Kompromis do 25K (28K už je moc)
-
- občas něco napíše
- Kontaktovat uživatele:
Kompromis do 25K (28K už je moc)
Zdravím,
ačkoliv jsme to nečekal, nastala doba, kdy si musím vybrat novej notebook a naneštěstí to nemám moc z čeho financovat. Viz. jiné vlákno, prosím o vyjádření.
Takže jaké jsou moje požadavky? Jde mi hlavně o GK s výkonem, který nějakou dobu vydrží (HD4650/5165+, GT160/230/330+, apod). Výkon CPU nijak nehrotím, teď mám/měl jsem C2D T7100 a bylo to naprosto dostačující. Úhlopříčka 13"-15", víc spíš ne. Hmotnost pokud možno do 3 kg. Na výdrži baterie, kvalitě zvuku a podobných detailech mi vůbec nezáleží.
Co jsem zatím našel (seřazeno podle preferencí)?
1. TOSHIBA Qosmio F60-10H
+ značka, design
+ Blu-ray, rozložení USB (vlevo jsou dva)
+ LED podsvícení
- nemá ExpressCard/54
- Windows 7 HP
2. Asus N60DP-JX012X
+ Windows 7 Pro
+ zdá se, že má ExpressCard/54
+ LED podsvícení
+ rozložení portů
- rád bych zkusil jinou značku než Acer a Asus
- úhlopříčka displeje
- design (nepříliš poutavý, ale snesl bych ho)
3. FUJITSU Amilo Pi3560
+ má vše, co potřebuju
+ LED podsvícení
- design (bílá není dobrá a ty okraje kolem klávesnice)
4. Sony Vaio VPC-F11M1E/H
+ značka, design
+ Blu-ray
- ExpressCard/34
- rozložení USB (vlevo jeden, vpravo dva na nevhodném místě)
- Windows 7 HP
- úhlopříčka displeje, hmotnost
// spíš bych ho vyřadil
5. HP Pavilion dv6-2030 (VL232EA)
+ značka, design
+ ExpressCard/54
- Windows 7 HP
// raději ne, kvůli servisu
Asi se ptáte, proč tak blbnu se slotem ExpressCard/54. Problém je v tom, že tam potřebuju vrazit TV kartu. Pokud vezmu č. 1, tak buď koupím novou do USB a nebo nějakej konverter z EC/54 do USB. Máte s tím někdo zkušenosti?
Je nějaká šance dostat k NB jinou edici W7? Napadlo by Vás, jakej notebook do mého seznamu přidat? Máte připomínky k tomu, jak jsem je seřadil?
EDIT: Ještě jsem uvažoval nad něčím trochu jiným. ACER Ferrari ONE 200, ale nevím, zda bude možné později dokoupit XGP box a zda CPU nebude až příliš velká brzda. Navíc bez XGP boxu nemá HDMI.
BTW: MSI GT628 a podobné kreace rovnou zavrhuju (i když ten výkon je lákavej).
ačkoliv jsme to nečekal, nastala doba, kdy si musím vybrat novej notebook a naneštěstí to nemám moc z čeho financovat. Viz. jiné vlákno, prosím o vyjádření.
Takže jaké jsou moje požadavky? Jde mi hlavně o GK s výkonem, který nějakou dobu vydrží (HD4650/5165+, GT160/230/330+, apod). Výkon CPU nijak nehrotím, teď mám/měl jsem C2D T7100 a bylo to naprosto dostačující. Úhlopříčka 13"-15", víc spíš ne. Hmotnost pokud možno do 3 kg. Na výdrži baterie, kvalitě zvuku a podobných detailech mi vůbec nezáleží.
Co jsem zatím našel (seřazeno podle preferencí)?
