MSI GX740
MSI GX740
Víte někdo něco o tomhle notebooku? Na internetu toho moc není. Zajímalo by mě, jakou paměť má ta hd5870 a jaké repro má notebook. Nevypadá totiž vůbec špatně a mohlo by se jednat o lepší volbu za danou cenu než Asus G73
Edit: jo, takže grafika bude mít 1gb ddr3 a bude mít 5 reproduktorů
no vypadá to slušně, jen nevím jaký nárůst bude mít oproti hd5850, která se v tom aceru moc nepředvedla.
Edit: jo, takže grafika bude mít 1gb ddr3 a bude mít 5 reproduktorů
no vypadá to slušně, jen nevím jaký nárůst bude mít oproti hd5850, která se v tom aceru moc nepředvedla.
Lenovo Ideapad Y50 70 - Core i5 4210H, Geforce GTX 860M 4GB GDDR5
3DMark Fire Strike - 3519 Bodů
Huawei Ascend P6, Xiaomi Piston v2
13 000 bodů měl Asus G73, tam má hd5870 gddr5, ale tohle skóre bylo s přetaktovaným core i7 a přetaktovanou grafikou.
Tohle má nízko taktovaný core i5 a grafika má ddr3, tipuju to tak na 10 000bodů. Mě jde hlavně o to, jestli by to nebyl výnostní propad oproti mým gtx 260m a 9800m gtx, nebudu si přece kupovat něco slabšího.
O repro se už asi bát nemusím, jen mi nejde do hlavy, proč má pořád msi stejný koncept šasi s chlazením vpravo, stejný design, prostě minimum inovací. Každopádně asi počkám na nějaké pořádné recenze a to platí u obou.
Tohle má nízko taktovaný core i5 a grafika má ddr3, tipuju to tak na 10 000bodů. Mě jde hlavně o to, jestli by to nebyl výnostní propad oproti mým gtx 260m a 9800m gtx, nebudu si přece kupovat něco slabšího.
O repro se už asi bát nemusím, jen mi nejde do hlavy, proč má pořád msi stejný koncept šasi s chlazením vpravo, stejný design, prostě minimum inovací. Každopádně asi počkám na nějaké pořádné recenze a to platí u obou.
- Chlebovnik
- guru
Protože vývoj stojí peníze. Pro ně je lepší vzít starý šasi, narvat do něj nový komponenty a o zbytek se nestarat.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
Propad to zcela určite nebude.Za ty peníze se jedná o skvělý poměr výkon/cena.Ovšem jaké asi bude chlazení? Škoda,že to není řada GT(tam si dává výrobce nejvíce záležet)javak810i píše:13 000 bodů měl Asus G73, tam má hd5870 gddr5, ale tohle skóre bylo s přetaktovaným core i7 a přetaktovanou grafikou.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
Celkem se mi líbí malá tloušťka a váha jen 3,2Kg, jestli to není překlep, tak je lehčí než můj asus g51vx?
Jinak nevypadá špatně, to v žádném případě, ale pokud ho v nějaké recenzi opravdu nevychválí a grafika se moc nepředvede, nekoupím si ho, už pro pro mě jinak dost těžce překousnutelné nedostatky.
Jinak nevypadá špatně, to v žádném případě, ale pokud ho v nějaké recenzi opravdu nevychválí a grafika se moc nepředvede, nekoupím si ho, už pro pro mě jinak dost těžce překousnutelné nedostatky.
No
Po uvedení GT640 a 740 jsem se lek, že MSI se definitivně zblázdnila (horší HW za vice peněz). Tohle vypadá opět podle staré flozofie "co nejsilnější HW za co nejmíň peněz" (tj. to v čem vinikala).
Výkonu grafiky bych se nebál. už 4850 s ddr3 je pro mě lepši volba než NV 260 či 9800 (což je pro mě vlastně prašť jako uhoď).
Pokud jde o 3d marky tak je třeba brát v potas výsledky v 3dmarku05/o6/vantage a už mobilní 4850 měla 05 slabší 06 stejny (přes 10000b) a vantage o 15-20% lepší výsledky.
5970 by na tom měla být stejně nebo lépe, s podobnou, či lepší spotřebou.
Jen nevím jak si vede mobilní i5 proti c2q 9000.
Co se týká zvuku tak po nastavení úrovní jednotlivých repráků/"subwooferu" má zvuk (na NB) velmi dobrý a navíc i hlasitý.
Chlazení je u 17" modelu taky slušné a relativně tiché.
Jo a jako poslední výhodu MSI vidím používání osvědčeného formátu 16:10 místo toho kinoformátu 16:9...
Výkonu grafiky bych se nebál. už 4850 s ddr3 je pro mě lepši volba než NV 260 či 9800 (což je pro mě vlastně prašť jako uhoď).
Pokud jde o 3d marky tak je třeba brát v potas výsledky v 3dmarku05/o6/vantage a už mobilní 4850 měla 05 slabší 06 stejny (přes 10000b) a vantage o 15-20% lepší výsledky.
5970 by na tom měla být stejně nebo lépe, s podobnou, či lepší spotřebou.
Jen nevím jak si vede mobilní i5 proti c2q 9000.
