NTB na SOŠ IT (i na hry)
- Chlebovnik
- guru
Chceš dobrou radu?
Na hry se vykašli a kup něco, co ti vydrží. "Herní notebooky" mají grafiky, které se vyrovnají grafikám do PC za 1500-2000,-. Prostě se to nedá srovnávat a každý notebook by byl pro tebe, jakožto někoho, kdo má doma herní PC, zklamáním.
Navíc s přihlédnutím k tvému nízkému rozpočtu se fakt koukni po něčem kvalitnějším, než jsou Acery, Asusy a MSI těch nejlacinějších sérií. Bývá pravidlem, že se u těch notebooků, na které se orientuješ, na něčem šetřilo.
Na hry se vykašli a kup něco, co ti vydrží. "Herní notebooky" mají grafiky, které se vyrovnají grafikám do PC za 1500-2000,-. Prostě se to nedá srovnávat a každý notebook by byl pro tebe, jakožto někoho, kdo má doma herní PC, zklamáním.
Navíc s přihlédnutím k tvému nízkému rozpočtu se fakt koukni po něčem kvalitnějším, než jsou Acery, Asusy a MSI těch nejlacinějších sérií. Bývá pravidlem, že se u těch notebooků, na které se orientuješ, na něčem šetřilo.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
Tak se určitě teda asi uskromním, koupím asi za toho 1/4 roku tu ten ASUS N60DP. Chci se na tom hlavně učit a potom ve volném čase, když nebudu doma u mého velmi výkonného stoláku, hrát taky pár "středně" náročných her na medium detaily bez AA, AF a takových hňupovin. Snad to dám na 50-60 fps, když už (CoD6, 7...)... No ne?
Ale ještě kvůli tomu ASUS n60dp bych asi potřeboval založit new topic, kdo to má, ať se podělí o zkušenosti...
Ale ještě kvůli tomu ASUS n60dp bych asi potřeboval založit new topic, kdo to má, ať se podělí o zkušenosti...
DonSalieri píše:Chtěl bych se ještě zeptat, který z těchto NTB je lepší?
ASUS n60dp nebo MSI GX633X?
Myslím tím procák a herní výkon? Prý jsou MSI hodně poruchový a že tlačítko turbo moc nefunguje...
Na hry je lepší asi ten Asus. Má lepší grafiku, vyšší frekvenci procesoru (menší cache ). Na tom Asusu se mi hrozně líbí to šaši. Je to jako kdyby jsi šahal na dřevo. Nevypadá to plastově (i když to je), nejsou tam vidět žádný otisky. Větrání je vzádu, takže ti nic neproudí na ruku (jako např. u GX623X). Celkově "vypadá" kvalitně.
U nás v "kameňáku" v Českých Budějovicích, ho mají za nějakých 21.990,- Kč.
Slyšel jsem pár nározů, že tenhle Asus je lepší i než MSI GX623X, který je výkonější než MSI GX633X. Ale jak řikám, jenom jsem to slyšel. Prej procesory AMD lépe spolupracují s grafikami od ATi, než od Intelu. Celkově se mi produkty od Asusu zamlouvají víc než MSI. Ale MSI jsem nikdy neměl, takže soudim jenom podle diskuzí na fórech apod.
Lenovo Y500 [ FullHD, Intel Core i5 3230M, NVIDIA GeForce GT 750M 2GB GDDR5, 4GB DDR3, 1TB HDD, Win 8.1 64-bit ]
Samsung Galaxy Tab 3 [ 7 palců, 8 GB, verze SM-T210 ]
iPhone 4 [ 16 GB, iOS 7.1.2, nonJB, O2 CZ ]
hans999 píše:DonSalieri píše:Chtěl bych se ještě zeptat, který z těchto NTB je lepší?
ASUS n60dp nebo MSI GX633X?
Myslím tím procák a herní výkon? Prý jsou MSI hodně poruchový a že tlačítko turbo moc nefunguje...
Na hry je lepší asi ten Asus. Má lepší grafiku, vyšší frekvenci procesoru (menší cache ). Na tom Asusu se mi hrozně líbí to šaši. Je to jako kdyby jsi šahal na dřevo. Nevypadá to plastově (i když to je), nejsou tam vidět žádný otisky. Větrání je vzádu, takže ti nic neproudí na ruku (jako např. u GX623X). Celkově "vypadá" kvalitně.
U nás v "kameňáku" v Českých Budějovicích, ho mají za nějakých 21.990,- Kč.
