Vybírám notebook, který mi umožní přes docking station připojit 30" LCD monitor s rozlišením 2560 x 1600 bodů. Připojení by samozřejmě bylo přes DVI, ne analogový D-SUB. Půjde o kancelářský notebook, takže nepotřebuji dedikovanou grafiku (i když předpokládám, že integrované grafiky toto rozlišení nezvládnou).
Existuje vůbec něco takového? Když jsem před třemi roky vybíral notebook pro připojení k 24" LCD, tak už to byl docela problém a problém byl taky dopídit se k informacím o maximálním rozlišení, které kombinace notebook-dockina podporuje.
Díky za pomoc,
Petr
Notebook s externím 30" LCD
business notebooky s dedikovanymi grafikami vyssej triedy vacsinou podporuju cez dock dual-link dvi, ktory zvladne aj 2560x1600 - napr. Thinkpady T/W, HP Elitebooky, Dell Latitude/Precision. cez dock davaju intel grafiky myslim max single-link dvi takze len 1920x1200.
pokial maju monitor a notebook displayport tak je to mozne aj s intel grafikou. minimalne kombinacia Lenovo X301 s Dell 3008 viem, ze zvlada aj rozlisenie 2560x1600. dell notebooky s nvidiou zvladaju cez displayport toto rozlisenie tiez, s intel grafikou to overene nemam. tiez neviem ako sa to chova pokial je notebook s intel grafikou pripojeny na nove docky s displayportom (napr. Dell Latitude E/Precision, Lenovo T400s).
pokial maju monitor a notebook displayport tak je to mozne aj s intel grafikou. minimalne kombinacia Lenovo X301 s Dell 3008 viem, ze zvlada aj rozlisenie 2560x1600. dell notebooky s nvidiou zvladaju cez displayport toto rozlisenie tiez, s intel grafikou to overene nemam. tiez neviem ako sa to chova pokial je notebook s intel grafikou pripojeny na nove docky s displayportom (napr. Dell Latitude E/Precision, Lenovo T400s).
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
petrv: ta co linkoval orgasmic bude na 99% DP na single link DVI. su aj redukcie z DP na dual link DVI ale vsetky co som zatial videl vyzaduju externe napajanie z usb a nie su zrovna lacne. napr. http://store.apple.com/us/product/MB571Z/A alebo http://shop.posam.sk/zbozi/display-port ... p=z:168678
btw pokial pouzijes dock tak mozes pouzit aj DVI-DVI. aj tie nove docky maju stale DVI konektory. akurat treba kupit notebook s aspon lowend nvidiou/ati. z intel grafiky cez DVI WQXGA asi nedostanes. kupovat dock a este k nemu redukciu mi pride zbytocne. displayport je vyhodny ak je podporovany aj na notebooku aj na monitore.
btw pokial pouzijes dock tak mozes pouzit aj DVI-DVI. aj tie nove docky maju stale DVI konektory. akurat treba kupit notebook s aspon lowend nvidiou/ati. z intel grafiky cez DVI WQXGA asi nedostanes. kupovat dock a este k nemu redukciu mi pride zbytocne. displayport je vyhodny ak je podporovany aj na notebooku aj na monitore.
Naposledy upravil(a) Ghost dne 22 led 2010 10:21, celkem upraveno 1 x.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
Ghost píše:btw pokial pouzijes dock tak mozes pouzit aj DVI-DVI. aj tie nove docky maju stale DVI konektory. akurat treba kupit notebook s aspon lowend nvidiou/ati. z intel grafiky cez DVI WQXGA asi nedostanes. kupovat dock a este k nemu redukciu mi pride zbytocne.
Jasně, akorát to řešení přes DisplayPort mi přišlo na 2560x1600 taková "tutovka", teda kdyby byly nějaké rozumné redukce DVI DP-DisplayPort. Při řešení čistě s DVI si budu muset dávat bacha, abych nevybral špatně. Ale asi to bude opravdu vhodnější.
Jinak bych rád HP, mám od nich už jeden notebook nc8430 a spokojenost. Akorát mě štve, že u EliteBooků změnili rozložení klávesnice, už nemají klasický blok Insert-Home-End-atd.
Zpět na „Jaký vybrat notebook“