instalace win - jsem bezradnej
instalace win - jsem bezradnej
Zdravim, koupil jsem notebook msi ex600x 432cz bez operacniho systemu ..chtel jsem naistalovat win xp ale v biosu nemam nastaveni AHCI nemam to ani sedivy ..proste to tam vubec neni ..pomoci nlite jsem zkousel udelat bootovaci cd ..taky nic pokazdy ta sama stejna chyba..prosim najde se nekdo kdo by mi mohl poradit ..nemuzu se hnout z mista
Nebo nějaký linux. I betaverze Kubuntu 8.10 je lepšínež Vista a XP dohromady, pokud to mohu říci trochu s nadsázkou.
Samozřejmě řešení jsou v zásadě dvě a uvažuješ správně.
1) Upravit CD, pokud jsi našel opravdu správný ovladač. Případně F6 při instalaci a nahrátí ovladače odjinud. Jenže zřejmě správný nemáš.
2) Vypnutí AHCI, nainstalování a řešení problému až v klidu následně. Pokud to v Biosu nelze přepnout, podívej se tedy, jestli máš poslední verzi a najdi si návod na flash Biosu. Pokud poslední verzi máš, tak možná zkus jednu nebo dvě předposlední.
Tak bych tedy postupoval já. Pokud z toho máš strach a trváš na XP, nech si je za tisícovku naistalovat u prodejce nebo v servisu, pokud je to pro tebe únosné.
Jinak ty Visty jsou určitě nejjednodužší řešení, jestli na ně máš žaludek. Všechno by v nich mělo rovnou "fungovat".
Samozřejmě řešení jsou v zásadě dvě a uvažuješ správně.
1) Upravit CD, pokud jsi našel opravdu správný ovladač. Případně F6 při instalaci a nahrátí ovladače odjinud. Jenže zřejmě správný nemáš.
2) Vypnutí AHCI, nainstalování a řešení problému až v klidu následně. Pokud to v Biosu nelze přepnout, podívej se tedy, jestli máš poslední verzi a najdi si návod na flash Biosu. Pokud poslední verzi máš, tak možná zkus jednu nebo dvě předposlední.
Tak bych tedy postupoval já. Pokud z toho máš strach a trváš na XP, nech si je za tisícovku naistalovat u prodejce nebo v servisu, pokud je to pro tebe únosné.
Jinak ty Visty jsou určitě nejjednodužší řešení, jestli na ně máš žaludek. Všechno by v nich mělo rovnou "fungovat".
MSI GX720X-026CZ
a
HEL80 - T7600 go 7600 - Momentus 160GB
a
HEL80 - T7600 go 7600 - Momentus 160GB
msi notebook
tak jsem se rozhodl flashnout bios ...nasel jsem nabod ... rozjelo se to z niceho nic se pc vypnul - kdyz jsem ho zapnul prestala fungovat klavesnice ...respektive funguje ale treba delete nereaguje ...kdyz zmacku L na pc napise K atd atd ...
nemuzu do biosu ...kdyz sem tam dal cd nabootoval jsem do dosu tam jsem zjistil ze v podstate nemuzu nic psat ..tudiz ani znovu flashnout bios .
napada vas co ted?
nemuzu do biosu ...kdyz sem tam dal cd nabootoval jsem do dosu tam jsem zjistil ze v podstate nemuzu nic psat ..tudiz ani znovu flashnout bios .
napada vas co ted?
-
- občas něco napíše