Slyšel jsem pár nározů, že tenhle Asus je lepší i než MSI GX623X, který je výkonější než MSI GX633X. Ale jak řikám, jenom jsem to slyšel. Prej procesory AMD lépe spolupracují s grafikami od ATi, než od Intelu. Celkově se mi produkty od Asusu zamlouvají víc než MSI. Ale MSI jsem nikdy neměl, takže soudim jenom podle diskuzí na fórech apod.
Takže ATInovka je tedy lepší než ta stotřícítka? Já jsem si teda cenil hlavně toho tlačítka Turbo, že přetaktuje i grafiku na nějakejch 1,2GB. Ale má to teda slabej procák... Jinak jsem slyšel ještě to, že když někdo zmáčknul čidel Turbo, tak se mu procák přetaktoval jen o 50MHz a grafická jen nepatrně a po dalším restartu NTB se nenažhavila vůbec obrazovka.... Tak, myslím si od tohoto názoru na ten asus něco jinýho, přesvědčujete mě zase na asus, ale kdyby ten asus byl bez OS, tak ho asi koupím... Ještě teda potřebuju ohlasy na to MSI...
Jinak jde mi hlavně o to učení, budu tma mít programy CAD a takový, takže abych to co nejplynuleji rozjel a bez sekání a problémů...
A jak je to s těmi hrami na tom Asusu? Jaký detaily, rozlišení bych rozjel třeba WoW a nebo CoD 5, CoD6?
Děkuji za názory...
- Chlebovnik
- guru
Prosimtě, nenalhávej nám tady, že ti jde hlavně o učení a rýsování v CADech, protože to by ses pak zaměřoval na trochu jiné notebooky (ThinkPad R500 s WSXGA+ displayem například) a ne na nějaký multimediální Asus s mizernými 768 body na výšku na kterém bude rýsování spíš utrpením.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
• ThinkPad T61p
• ThinkPad T61p
požadavky na CAD:
co nejvyšší rozlišení
dostatečně výkonné CPU + RAM
na 2D klidně integrovaná grafika
na 3D na školní použití bezproblému lowendová grafika
když přidáš hry, kolem těchto peněz jedině toto:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=71230
s tím, že ta grafika je tam hlavně kvůli hrám, než až tak CADům (pokud neděláš opravdu náročné 3D rendery, ale to by jsi určitě narazil na limity CPU)
co nejvyšší rozlišení
dostatečně výkonné CPU + RAM
na 2D klidně integrovaná grafika
na 3D na školní použití bezproblému lowendová grafika
když přidáš hry, kolem těchto peněz jedině toto:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=71230
s tím, že ta grafika je tam hlavně kvůli hrám, než až tak CADům (pokud neděláš opravdu náročné 3D rendery, ale to by jsi určitě narazil na limity CPU)
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
DonSalieri píše:Takže ATInovka je tedy lepší než ta stotřícítka? Já jsem si teda cenil hlavně toho tlačítka Turbo, že přetaktuje i grafiku na nějakejch 1,2GB. Ale má to teda slabej procák... Jinak jsem slyšel ještě to, že když někdo zmáčknul čidel Turbo, tak se mu procák přetaktoval jen o 50MHz a grafická jen nepatrně a po dalším restartu NTB se nenažhavila vůbec obrazovka.... Tak, myslím si od tohoto názoru na ten asus něco jinýho, přesvědčujete mě zase na asus, ale kdyby ten asus byl bez OS, tak ho asi koupím... Ještě teda potřebuju ohlasy na to MSI...
Jinak jde mi hlavně o to učení, budu tma mít programy CAD a takový, takže abych to co nejplynuleji rozjel a bez sekání a problémů...
A jak je to s těmi hrami na tom Asusu? Jaký detaily, rozlišení bych rozjel třeba WoW a nebo CoD 5, CoD6?
Děkuji za názory...
Pokuď jde o procesor, tak je to tak na stejno:
Asus - AMD Turion X2 M500 2,2 GHz 1MB L2 Cache (o 200 MHz více než u MSI)
MSI - AMD Athlon X2 QL62 2,0 GHz 2MB L2 Cache (o 1MB více paměti cache)
Podle týhle stránky je výkonnější ten procesor co je v Asusu - http://www.notebookcheck.com/Mobile-Pro ... 809.0.html
Grafiky - 3dMark06 test:
ATi Mobilty Radeon HD 4670 - 6665 bodů
NVIDIA GeForce GT 130M - 5610 bodů
Čím více bodů, tím větší výkon.
Z toho vyplívá, že Asus N60DP je lepší a hlavně výkonnější ve všech směrech, než MSI GX633X.
Jestli chceš "dobrý" MSI, tak se koukni po modelu GX623X, nebo našetři nějakých 23.000,- Kč a kup MSI GT628X. Ten vypadá výkonně.
