T500 a režim spánku - zvýšená spotřeba, Win7
jaj! Hned to sem zapíšu (zedituju).
Po nějaké době provozu: 20.81 - 23.57 (s wifi a bt)
Po restartu (bez wifi a bt): 18.8 - 19.6 (ale něco se dělo na disku) resp. 15-17 v klidu
Po uspání (Fn-F12) a probuzení: ca 19.5, po uklidnění HDD 15.5
Po nějaké době provozu: 20.81 - 23.57 (s wifi a bt)
Po restartu (bez wifi a bt): 18.8 - 19.6 (ale něco se dělo na disku) resp. 15-17 v klidu
Po uspání (Fn-F12) a probuzení: ca 19.5, po uklidnění HDD 15.5
Lenovo ThinkBook / 16p G3 ARH / R7-6800H / 16" / 2560x1600 / 16GB /2TB SSD / RTX 3060
Problém je s přepínatelnou grafikou. Pokud se notebook uspí (prostě, znovuzapne) na INTEL grafice, spustí se na pozadí i ATi. Spotřeba tím stoupne o víc než 100%! Z 8W na 18W..
Zatím jsem tento problém vždy řešil tak, že po zapnutí jsem přepnul na ATi a zpět na Intel (tím se spuštěná ATina vypne).
Je to ale dost krkolomný řešení a občas na to zapomenu..
Mít 1.5h místo 3.5h je dost na ho*no..
Zatím jsem tento problém vždy řešil tak, že po zapnutí jsem přepnul na ATi a zpět na Intel (tím se spuštěná ATina vypne).
Je to ale dost krkolomný řešení a občas na to zapomenu..
Mít 1.5h místo 3.5h je dost na ho*no..
No možná bude problém i někde jinde než jen v přepínatelné grafice, můj T61 s Vistou x64 a 9-cell baterií vydržel přes 5 hodin na baterii, po instalaci Windows 7 x64 mi při stejném počtu programů spuštěných na pozadí a identickém nastavení vydrží max. 3 hodiny. Notebook prakticky jen uspávám a teď je na reklamaci, takže nemohu ověřit, jestli je zvýšená spotřeba způsobena opravdu probuzením notebooku a zda po restartu systému je výdrž na baterii vyšší, nicméně od přechodu na Windows 7 jsem si sliboval spíše zvýšení výdrže, ne její snížení o celé 2 hodiny.
Lenovo ThinkPad W520 15.6" 1920x1080, Intel Core i7-2820QM 2.3GHz, nVidia Quadro 2000M 2GB, Kingston 16GB 1600MHz RAM, Crucial m4 256GB SSD, WD Blue 1TB 5400rpm HDD, Gobi 3000, Mini Dock Plus 3, Windows 8.1 Pro 64bit
tak ja s vydrzou nemam problem, wattage podla pm este klesna s prechodom na sedmicku, Jediny problem mam ze zase sa mi zacala baterka vybijat pri hybernovanom pocitaci, aj ked mam vypnute wake on lan
Lenovo ThinkPad T500 , T9400, 6GB RAM, crucial m4 240GB ssd, 4500mhd+3650, LED podsvietenie, 320GB Ultrabay, Win8
Lenovo ThinkPad X201
Lenovo ThinkPad X201
-
- píše často
j.matrix píše:tak ja s vydrzou nemam problem, wattage podla pm este klesna s prechodom na sedmicku, Jediny problem mam ze zase sa mi zacala baterka vybijat pri hybernovanom pocitaci, aj ked mam vypnute wake on lan
vypni všecko nepotřebný v biosu, sériový port,modem,dockinkstation....
Lenovo W500 + Win 7 ultimate
Mně se stále nedaří vyřešit problém s režimem spánku, resp. probuzením. Po probuzení se automaticky nastaví ATI grafika i přesto, že jsem při uspání měl nastaveno na integrovanou (je to znát na spotřebě). Jediné, co se s tím dá dělat je, že to "otrocky" musím přepnout na ATI a zpět na integrovanou, aby se spotřeba snížila. Ve win Vista se mi tento problém nikdy nevyskytl.
