Dělení disku u 1810TZ

notebooky Acer (Aspire, TravelMate) a vše kolem
muter
občas něco napíše

Dělení disku u 1810TZ

Příspěvekod muter » 09 led 2010 11:05

Ahoj, zatím se mi nedaří rozdělit disk na víc oddílů, abych neměl jeden velký s OS. Použl jsem paragon a wizard a nic. V 7kách to jde dělit pouze na polovinu. Podařilo se to někomu??

//EDIT by swarm: Nespěchá! Projdi si pravidla týkající se názvů témat.

stavač
guru
Kontaktovat uživatele:

Re: Dělení disku u 1810TZ - spěchá! :)

Příspěvekod stavač » 09 led 2010 11:53

muter píše:Ahoj, zatím se mi nedaří rozdělit disk na víc oddílů, abych neměl jeden velký s OS. Použl jsem paragon a wizard a nic. V 7kách to jde dělit pouze na polovinu. Podařilo se to někomu??

A prečo by nešiel porozdelovat, ked si spustil W7 a došiel si k sprave disku tak si to mohol delit na kolko si chcel, tak isto sa to da podelit aj v XP a viste, ja som jednemu inštaloval W7 a nebol problem z 500Giga sata, inak sa da aj odobrat z disku ked je na nom nainštalovana trebarz vista cez diskpart a ked daš reštart tak mosiš dat opravu systemu, po oprave ti to bez problemov nabehne ale to už je ta možnost ako posledna
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk

muter
občas něco napíše

Příspěvekod muter » 09 led 2010 12:10

takže ten disk mám pořád dělit na poloviny a až dojdu k potřebné velikosti, tak zbytek sloučit? Nechápu důvod, proč nemůžu si disk rozdělit podle své potřeby! Oba dva programy píšou, že musím ukončit rozběhlé programy, tak je ukončím a píše to samé. Nebo je možnost po restartu, ae wizard se ani nerozběhne. Paragon jo a i něco dělá, ale výsledně se nic nestane. S XP a Vistama to šlo v pohodě.

stavač
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stavač » 09 led 2010 13:38

muter píše:takže ten disk mám pořád dělit na poloviny a až dojdu k potřebné velikosti, tak zbytek sloučit? Nechápu důvod, proč nemůžu si disk rozdělit podle své potřeby! Oba dva programy píšou, že musím ukončit rozběhlé programy, tak je ukončím a píše to samé. Nebo je možnost po restartu, ae wizard se ani nerozběhne. Paragon jo a i něco dělá, ale výsledně se nic nestane. S XP a Vistama to šlo v pohodě.

Možna takto by to išlo spravit kedže je to notbuk z predinštalovaním systemom W7 a si vytvoril dve rovnake particie:
Na to by som použil Norton Ghost 15 a spravil by som si backup os na velkost optickych medii, backup by som napalil na media DVD, tie dve particie by som zlučil bud cez paragon alebo inštalačne DVD vista a vytvoril nove particie, založil by som cd z paragonom a cez usb by som na fleške nakopiroval tie backup W7 z medii do jednej particie ale nie na tu čo to budem rozbalovat cez nortona, po tomto nakopirovani vložím cd-rom Norton ghost a nabotujem, v spravcovi diskov si vyberiem disk do ktoreho to nainštalujem a ten označím ako aktívny a potom už len rozbalim backup no a vysledok je taky že maš operači system čo si mal pred tím, ak chceš to tak urobit a nevieš ako na to tak ti pošlem navod v PDF v ktorom to maš podrobne opisane aj z foto, nieje to nič tažke čo bis nezvladol, napiš email a maš to
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk

muter
občas něco napíše

Příspěvekod muter » 09 led 2010 13:44

Diky za vyčerpávající odpověď. Tento ntbk nemá mechaniku, na disku jsou i oddíly od aceru se zálohami. Asi to ho rozdělim na tu půlku a nechám to tak. Nechci riskovat, že si to cely rozkopu. Ještě jednou díky :)

stavač
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stavač » 09 led 2010 14:00

muter píše:Diky za vyčerpávající odpověď. Tento ntbk nemá mechaniku, na disku jsou i oddíly od aceru se zálohami. Asi to ho rozdělim na tu půlku a nechám to tak. Nechci riskovat, že si to cely rozkopu. Ještě jednou díky :)

to nevadi že to nema mechaniku, na flešku si nahodiš norton ghost a nabotuješ,vytvoíš zalohy a tie daš na flešku z ktorej si ich uložiš na druhy počitač, z nortonom nič nepokaziš , ja som norton použival na notbuky rovnake ktore boli bez os a na ne som tak nainštaloval os ked som na jednom počitači vytvoril os,

muter
občas něco napíše

Příspěvekod muter » 09 led 2010 18:31

no pokusím se nejdřív najít něco jiného, pže do toho tvého postupu nemám odvahu jít, abych něco nezkazil, jak se znám :) díky moc

muter
občas něco napíše

Příspěvekod muter » 17 led 2010 12:30

Tak se mi to konečně podařilo. Použil jsem Partition Wizard Home Edition 4.2 nejnovější verzi. Podařilo se to asi až na pátý pokus, pže vždy po restartu, kdy se měl program rozběhnout, se nerozběhl a normálně se nabootoval systém. Nevím proč, ale mám to hotový a bez problému. Bylo to dělení syst. oddílu.

Zpět na „notebooky Acer“