Pokuď jde o ty hry (CoD 5 a 6, WoWko) tak to rozjedeš na Asusu i na tom MSI GX633X. Na Asusu asi na max. detaily (u CoD 6 asi medium).
Na týhlé stránce máš testy her na týhle kartě (testovali to i na MSI GX623X) - http://www.notebookcheck.com/AMD-ATI-Mo ... 800.0.html
Lenovo Y500 [ FullHD, Intel Core i5 3230M, NVIDIA GeForce GT 750M 2GB GDDR5, 4GB DDR3, 1TB HDD, Win 8.1 64-bit ]
Chlebovnik píše:Prosimtě, nenalhávej nám tady, že ti jde hlavně o učení a rýsování v CADech, protože to by ses pak zaměřoval na trochu jiné notebooky (ThinkPad R500 s WSXGA+ displayem například) a ne na nějaký multimediální Asus s mizernými 768 body na výšku na kterém bude rýsování spíš utrpením.
To já právě nevím, který je na to dobrý, proto Vám píšu, abyste mi poradili...
Která karta je lepší?
NVIDIA GeForce GTS 160M nebo ATi Mobility Radeon HD 4670 1 GB?
Myslím ve hrách...
Jinak teda kdy budu pracovat v tom CADu a takových programech, uvažuji o koupi toho MSI GT628 za 22 000... Je dobrý?
BTW.: Vím, že jsem s tím už trapný, ale zeptat se musím (hlavně mne štve ten čudl Turbo, že nic nenataktuje prý a že někdy velká spokojenost s NTB i se servisem a na druhou stranu velká nespokojenost se servisem nebo NTB ), ale kdyby ten servis byl aspoň lepší, ani bych se neptal, koupil bych to z fleku hned....
Díky za poznatky a moudra
Myslím ve hrách...
Jinak teda kdy budu pracovat v tom CADu a takových programech, uvažuji o koupi toho MSI GT628 za 22 000... Je dobrý?
BTW.: Vím, že jsem s tím už trapný, ale zeptat se musím (hlavně mne štve ten čudl Turbo, že nic nenataktuje prý a že někdy velká spokojenost s NTB i se servisem a na druhou stranu velká nespokojenost se servisem nebo NTB ), ale kdyby ten servis byl aspoň lepší, ani bych se neptal, koupil bych to z fleku hned....
Díky za poznatky a moudra
don Salieri:
ten čudel nataktuje o 10% cpu, což je pochopitelně zanedbatelné, v reálu ti ve hrách přidá možná + 2-3fps, ale taky ti zvedne teploty.
výkonnější je 160m
tak stačí to. desktop + pořádný monitor je pochopitelně o něčem jiném (za tyto prachy 4jádro a 24 úhlopříčku), ale i na tomto to bude OK
no a jinak to víš, MSI nabízí opravdu nejvíce výkonu za nejméně peněz, takže jej nelze srovnávat s vyššími modely předních výrobců.
když to ale nebudeš vyloženě denně tahat, a budeš se o to pěkne starat, určitě to ty 2roky minimálně vydrží. pak si i tak koupíš nový, protože tento bude výkonem nedostačující, pokud budeš i nadále chtít hrát moderní hry.
ten čudel nataktuje o 10% cpu, což je pochopitelně zanedbatelné, v reálu ti ve hrách přidá možná + 2-3fps, ale taky ti zvedne teploty.
výkonnější je 160m
tak stačí to. desktop + pořádný monitor je pochopitelně o něčem jiném (za tyto prachy 4jádro a 24 úhlopříčku), ale i na tomto to bude OK
no a jinak to víš, MSI nabízí opravdu nejvíce výkonu za nejméně peněz, takže jej nelze srovnávat s vyššími modely předních výrobců.
když to ale nebudeš vyloženě denně tahat, a budeš se o to pěkne starat, určitě to ty 2roky minimálně vydrží. pak si i tak koupíš nový, protože tento bude výkonem nedostačující, pokud budeš i nadále chtít hrát moderní hry.
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jen aby. Slovo "určitě" bych fakt nepoužil. Znám ve svém okolí tři lidi, kteří měli GX6xx na tahání do školy a jen jednomu z nich přežila (s hučícím větráčkem a totálně sešlým šasi). Těm dvoum dalším se prostě jednoho dne nerozsvítil displej, protože chcípla deska.alfah4ns píše:budeš se o to pěkne starat, určitě to ty 2roky minimálně vydrží
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
po tom, co jsem minulý týden viděl GX600, které mělo přes 2 roky...