Lenovo TP T500 - P8600, ATI 3650, 8 GB DDR3, SSD Intel 320, Win 7 Prof. 64bit,
-
- píše často
už mě to začíná srát... 2 měsíce vyhlížim funkční driver. Od 22. října kdy sedmičky oficiálně vyšli už to je nějaký pátek!
neví někdo nějakej kontakt (email) na lenovo podporu? sem prolez komplet stránky a našel akorát telefon sem do ČR, kde mě bába přepojila někam na servisní středisko a tam mi řekli že neví co stim že sou servis a žádnej jinej kontakt sem znich nevytáh. tak fakt nevím.
takovejch peněz to stálo a nefungujeto jak má....
neví někdo nějakej kontakt (email) na lenovo podporu? sem prolez komplet stránky a našel akorát telefon sem do ČR, kde mě bába přepojila někam na servisní středisko a tam mi řekli že neví co stim že sou servis a žádnej jinej kontakt sem znich nevytáh. tak fakt nevím.
takovejch peněz to stálo a nefungujeto jak má....
Lenovo W500 + Win 7 ultimate
Jak si instaloval ovladače?
Dotaz na Swarma:
Také se mi zdá že ntb vydržel s těmi bety déle a rád bych si je zase nainstaloval. Jenže je to již nějaká doba (cca od září), microsoft ve win update nabízí také nějaké ovladače (které se změnily) a já teď nevím, které instalovat.
Nepamatuješ si, jestli si instaloval nejdříve ty z win update a pak teprve ty beta od lenova, nebo jen ty od lenova?
Přeinstalovával si ovladače, co již byly v systému?
Instaloval si
acpi power management?
power manager?
Případně další lenovo only aplikace?
Nějaké specifika ohledně vypnutých částí ntb (v biosu)?
další fičůry?
Ptám se proto, že něco podobného jsem již před nějakou dobou zkoušel, abych opět získal tu výdrž, jenže už se mi to nepovedlo asi špatná kombinace ovladačů
Stejně je ale zarážející, jak se lenovo tváří jako ultimátní značka notebooků a prodává lidem strašně neodladěný shitový software.. Měli by se za to stydět! Skvělý servis, slušné notebooky, ale ta mizerná SW podpora!
Jednou za čas mám pocit, že tomu notebooku sloužím spíš já, než on mě. (to pak čumím, jak přítelkyni její Éčko jede už rok a půl bez problému a žádných potřeb updatu)
Také se mi zdá že ntb vydržel s těmi bety déle a rád bych si je zase nainstaloval. Jenže je to již nějaká doba (cca od září), microsoft ve win update nabízí také nějaké ovladače (které se změnily) a já teď nevím, které instalovat.
Nepamatuješ si, jestli si instaloval nejdříve ty z win update a pak teprve ty beta od lenova, nebo jen ty od lenova?
Přeinstalovával si ovladače, co již byly v systému?
Instaloval si
acpi power management?
power manager?
Případně další lenovo only aplikace?
Nějaké specifika ohledně vypnutých částí ntb (v biosu)?
další fičůry?
Ptám se proto, že něco podobného jsem již před nějakou dobou zkoušel, abych opět získal tu výdrž, jenže už se mi to nepovedlo asi špatná kombinace ovladačů
Stejně je ale zarážející, jak se lenovo tváří jako ultimátní značka notebooků a prodává lidem strašně neodladěný shitový software.. Měli by se za to stydět! Skvělý servis, slušné notebooky, ale ta mizerná SW podpora!
Jednou za čas mám pocit, že tomu notebooku sloužím spíš já, než on mě. (to pak čumím, jak přítelkyni její Éčko jede už rok a půl bez problému a žádných potřeb updatu)
Stolní Mini PC: Node 304 (MiniITX), Core i5 3470, 8GB RAM, GTX650Ti, 1TB HDD.
Notebook: Thinkpad R61 14,1", Win 8, dock
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Pokud ty beta ovladače ještě máš někde zkopírované (nezkoumal jsem, jestli jsou ještě na stránkách lenova), tak doporučuju následující postup:
Nainstalovat čisté W7, neinstalovat žádné ovladače z Windows Update* a nahodit ručně ty beta drivery. Nedoporučuju používat ani System Update** po vzoru "Don't fix it, when it's not broken" .
V BIOSu mám všechno nějak defaultní, snad jen všechny ty wake-up eventy a timery jsem vypnul. Z beta ovladačů jsem instaloval snad všechno. Určitě mám všechno, co se týká "power" a "acpi", neinstaloval jsem pouze access connection, který neshledávám pro mé potřeby užitečný a možná ještě nějaký programy navíc, který ale spotřebu asi nijak neovlivní.
