitosti jsme vyčistil řebrování chlazení a abych se dostal kam jsem potřeboval, vyšrouboval jsem a vyndal grafickou kartu i procesor. Vše vrátil na původní místo, notebook fungovla, neřešil jsem.
Dnes jsem ale pustil DiRTa 2 ve hře mi skáčou FPS..hra jde klasicky se 35 FPS jako jsem ji hrál poslední týden, ale tak každé dvě vteřiny fps skočí na 10 snímku, hra se začne škubat a po vteřině se vrátí na 35, tak stále dokola, nehratelné..stějně tak Crysis Warhead..doufám že je to jen náhoda a jde o chybu softwaru, už reinstluju ovladače.
Chtěl jsem se jen zeptat, zda-li mohlo dojít k nějakému poškození, které by se chovalo takto, karta pracovala jak má jen kolísal výkon?
Děkuji.
Manipulace s graf kartou - sekání her
Manipulace s graf kartou - sekání her
Clevo M570U +, C2D T7200 (2,0 GHz), 4GB RAM, WD 500Gb 5400 rpm, GF 7950 GTX(3DMARK06 - 5300+ b), Win 7 Prof.
Nedokážu nikde zjistit teplotu grafickýho čipu, v žádným programu, jestli tam je teploměr tak jen kvuli větráku, vážně jsme to zkoušel už přes lecos, takže nevím.
Nedával, ani jsem neměl šanci, ono u mě je grafika celá obalená v měděným krytu, dovnitř jsme se vubec nedostal, jen jsem celej tenhle masivní prvek i s trubkama a žebrováním odpojil od notesu a pak plugnul a přišrouboval zpět. Že bych špatně zamáčknul kontakty nebo něco takovýho, to by ta grafika nefungoval vubec ne?
A na přehřívání jsou to moc krátký skoky, to jde opravdu o prá vteřin normálního chodu, vteřinu pádu a zpět..i když ej pravda že to začne dělat až po tak půl minutě hraní
Jednou se mi stalo, že se grafika kvuli zacpanýmu chlazení přehřávala a vypadalo to jinak a při tom podtaktování šli snímky až na 4 za s, tady jde o pád na polovinu co jsem tak sledoval.
Reinstal ovladače nepomohl, poslední možnost je obnovení systému, jenže poslední bod obnovi tma mam tejden zpět a za tenhel tejden sem toho dost udělal a i naistloval nějaký prográmky, nechce se mi do toho aby mi něco nezmizelo.
Nedával, ani jsem neměl šanci, ono u mě je grafika celá obalená v měděným krytu, dovnitř jsme se vubec nedostal, jen jsem celej tenhle masivní prvek i s trubkama a žebrováním odpojil od notesu a pak plugnul a přišrouboval zpět. Že bych špatně zamáčknul kontakty nebo něco takovýho, to by ta grafika nefungoval vubec ne?
A na přehřívání jsou to moc krátký skoky, to jde opravdu o prá vteřin normálního chodu, vteřinu pádu a zpět..i když ej pravda že to začne dělat až po tak půl minutě hraní

Jednou se mi stalo, že se grafika kvuli zacpanýmu chlazení přehřávala a vypadalo to jinak a při tom podtaktování šli snímky až na 4 za s, tady jde o pád na polovinu co jsem tak sledoval.
Reinstal ovladače nepomohl, poslední možnost je obnovení systému, jenže poslední bod obnovi tma mam tejden zpět a za tenhel tejden sem toho dost udělal a i naistloval nějaký prográmky, nechce se mi do toho aby mi něco nezmizelo.
Clevo M570U +, C2D T7200 (2,0 GHz), 4GB RAM, WD 500Gb 5400 rpm, GF 7950 GTX(3DMARK06 - 5300+ b), Win 7 Prof.
-
- guru
Zkoušel jsem Crysis, chovala se stejně, nastavení, na které jsem ji dohrál a snímky padaly z 30 na 15 a zpět..a stejně reagoval i 3dmark 06, skoky mezi FPS na 20 a na polivnu v pravidelných intervalech. Unreal Tournamnet 3 reagoval jinak, obvýklých 35 snímků se nyní držel na pouchých 20-25.
(vždy po isntalaci hry jsem ji nastavoval se zapnutým Frapsem, proto si pamatuji běžné FPS).
Souhlasíte se mnou, že chyba není v manipulaci s graf kartou? Že jde o nějaký softwarový zádrhel? Nedokážu si vysvětlit co by se muselo stát na hardwarové urovni, aby grafika pracovala správně, jen kolísal výkon (o přehřívání nejde).
(vždy po isntalaci hry jsem ji nastavoval se zapnutým Frapsem, proto si pamatuji běžné FPS).
Souhlasíte se mnou, že chyba není v manipulaci s graf kartou? Že jde o nějaký softwarový zádrhel? Nedokážu si vysvětlit co by se muselo stát na hardwarové urovni, aby grafika pracovala správně, jen kolísal výkon (o přehřívání nejde).
-
- guru
Pokud se tak začalo dít bezprostředně po pádu, respektive po rozebrání ntb, může být problém tam. Píšeš, že hned po pádu to jelo a že sis oddechl, znamená to, žes zkoušel nějakou hru a jela normálně?
Nejlépe bude, když přeinstaluješ Windows, pak se uvidí, do té doby to budou pořád jen spekulace.
Nejlépe bude, když přeinstaluješ Windows, pak se uvidí, do té doby to budou pořád jen spekulace.
HP 8710p - C2D T7200 2.0GHz, NVIDIA Quadro 320M 256MB DDR3, 4 GB DDR2, HDD 250 GB SATAII 5400ot., 17" WXGA+ 1440x900, Windows 7 Professional x64.
Bylo to ve tři v noci, vyndal jsem graifku, procesor, disk, tzn po tom co jsme notebook pustil a naběhl windowsy jsem si pískal
nezkoušel jsem nic hrát.
Reinstal oken je hodně krajní možnost, zkusim max ten bod obnovi, případně to znovu rozebrat a složit, ale myslim, že to nebude mechanický problém.
Dděkuji za nápady.

Reinstal oken je hodně krajní možnost, zkusim max ten bod obnovi, případně to znovu rozebrat a složit, ale myslim, že to nebude mechanický problém.
Dděkuji za nápady.
-
- guru
Grafiku jsme znovu vyndal a zapojil, stejně tak procesor..objednal jsem teplovodivou pastu, domáznu ten procesor, ale ten se pohybuje v klidovým stavu kolem 40 stupnu a během prace kolem 50, vyčistul jsem žebrování chlazení takže profukuje jak novej.
A kde grafice jsem se tak hluboko nedostal, je uavřená ve vodivém měděném pouzdře. Přeinstaloval jsem kde co, stále to blbne. Hledal jsme čidla teplot, jeslti se neodloupli, nebo výkon začne kolísat až po chvíli hraní, nenašel..nevím si rady, ale mam strach že nejde o softwarový problém, což teda samozřejmě nebudu vědět do reinstalu woken.
A kde grafice jsem se tak hluboko nedostal, je uavřená ve vodivém měděném pouzdře. Přeinstaloval jsem kde co, stále to blbne. Hledal jsme čidla teplot, jeslti se neodloupli, nebo výkon začne kolísat až po chvíli hraní, nenašel..nevím si rady, ale mam strach že nejde o softwarový problém, což teda samozřejmě nebudu vědět do reinstalu woken.