Diskutovaná kvalita notebooku Asus
Tak se k té kvalitě taky vyjádřím . V mé blízkosti jsou 4 Asusy , z čehož 2 jsou OK ( jeden A6000U má dokonce skoro 3 roky ), a pak je tu jeden z řady A6, který byl v servisu už aspon 4× a jeden Gxx , který se přehřívá. Podle mě to jde s některými řadami od Asusu pokně z kopce ( někdo tuto značku nazývá Aušus ), ale některé modely má zase moc povedené. A jak si tu někteří rejpali do Aceru A FS... Kromě odcházení HDD sem v poslední době neviděl u žádného Acera problém, moje aspire one bude slavit úspěšně první narozky . Fujitsu amilo mám sice krátce, ale nelze si na něj stěžovat ( až na pomršený ovladače k xgp). Podle mě se Asus plně rovná Aceru a obě značky jsou nad Umaxem, Gigabyte atd.. Dokonce bych řekl, že i nad levnými Msi...
[url]https://valid.x86.fr/na6qv4][img]https://valid.x86.fr/cache/banner/na6qv4-5.png[/img][/url]
Tak mám G51vx a provedení hodnotím jako perfektní (kormě displaye, ale ten jen nepatrně) se nic neprohýbá a vše perfektně drží, jen panty displaye mohli působit pevněji, ale třeba překvapí.
Lenovo Ideapad Y50 70 - Core i5 4210H, Geforce GTX 860M 4GB GDDR5
3DMark Fire Strike - 3519 Bodů
Huawei Ascend P6, Xiaomi Piston v2
Tak to já Asus neznám ani nikoho kolem, ale musím zareagovat na Fujitsu Amilo.Znám 3 lidi kterí ho vlastní a větší klump jsem neviděl.2 mají neustále problémy od koupě a 3 už je mrtev.To samé platí pro HP Pavilon neustálý servis a vracení peněz.O tom že je Asus na úrovni Acera a tak nějak spolu soupeří na dálku se vyjadřují i testeři a novináři.
Tak, že Asus nemá dobrý servis to bych se hádal. Rozhodně 100x lepší než Acer, nebo paviáni od HP. A kvalita taky není špatná u notebooků nad 25k. Bohužel většina lidí ho soudí podle topinkovaču za 15k - řady K
Lenovo Ideapad Y50 70 - Core i5 4210H, Geforce GTX 860M 4GB GDDR5
Na servis Toshiby taky nejsou úplně super ohlasy jaký bych si představoval...a můžu říct že s centrálím servisem Acer mám nejen já hodně dobrý zkušenosti a co tak zjišťuju Asus bude na tom podobně.
javak810i: takže ty topinkovače jsou jen u těch levných? maslel jsem že je to obecný problem U modelu N71Ja by mohla být celkem kvalita ne?
javak810i: takže ty topinkovače jsou jen u těch levných? maslel jsem že je to obecný problem U modelu N71Ja by mohla být celkem kvalita ne?
Za mě bych dodal,že servisní středisko Asusu je jedno z nejlepších u nás v porovnání s ostatními výrobci.Jen kdyby neměl Asus tolik vadných modelových řad už z výroby...?!
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
Sam mam druhy asus (prvy nevratili z opravy do 30 dni ) viac ako
3 roky a v mojom okoli su dalsie 3. Vychadza mi to tak na 70-80% skoda zlych MB a mechanik, ktore to tahaju dost dole. Spolubydla - 2x odisla MB, ja som za 3 roky nemal problem ak nepocitam dvd az teraz a dalsi dvaja kamosi v pohode. Mechanicky je na tom asus podla mna velmi dobre.
3 roky a v mojom okoli su dalsie 3. Vychadza mi to tak na 70-80% skoda zlych MB a mechanik, ktore to tahaju dost dole. Spolubydla - 2x odisla MB, ja som za 3 roky nemal problem ak nepocitam dvd az teraz a dalsi dvaja kamosi v pohode. Mechanicky je na tom asus podla mna velmi dobre.
ASUS A6Km Turion ML37, 1GB, GeForce GO 7300, 100GB
lukas1478 píše:chcem sa spýtať do akej doby by mi bol doručený môj Asus zo servisného centra? prestal mi ísť L Shift, a obraz mi raz za čas začne neskutočne behať hore-dole, book má 2,5 mesiaca... a to ja im ho pošlem poštou či si preň prídu či ako to funguje?
Většina servisů používá přepravní společnosti. Tj. vyplníš reklamaci někde na netu, DOBŘE zabalíš (podtrhuju dobře, bo s tím ti přepraváci občas zacházejí nelidsky) a PPL či jiná společnost přijede odveze po opravě doručí atd... Trošku problém může být doba příjezdu odjezdu přepravní společnosti (k nám jezdí zásadně v době, kdy jsem v práci, pak se dá domluvit adresa třeba do práce) Někde byl svoz zadarmo v případě záruky, jinak chtěj asi 120kč za dopravu.
okej diky diky moc za odpoveď... ešte by ma zaujímalo či mi zformátuju disk tj. či si mám veci zazalóhovať ako napríklad pri mobilných telefónoch... alebo len opravia a data mi v pohode zostanú?... a ako dlho cca trvá reklamácia? lebo ten mesiac čakať sa mi vážne nechce ale to asi aj záleží od toho koľko majú roboty...
Standardně se z disku stáhnou data a pak se vrátí zpět nicméně bych na to nepoléhal a data si zazálohoval...
Osobně si raději závady spravuju sám, pokud to jde, právě kvůli délce opravy mojí značky :0) Ta délka často závisí i na tom, jak moc je požadovaný náhradní díl dostupný (stáří NB + typ závady), může to být pár dní, nebo měsíc...
Osobně si raději závady spravuju sám, pokud to jde, právě kvůli délce opravy mojí značky :0) Ta délka často závisí i na tom, jak moc je požadovaný náhradní díl dostupný (stáří NB + typ závady), může to být pár dní, nebo měsíc...
-
- občas něco napíše
Kvalita
Mám nb od Asusu a musím zaklepat, zatím žádný problém. Mám jej zatím rok a půl. Akorát po čase, co jsem slyšel, jsou problémy s přehříváním a hlasitostí větráků.
ASUS M50VC, Core 2 Duo 2,26 GHz, 4 GB, 320 GB, nVidia GeForce 9300M GS 512MB,...