1. TOSHIBA Qosmio F60-10H
+ značka, design
+ Blu-ray, rozložení USB (vlevo jsou dva)
+ LED podsvícení
- nemá ExpressCard/54
- Windows 7 HP
2. Asus N60DP-JX012X
+ Windows 7 Pro
+ zdá se, že má ExpressCard/54
+ LED podsvícení
+ rozložení portů
- rád bych zkusil jinou značku než Acer a Asus
- úhlopříčka displeje
- design (nepříliš poutavý, ale snesl bych ho)
3. FUJITSU Amilo Pi3560
+ má vše, co potřebuju
+ LED podsvícení
- design (bílá není dobrá a ty okraje kolem klávesnice)
4. Sony Vaio VPC-F11M1E/H
+ značka, design
+ Blu-ray
- ExpressCard/34
- rozložení USB (vlevo jeden, vpravo dva na nevhodném místě)
- Windows 7 HP
- úhlopříčka displeje, hmotnost
// spíš bych ho vyřadil
5. HP Pavilion dv6-2030 (VL232EA)
+ značka, design
+ ExpressCard/54
- Windows 7 HP
// raději ne, kvůli servisu
Asi se ptáte, proč tak blbnu se slotem ExpressCard/54. Problém je v tom, že tam potřebuju vrazit TV kartu. Pokud vezmu č. 1, tak buď koupím novou do USB a nebo nějakej konverter z EC/54 do USB. Máte s tím někdo zkušenosti?
Je nějaká šance dostat k NB jinou edici W7? Napadlo by Vás, jakej notebook do mého seznamu přidat? Máte připomínky k tomu, jak jsem je seřadil?
EDIT: Ještě jsem uvažoval nad něčím trochu jiným. ACER Ferrari ONE 200, ale nevím, zda bude možné později dokoupit XGP box a zda CPU nebude až příliš velká brzda. Navíc bez XGP boxu nemá HDMI.
BTW: MSI GT628 a podobné kreace rovnou zavrhuju (i když ten výkon je lákavej).
Naposledy upravil(a) DeaLer dne 01 úno 2010 16:04, celkem upraveno 1 x.
Dušan Janošík | www.DJanosik.cz
podle mě nejvíc za ty peníze nabídne SONY ... je sice větší, ale má vysoké rozlišení displaye... a moderní hardware (u Nvidie pouze "moderní" ).
Počkal bych si na nějakou recenzi (nikde jsem jí nenašel)
Počkal bych si na nějakou recenzi (nikde jsem jí nenašel)
DELL Precision M4600|i7-2720QM|FirePro M5950|16GB|Intel ssd 320 120GB|FHD WLED|Logi.Perf.MX+Illuminated Key.|DELL U2311H
exNTB: Asus A8, Lenovo TP Z61m, DELL Precision M4400
Za mě Toshiba a Fujitsu.. obě značky mám ozkoušený. U Toshiby je super možnost dokoupit nbd záruku (na rok 790Kč na dva 1900 což je fajn). U Fujitsu (osobní zkušenost) výborné chlazení a C&R záruka ( servis zajisti odvoz i dovoz ntb).
[url]https://valid.x86.fr/na6qv4][img]https://valid.x86.fr/cache/banner/na6qv4-5.png[/img][/url]
Zdar,
tak vidím, že nejsem v ČR sám, kdo shání něco takovýho
Všechny kandidáty, který tu zmiňuješ, jsem už bral v úvahu. Ale většinu jsem vyřadil, a to kvůli jedný věci - nevydrží na baterku víc než 2h, takže místo nich bys si klidně koupil desktop.
Výjimku tvoří jenom Fujitsu pi 3560 (tuším kolem 3,5 hod) a to Sony - u něj mě ale štve, že si zadá v rozměrech se 17", a podle vlastních zkušeností se přenášení takovýho ntb brzo stane noční můrou. Full HD je výhoda, ale radši k tomu připojim externí monitor, než tahat takovou krávu Ale pořád v úvahu přichází, ačkoliv je o 6k dražší, než moje pomyslná cenová hranice, je fakt povedenej. Jenom bych si ho musel potěžkat, váha a velikost bude asi hlavní problém.