Co se týká zvuku tak po nastavení úrovní jednotlivých repráků/"subwooferu" má zvuk (na NB) velmi dobrý a navíc i hlasitý.
Chlazení je u 17" modelu taky slušné a relativně tiché.
Jo a jako poslední výhodu MSI vidím používání osvědčeného formátu 16:10 místo toho kinoformátu 16:9...
Jak jsem tak pochopil, tak máš asi MSI GT725/729 s hd4850? Já že právě ta řada GT je na tom krapet lépe než GX (ano, pořád bída). Ono jde právě o to, že HD4850 má 256bit sběrnici a proto si myslím, že hd5870 ač je to nová karta a má vyšší frekvence, nebude o moc lepší (výkonově), protože má jen 128bit sběrnici (sami vidíme jak to dopadlo s hd5850). Repro určitě nebude špatný, ale po Qosmiu X300 už mě asi težko něco překvapí
P.S. u starších her, co nevyužívají 4 jádrové procesory bude možná lepší to core i5 díky vyšší frekvenci.
Dále si myslím, že pokud bude Asus G73 fakt za těch 37k a MSI s OS vyjde na 31k, půjdu do toho Asusu - lepší zpracování, chlazení, grafika s DDR5, core i7, full hd display..
P.S. u starších her, co nevyužívají 4 jádrové procesory bude možná lepší to core i5 díky vyšší frekvenci.
Dále si myslím, že pokud bude Asus G73 fakt za těch 37k a MSI s OS vyjde na 31k, půjdu do toho Asusu - lepší zpracování, chlazení, grafika s DDR5, core i7, full hd display..
no
Nejsem si jistejjestli se řada GT nějak moc liší od řady GX.. Já mám například víko z kompozitu, místo hliníku a nemyslím si, že by to bylo lepší.Jediné v čem vidím rozdíl je tady procesor i5/i7. Ale i tak mmntálně jsem pořád rád že jsem vzal tu 729ku. Na druhou stranu kupovat to o 3/4 roku pozdeji vemu asi GX740...
U asusu mě prostě vadí ten formát 16:9..
U asusu mě prostě vadí ten formát 16:9..
Cena Asusu G73 37k ? Kde jste to vzali? Mozna tak v USA, pro Evropu je planovana cena 1600eur...takze pochybuju ze v Cechach bude k sehnani pod 42k, ale byl bych samozrejme prijemne prekvapen, kdyby tomu bylo jinak.
Jinak souhlasim s drk22...i me dost vadi 16:9
Pro video a mozna i praci na plose dobry, ale ve hrach kde jsou informace v HUDu na levo i napravo uz dost musite hybat ocima, abyste je mel pod kontrolou.
Takze tohle MSI GX740 je pro me zatim favorit. Uvidime v březnu...
Jinak souhlasim s drk22...i me dost vadi 16:9
Pro video a mozna i praci na plose dobry, ale ve hrach kde jsou informace v HUDu na levo i napravo uz dost musite hybat ocima, abyste je mel pod kontrolou.
Takze tohle MSI GX740 je pro me zatim favorit. Uvidime v březnu...
Acer Predator 17 - i7-6700HQ N970m 6GB VRAM
Asus G73JH - i7-920XM, SSD SX900
MSI GX700-061CZ T9500 2.6Ghz N9600mGT
Asus G73JH - i7-920XM, SSD SX900
MSI GX700-061CZ T9500 2.6Ghz N9600mGT
Já tak nějak nevím, MSI moc nevěřím, např. GT 628 co jsem zkoušel v mironetu byl docela děs, neříkám že nevydrží, ale první pocit strašný. Taky mi velmi výrazně vadí povrchová úprava ze které se loupe lak a asi největší problém to chlazení na pravo.
Myslím si, že Asus na tom bude se zpracováním lépe (jak už to ostatně s herní sérií oproti herním MSi bývá), ale celkem mi vadí absence expresscard a fireware. Taky jen 3 USB jsou u 17" málo (ikdyž moje qosmio )
S cenou pochybuju že bude větší jak 40k, přecijen si ji nemůže asus dát nějak moc vysoko, konkurence roste hodně rychle. Teď je k předobjednání za 37k, ale cena se samozřejmě může změnit.
Myslím si, že Asus na tom bude se zpracováním lépe (jak už to ostatně s herní sérií oproti herním MSi bývá), ale celkem mi vadí absence expresscard a fireware. Taky jen 3 USB jsou u 17" málo (ikdyž moje qosmio )
S cenou pochybuju že bude větší jak 40k, přecijen si ji nemůže asus dát nějak moc vysoko, konkurence roste hodně rychle. Teď je k předobjednání za 37k, ale cena se samozřejmě může změnit.
Není to překlep:moje GT 735tka má taky lehce přes 3 KG.Jinak MSI do řady GT dává o chlup lepší komponenty.(mechaniky,LCD,HDD apod.) A hlavně bych herní notebook ve velikosti 15 palců nechtěl.Už takhle má výrobce problém s chlazením a u malých modelů se to násobí.javak810i píše:Celkem se mi líbí malá tloušťka a váha jen 3,2Kg, jestli to není překlep, tak je lehčí než můj asus g51vx?
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV