Ahojte!
má problém se svým přes tři roky starým notebookem Asus A6T. Pár měsíců před ukončením 2-leté záruky odešla základní deska (MB) - vyměněna. Ale asi rok a tři měsíce nato již po záruce notebooku jako celku (avšak záruka MB běžela nová) opět porucha MB a za pár měsíců to samé k 15.12.2009. Po opravě a doručení ze servisu mě notebook tentokrát nevydržel ani 10 dní, opět porucha MB (15.1.2010), ještě jsem nereklamoval u prodejce. Závada se ve všech případech projevovala naprosto stejně: Po spuštění notebooku úplně tmavá obrazovka displeje (nebo v jednom případě svítila tmavě černě, avšak po chvilce zcela vypnula), přičemž vše ostatní pracuje, aktivita harddisku, svítící kontrolky, ventilátor běží atd.
No a teď bych měl ten hlavní dotaz: Mám vůbec nárok na odstoupení od smlouvy a vrácení peněz podle občanského zákoníku, když byla splněna podmínka 3 stejné závady nebo 4 různé (pro jistotu jsem uvažoval v těchto), avšak týká se to pouze části zařízení-notebooku (MB) nebo mě zbývá neustále nechat měnit nebo opravovat MB dokud nevydrží aspoň ty 2 roky? A pokud ano, musí se to podat i písemně? Děkuji za radu
ASUS A6T - 4 reklamace MB
-
ressiw
- občas něco napíše
-
kasper
- píše často
-
ressiw
- občas něco napíše
A prodejci bych měl tedy říct, že chci odstoupit od smlouvy a vrátit peníze (i písemně ?), aby to zapsal do protokolu o reklamaci ASUSu. Měl jsem tedy právo odstoupit již u třetí reklamace (1x výměna, 2x oprava MB), doufám, že při této to kvůli tomu odstoupení v servisu nepopřou, že se jedná opět o vadu na MB. Díky
-
kasper
- píše často
pokud uz NTB v servisu kointaktujte servis a reknete ,ze chcete posozeni od odstipu od smlovy pokud je NTB jeste u prodejce kontaktujete jeho
jen tak mimochodem NTB se nereklamuji pres prodejce ,ale pres servis
u asusu stacilo vyplnit formular https://rma.asus.de/pick_eu/cz/
jen tak mimochodem NTB se nereklamuji pres prodejce ,ale pres servis
u asusu stacilo vyplnit formular https://rma.asus.de/pick_eu/cz/
Dum spiro spero
Spem retine
S rozumem a odvahou
Audacem fortuna iuvat
Sciens vincit
Semper Fi
Acer Nitro 5 2021 AN515-55
Spem retine
S rozumem a odvahou
Audacem fortuna iuvat
Sciens vincit
Semper Fi
Acer Nitro 5 2021 AN515-55
-
ressiw
- občas něco napíše
Tak jsem nad tím ještě popřemýšlel a myslím si, že určitě již nemůžu od smlouvu odstoupit a chtít vrátit peníze. Problémem totiž je, že notebook souhrně jako celek je již rok a 4 měsíce po záruce, v záruce je pouze základní deska čili součást notebooku. Abych mohl odstoupit od smlouvy, museli by se udát buď 3 stejné závady nebo 4 různé závady ovšem v průběhu celé základní záruční doby, tj. 2 roky. U mě se první závada vyskytla cca 3 měsíce před ukončením dvouleté záruky a další přišly až po více než roce. Do té doby dávno vypršela základní záruka 2 roky na celé zařízení a pro mě to znamená, že můžu maximálně reklamovat základní desku do doby než vydrží skutečně ty dva roky. Je to tak, že(?)
-
drk22
- guru
podle me ano
ressiw: z logiky věci vyplívá, že ano. Dost se divím, že na ten náhradní díl byly zase 2 roky. Běžně mi servis garantoval 6měsíců na jejich opravu. Navíc mi přijde, že problém nemusí být přímo na desce NB (tu desku může odrovnat například zdroj, nebo jiná vadná součást NB)....