Dobrý den,
v poslední době mi narůstá hodnota Reallocated Event Count v původním disku mého notebooku. Před dvěma měsíci byla tato hodnota na nule a dnes přesáhla 2000. Koupil jsem si nový disk (ten co mám není dostatečně rychlý a kapacitně také nevyhovuje) a mám pár otázek:
Je rostoucí hodnota "Reallocated Event Count" signálem k reklamaci disku?
Mohu reklamovat z mého Thinkpadu jen disk samostatně?
Pokud ano, mohu jej po reklamaci použít v externím boxu pro zálohu dat, aniž bych pak přišel o záruku?
Doporučíte mi servis v Ostravě pro Lenovo (jedná se o tříletou NBD)?
Omluvte mou neznalost, děkuji za případné odpovědi.
Jedná se o Lenovo 7650, disk Seagate 160GB /5400 rpm - AS verze
Dotaz na servis
Bright:
j, disk můžeš bez obav vyndat, zazálohovat z něj data. ale PO REKLAMACI asi už ne, vezmou ti ho a dají nový, takže záloha ještě před
jen mě zaráží, proč chceš řešit servis a nějaké nošení do něj (jinak by ses neptal, estli stačí reklamovat HDD), když máš NBD záruku?
zavolej si na podporu lenova, ať k tobě pošlou technika s novým HDD...
j, disk můžeš bez obav vyndat, zazálohovat z něj data. ale PO REKLAMACI asi už ne, vezmou ti ho a dají nový, takže záloha ještě před

jen mě zaráží, proč chceš řešit servis a nějaké nošení do něj (jinak by ses neptal, estli stačí reklamovat HDD), když máš NBD záruku?
zavolej si na podporu lenova, ať k tobě pošlou technika s novým HDD...
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“