Začalo se mi stávat, že při hraní nějaké náročnější hry (u méně náročných bez problému) se notebook po pár minutách (cca 7min) asi přehřeje, obrazovka se vypne (zčerná) a z repráčků začne jít zvuk jakoby "trrrrrrrrrr". S notebookem nejde nic jinýho dělat, než ho natvrdo vypnout. Oblast pod numerickou klávesnicí je dost horká. Zkoušel jsem ntb i podložit, aby měl lepší přístup vzduchu, ale nepomohlo to. Dříve to nedělalo. Notebook je starý cca 3 měsíce.
Dá se nějak vylepšit chlazení? Určitě se zkusím zítra podívat, jestli není zanesený prachem (je to dobře přístupný?). Dá se případně pořídit nějaký výkonnější větráček?
nestalo se někomu to stejný?
díky za rady a názory
GX 623 - přehřívání
Mě tedy CPUID HWmonitor zobrazuje jak teplotu každého jádra procesoru, tak grafiky (mimo jiného).
Jinak snížit teplotu jde chladící podložkou.
Vyčistit chladič není zase tak náročné na netu jsou na to obrázkové návody (předpokládám že GX6... řada bude mít mechanické řešení u většiny typů stejné.), nejméně dvakrát jsem tu už v nějaké diskuzi na takový návod dával odkaz. Chce to vyčistit "výfuk" chladič, případně zkontrolovat kontakt a teplovodivou pastu.
Jinak snížit teplotu jde chladící podložkou.
Vyčistit chladič není zase tak náročné na netu jsou na to obrázkové návody (předpokládám že GX6... řada bude mít mechanické řešení u většiny typů stejné.), nejméně dvakrát jsem tu už v nějaké diskuzi na takový návod dával odkaz. Chce to vyčistit "výfuk" chladič, případně zkontrolovat kontakt a teplovodivou pastu.