Zdravím,
mám menší problém. Asi před půl rokem jsem si koupit externi harddisk Verbatim ( http://www.alza.cz/verbatim-2-5-portabl ... 133046.htm ). Všude fungoval, ale po připojení do notebooku nešel. Zkusil jsem do notebooku vložit 4HUB a do jednoho z nich dát externi hdd a šlo to. Do 5ti minut se načetl. Jenže teď nejde ani to. Pustí se po čase naběhne a pak když vejdu do nějaké složky tak napíše "přejete si formatovat" a konec.
Prosím za jakékoliv rady... Můj notebook má pamět pouze 40gb.
Díky
Externí harddisk a T40p
Externí harddisk a T40p
IBM T40p -> Acer Aspire S3-391 Aluminium -> ?
-
- občas něco napíše
Šel bych raději cestou koupě většího disku, pokud ten starý prodáte, vyjde Vás 160GB třeba na 400-500,-. Pokud Vám to nestačí, koukněte po slotu pro druhý disk do UltraBay Slim a strčte na místo optické mechaniky ještě jeden (prodává se i pro SATA). Kdybyste ho nikde nenašel, můžu ho za nějakou smysluplnou cenu sehnat. S externími pevnými disky je u notebooku občas problém v tom, že mají relativně vysoký odběr, který notebook někdy nemusí stíhat pokrýt - pak je ten přístup nestabilní a časem může odejít i samotné USB. T40 na to zrovna občas trpěly, i když to souviselo s jiným problémem, než s vysokým odběrem - nehlásí Vám při připojení systém hlášku "toto zařízení může pracovat rychleji" (v případě WXP)?
Pokud přesto chcete externí disk k notebooku, uděláte lépe, když bude mít vlastní napájení přes svůj adaptér, nejen z USB, nebo alespoň možnost připojení druhého USB konektoru jako podpory napájení.
Pokud přesto chcete externí disk k notebooku, uděláte lépe, když bude mít vlastní napájení přes svůj adaptér, nejen z USB, nebo alespoň možnost připojení druhého USB konektoru jako podpory napájení.
T40 myslím ještě nemá sata, takže za 80GB zaplatí tak 1100-1200kč.
Za starou jetou 40ku bez záruky dostane tak dvě, tři stovky a může být rád, že se jí zbavil.
hláška toto zařízení může pracovat rychleji se objevuje pokud je USB zařízení podporující USB 2.0 napojeno na starší 1.1.
odběr může vyřešit Y kabel, který se napojuje na 2 USB, stojí pár desetikorun.
Za starou jetou 40ku bez záruky dostane tak dvě, tři stovky a může být rád, že se jí zbavil.
hláška toto zařízení může pracovat rychleji se objevuje pokud je USB zařízení podporující USB 2.0 napojeno na starší 1.1.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
-
- občas něco napíše
alfah4ns píše:T40 myslím ještě nemá sata, takže za 80GB zaplatí tak 1100-1200kč.
T40 nemá SATA, nicméně do Ultrabay se SATA strčit bez problémů dá. Za 80GB PATA disk se platí 1.100,- pokud chcete nový a nevíte kde ho koupit, pokud se spokojíte s použitým, cena je lehce nad polovinou. Za starou jetou 40 s možností otestování při převzetí dám 400,-.
Hláška "toto zařízení může pracovat rychleji" se u T4x vůbec netýká připojení na 1.1 jednoduše proto, že všechny T4x mají USB 2.0. Objevuje se v počátečním stádiu praskajícího BGA spoje pod southbridge, díky čemuž jede USB jen na 1.1 (jde však o závadu, ne o "nativní" stav).
T40ky se zbavit nechci, protoze jinak funguje jak má. Někdy napíše i že může pracovat rychleji, pričemž usb 2.0 t40ky maji... jinak ext. HDD se zbavit taky nechci... ale jestli to neni softwarova chyba tak je to moje smula... jinak k nemu asi extreni napajeni nenajdu k tomuto... jinak jestli dobre chapu, kdyz koupim nakej kabel, že zabere oba USB sloty v notebooku a vlozim do nej externi HDD?
Díky za odpovedi, ale jak rikam, jsem student a t40p běhá v klidu i s náročnějšími programy a tutíž se jí zbavit nechci.F.
Díky za odpovedi, ale jak rikam, jsem student a t40p běhá v klidu i s náročnějšími programy a tutíž se jí zbavit nechci.F.
IBM T40p -> Acer Aspire S3-391 Aluminium -> ?
Existuje kabel, ktery se zapoji do ntb (2 USB) a do toho externiho disku, ten se pouizva pokud je problem s napajenim disku z USB.
http://www.toshibadirect.com/images/ui3 ... 10-300.gif
Ale jak uz tu padlo, tak problem s USB muze znacit zacinajici problemy se zakladni deskou notebooku.
http://www.toshibadirect.com/images/ui3 ... 10-300.gif
Ale jak uz tu padlo, tak problem s USB muze znacit zacinajici problemy se zakladni deskou notebooku.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“