---
*) Updaty driverů od MS neuznávám. Není tam totiž žádné větší testování a jde o generický ovladač - co když zrovna ten nechodí s tímto notebookem korektně? On to nikdo na ThinkPadu netestoval, když to jde na WU.
**) Mockrát jsem se přesvědčil, že ty úvodní release jsou vždy nejodladěnější, takže update má cenu pouze u těch ovladačů, kde je v původní verzi zjevná chyba.
Nainstalovat čisté W7, neinstalovat žádné ovladače z Windows Update* a nahodit ručně ty beta drivery. Nedoporučuju používat ani System Update** po vzoru "Don't fix it, when it's not broken" .
V BIOSu mám všechno nějak defaultní, snad jen všechny ty wake-up eventy a timery jsem vypnul. Z beta ovladačů jsem instaloval snad všechno. Určitě mám všechno, co se týká "power" a "acpi", neinstaloval jsem pouze access connection, který neshledávám pro mé potřeby užitečný a možná ještě nějaký programy navíc, který ale spotřebu asi nijak neovlivní.
---
*) Updaty driverů od MS neuznávám. Není tam totiž žádné větší testování a jde o generický ovladač - co když zrovna ten nechodí s tímto notebookem korektně? On to nikdo na ThinkPadu netestoval, když to jde na WU.
**) Mockrát jsem se přesvědčil, že ty úvodní release jsou vždy nejodladěnější, takže update má cenu pouze u těch ovladačů, kde je v původní verzi zjevná chyba.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
ovladače tam ještě jsou..hned je postahuju.
Mimochodem, přímo v základu windows 7 jsou ovladače na wifi, ethernet a intel grafiku.
Ty si také přeinstaloval tím co je na stránkách lenova?
EDIT: a jaký bios máš? poslední 2.26, nebo starší? mi příjde, že tam může být zakopaný pes ohledně té grafiky (viz thread R61 14,1" - Chyby v 3D zobrazení )
Mimochodem, přímo v základu windows 7 jsou ovladače na wifi, ethernet a intel grafiku.
Ty si také přeinstaloval tím co je na stránkách lenova?
EDIT: a jaký bios máš? poslední 2.26, nebo starší? mi příjde, že tam může být zakopaný pes ohledně té grafiky (viz thread R61 14,1" - Chyby v 3D zobrazení )
Naposledy upravil(a) slovan dne 28 úno 2010 21:49, celkem upraveno 1 x.
No tak to je v knedlíku!!! Ještě přededvčírem tam ty beta drivery byly a dneska nic grr Nemáte je někdo k té R61 postahované?
EDIT: Pokud budete někdy potřebovat beta ovladače od lenova, dejte to hledat do google a pak pro ten již neexistující odkaz zvolte archiv a tam jsou všechny odkazy na ty ovladače Teda to bylo o fous...ještě pár dní a konec... (než to google vyhodí z indexu...btw. 20.2.2010 tu stránku zrušili)
EDIT: Pokud budete někdy potřebovat beta ovladače od lenova, dejte to hledat do google a pak pro ten již neexistující odkaz zvolte archiv a tam jsou všechny odkazy na ty ovladače Teda to bylo o fous...ještě pár dní a konec... (než to google vyhodí z indexu...btw. 20.2.2010 tu stránku zrušili)
takze som prisiel nato ako to funguje - pokial mam energy saving a hybernujem pocitac a znovu ho zapnem ide stale integrovana. Pokial ho vsak iba uspim ( sleep ) a zapnem ho tak ide na integrovanu ale ide aj ati, da sa to zistit podla toho ze v TPFC zacne ukazovat teplotu gpu.
Lenovo ThinkPad T500 , T9400, 6GB RAM, crucial m4 240GB ssd, 4500mhd+3650, LED podsvietenie, 320GB Ultrabay, Win8
Lenovo ThinkPad X201
Lenovo ThinkPad X201
To není žádná novinka
Viz.: http://forum.notebookreview.com/showthr ... ?p=5807824
Viz.: http://forum.notebookreview.com/showthr ... ?p=5807824
Lenovo TP T500 - P8600, ATI 3650, 8 GB DDR3, SSD Intel 320, Win 7 Prof. 64bit,
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“