(opravdu nechápu, jak ten notebook přežil tahání do školy, když pevnostně připomíná pružinovou postelovou matraci)...
ale ano, je to hodně o štěstí/smůle, u notebooků hrající na co nejnižší cenu obzvlášť.
závady mu ale servis opraví a poškození šasi - jak jsem psal, pokud bude dávat pozor a nebude moc nosit (popř. když už, tak opatrně, dávat na to majzla, tělo není moc pevné a notebook moc neochrání), ty 2 roky to nějak s případnými servisními zásahy vydrží.
bohužel za tyto peníze si opravdu vybírat nemůže, a když jsou pro něj primární hry, tak ať si zahraje, za 1-2 roky si buď koupí něco dalšího na 2roky, nebo něco na práci, dle toho, co bude potřebovat...
pozn.:
osobně bych si ho určitě nekoupil.
(opravdu nechápu, jak ten notebook přežil tahání do školy, když pevnostně připomíná pružinovou postelovou matraci)...
ale ano, je to hodně o štěstí/smůle, u notebooků hrající na co nejnižší cenu obzvlášť.
závady mu ale servis opraví a poškození šasi - jak jsem psal, pokud bude dávat pozor a nebude moc nosit (popř. když už, tak opatrně, dávat na to majzla, tělo není moc pevné a notebook moc neochrání), ty 2 roky to nějak s případnými servisními zásahy vydrží.
bohužel za tyto peníze si opravdu vybírat nemůže, a když jsou pro něj primární hry, tak ať si zahraje, za 1-2 roky si buď koupí něco dalšího na 2roky, nebo něco na práci, dle toho, co bude potřebovat...
pozn.:
osobně bych si ho určitě nekoupil.
DonSalieri píše:Která karta je lepší?
Myslím ve hrách...
Já jsem taky chvíly uvažoval o tom MSI. Ale po tom všem co jsem si přetl na několika fórech a co jsem slyšel od odborníků, když jsem jim poslal maila nebo se byl rovnou zeptat v nějakým obchodě, servisu apod. Tak mi to tam rozmlouvali jak mohli.
Takže jsem si koupil Asus N60DP a jsem rád. Vim, že za nějakých 20.000,- Kč (co jsem ho kupoval na e-shopu, u nás v obchodě stojí 21.990,- Kč) nemůžu čekat kvalitu (poměr výkon/kvalita), ale furt bych si ho koupil radši než nějaký MSI (to bych i radši Acer).
2 kamarádi mají MSI a mají s nima jenom problémy: jednomu odešla obrazovka, druhému repráky a zkur*vilo se mu šaši (praskliny apod. - nekvalitní zpracování).
Kdybych chtěl notebooka a chtěl bych si zapařit nějaký pecky a měl bych "jenom" 20.000 Kč. Tak bych si koupil za 15.000 Kč,- nějakýho "slušnýho" notebooka značky Dell, Lenovo nebo nějaký jiný slušný značky a za zbylích 5.000,- Kč se dá sehnat např.: Xbox 360 Arcade, na kterém si zahraješ GTA IV, CoD 6 apod. na ty nejvyšší detaily a v tý nejlepší grafice.
P.S.: Tohle je ale jenom můj názor, tak to neberte jako urážku, prostě mám radši všechny jiné značky než MSI. Tak mě za to tady neukamenujte.
... třeba mne to hraní přestane bavit, až ten NTB shoří... Teď fakt nevím, to MSI mě hodně láká, ale bojím se toho, že budu mít to stejný, jako ostatní - takže špatný šasi, nezapne se mi obrazovka, odejde baterka, odejde základovka a mnoho dalšího... A hlavně toho servisu, že mi to taky nemusej uznat. A taky toho, že kdyby se mi ten NTB nepotentočkoval do té doby, než skončí záruční doba a až potom mi dokoná služby a odejde...
Jak kdysi jednou tady mi řekl - "na cad jedině co nejvyšší rozlišení a na hryy grafiku +130m (160m)... ne?
Kdyby tak podobnej NTB vyráběl třeba asus (stejné vybavení a design), určitě bych koupil ten asus, jenže "kdyby" .
Jen chci podotknout, abych na té škole (ve třídě) neměl jediný nejblbější NTB a abych nevypadal blbě, víte?
Jak kdysi jednou tady mi řekl - "na cad jedině co nejvyšší rozlišení a na hryy grafiku +130m (160m)... ne?
Kdyby tak podobnej NTB vyráběl třeba asus (stejné vybavení a design), určitě bych koupil ten asus, jenže "kdyby" .
Jen chci podotknout, abych na té škole (ve třídě) neměl jediný nejblbější NTB a abych nevypadal blbě, víte?
Zpět na „Jaký vybrat notebook“