U mě zatím vítězí jinej notebook - Lenovo Y550 - je levnější (18000), grafika GT240 je na ntb dost slušná, minimálně na low si zahraješ jakoukoliv hru. Design je, řekl bych, hodně zdařilej, a výdrž má přes 4 hodiny. V týhle cenový kategorii ani lepší neseženeš, možná Radeon 4650 (př. Toshiba L505), ale ten žere dvojnásobek oproti GT240 a nárůst výkonu není tak razantní
GT 330 M u Sony je jenom nepatrně silnější než GT 240 M. Výrazně silnější grafiku najdeš nanejvýš v "herních noteboocích", což jsou Asusy a MSI nad 30 000, ale sám píšeš, že šmejdy nechceš
Takže doporučuju Lenovo
tak vidím, že nejsem v ČR sám, kdo shání něco takovýho
Všechny kandidáty, který tu zmiňuješ, jsem už bral v úvahu. Ale většinu jsem vyřadil, a to kvůli jedný věci - nevydrží na baterku víc než 2h, takže místo nich bys si klidně koupil desktop.
Výjimku tvoří jenom Fujitsu pi 3560 (tuším kolem 3,5 hod) a to Sony - u něj mě ale štve, že si zadá v rozměrech se 17", a podle vlastních zkušeností se přenášení takovýho ntb brzo stane noční můrou. Full HD je výhoda, ale radši k tomu připojim externí monitor, než tahat takovou krávu Ale pořád v úvahu přichází, ačkoliv je o 6k dražší, než moje pomyslná cenová hranice, je fakt povedenej. Jenom bych si ho musel potěžkat, váha a velikost bude asi hlavní problém.
U mě zatím vítězí jinej notebook - Lenovo Y550 - je levnější (18000), grafika GT240 je na ntb dost slušná, minimálně na low si zahraješ jakoukoliv hru. Design je, řekl bych, hodně zdařilej, a výdrž má přes 4 hodiny. V týhle cenový kategorii ani lepší neseženeš, možná Radeon 4650 (př. Toshiba L505), ale ten žere dvojnásobek oproti GT240 a nárůst výkonu není tak razantní
GT 330 M u Sony je jenom nepatrně silnější než GT 240 M. Výrazně silnější grafiku najdeš nanejvýš v "herních noteboocích", což jsou Asusy a MSI nad 30 000, ale sám píšeš, že šmejdy nechceš
Takže doporučuju Lenovo
-
- občas něco napíše
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji všem za reakce.
To Gendarme: Při práci většinou využívám externí LCD, takže Full HD rozlišení na notebooku je pro mě dost slabej argument.
To Baz: Lenovo Y550 je také jeden z kandidátů, ale nenapsal jsem ho sem, protože nemá žádnou vlastnost, kvůli který bych ho nad ostatníma upřednostnil, spíše naopak. Jako u některých dalších mi vadí rozmístění portů, Win 7 HP a absence ExpressCard/54. Další věc je lesklej design a prohozený klávesy Ctrl a Fn (což hádám bude stejné i na české klávesnici).
Určitě nechci tvrdit, že MSI, Asus nebo Acer jsou shity. Ale je pravda, že v této cenové relaci bych se jim raději vyhnul.
To Gendarme: Při práci většinou využívám externí LCD, takže Full HD rozlišení na notebooku je pro mě dost slabej argument.
To Baz: Lenovo Y550 je také jeden z kandidátů, ale nenapsal jsem ho sem, protože nemá žádnou vlastnost, kvůli který bych ho nad ostatníma upřednostnil, spíše naopak. Jako u některých dalších mi vadí rozmístění portů, Win 7 HP a absence ExpressCard/54. Další věc je lesklej design a prohozený klávesy Ctrl a Fn (což hádám bude stejné i na české klávesnici).
Určitě nechci tvrdit, že MSI, Asus nebo Acer jsou shity. Ale je pravda, že v této cenové relaci bych se jim raději vyhnul.
takže ty chceš vlastně herní notebook? ... tak to bych bral asi tu toshibu , obzvášť pokud se ti líbí její design...
jen záleží jak moc tě pálí ta televizní karta... ale pokud budeš prodávat ten starej notebook na díly, tak prodej i TV kartu a kup novou a je to
a pokud můžeš dokoupit NBD záruku za 2000,- ... tak to je v pohodě
jen záleží jak moc tě pálí ta televizní karta... ale pokud budeš prodávat ten starej notebook na díly, tak prodej i TV kartu a kup novou a je to
a pokud můžeš dokoupit NBD záruku za 2000,- ... tak to je v pohodě
Naposledy upravil(a) Gendarme dne 01 úno 2010 14:31, celkem upraveno 1 x.
DELL Precision M4600|i7-2720QM|FirePro M5950|16GB|Intel ssd 320 120GB|FHD WLED|Logi.Perf.MX+Illuminated Key.|DELL U2311H
-
- občas něco napíše
- Kontaktovat uživatele:
To Gendarme: Já bych to tak nenazval, ale asi máš pravdu. Nejsem sice hráč, ale občas se k tomu taky dostanu a mám rád, když se nemusím příliš omezovat na výkon GK (mým velkým snem je již zmíněné XGP, ale jak to tak vypadá, zůstanu u toho snu ).
Tu TV kartu budu muset zřejmě vyměnit, ale musím říct, že AVerTV Hybrid NanoExpress je geniální řešení a bude mi chybět
Tu TV kartu budu muset zřejmě vyměnit, ale musím říct, že AVerTV Hybrid NanoExpress je geniální řešení a bude mi chybět
-
- občas něco napíše
- Kontaktovat uživatele:
To djmicho: Ano, vím. Fujitsu Amilo Sa 3650 už nikde není, ale o něj mi nejde. Já čekám na trochu jinou kombinaci, snad se někdy dočkám.
a co ti vadi na Win 7 HP?
co som pozeral rozdiely medzi ediciami win 7, tak nie su podstatne ... skor ide o marketing:
http://hubka.net/archive/2009/03/31/win ... diely.aspx
co som pozeral rozdiely medzi ediciami win 7, tak nie su podstatne ... skor ide o marketing:
http://hubka.net/archive/2009/03/31/win ... diely.aspx
Lenovo Thinkpad T530, 15.6" HD+, Core i7 3610QM, 256GB SSD Samsung 840 PRO, NVidia NVS 5400M ... + dock + 24" 1920x1200 LCD Samsung
Lenovo Thinkpad T400 14" + dock
HP Probook 4330 13.3"
MSI EX623X 16"
Dell D410 12.1" + dock
Dell CP M233
...
Lenovo Thinkpad T400 14" + dock
HP Probook 4330 13.3"
MSI EX623X 16"
Dell D410 12.1" + dock
Dell CP M233
...
-
- občas něco napíše
- Kontaktovat uživatele:
Obecně vzato jen absence konzole gpedit.msc, ale to se prý dá nějak řešit. Další věc je absence některých featurek IIS 7.5. Ten zbytek, co ve Win 7 HP není jsem snad nikdy nepotřeboval. V nejhorším si seženu vyšší edici.
-
- občas něco napíše
- Kontaktovat uživatele:
To je pravda, ale ten výkon za poloviční cenu si nemohu vzít nikam s sebou. Potřebuju něco, co můžu používat jak doma, tak i na privátě. Pokud se kvůli tomu musím spokojit s nižší výdrží, není to problém.
Koupit dektop + slabší notebook podle mě není nejlepší řešení (musel bych to nějak promyslet).
Koupit dektop + slabší notebook podle mě není nejlepší řešení (musel bych to nějak promyslet).
Zpět na „Jaký vybrat notebook“