1. ako bolo spominane, tych 7 hodin da (neviem o tom, ze by sa niekde pisalo az o 8 hodinovej vydrzi 13" verzie, tu ma len 17") na vstavanej baterke v pohode (vaciu ani nekupis), no samozrejme nemozes popri tom renderovat video, alebo pozerat videa na youtube, pretoze flash na macu dost zatazuje procesor (youtube cez HTML5 zatazuje procesor znacne menej) a teda baterka padne ovela rychlejsie, ako ked robis nejake normalne veci... 7 hodinova vydrz je ale realne cislo.
2. Co sa tyka hluku, tak ventilator zacnes pocut, az ked sa fakt rozbehne pri nejakej narocnej cinnosti. Pocas beznej prace pocut v mojom pripade ventilator menej, ako interny disk. Zahrievanie notasu citit, pretoze hlinikova konstrukcia dobre vodi teplo. Opat, pokial robis bezne veci, nie je problem, akonahle spustis napriklad stranku plnu flashu, tak macbook urcite ucitis.
3. OS X blbne urcite menej ako Windows (iked na W7 nemozem povedat nic zle), ale ani OS X nie je dokonaly system.
4. Win na Macu ide tak, ako na beznom PC, iked neviem, ci uz su vsetky drivery na 100% vyladene. Vydrz vo Windowse je ale znacne nizsia ako v OS X.
5. Nikdy som kupu Macu neolutoval. Jedina vec co mi trosku vadi, je to rozlisenie (prechadzal som z ThinkPadu s 1680x1050), no kedze 90% casu je Mac zapojeny na Full HD monitor, da sa to prezit.
Ja som sa pred kupou rozhodoval medzi T400s a Sony Vaio serie Z a vyhral to MacBook Pro s 2.53GHz procesorom. A nemenil by som. Jedine, ze by sa do Sony Z dal legalne nahodit OS X. OS X bol prave ten hlavny dovod, preco vyhral MacBook a to som pouzival Windows od verzie 3.11 a ani s Vistou, ani so 7kami som vyrazne problemy nemal. K Windowsu by som sa uz ale nevratil. A plne staci jeden otaznik, nemusis ich zakazdym davat niekolko...
kovy píše: ale musíš hodně googlit, aby jsi našel aplikace pro mac.
Zase az tak velmi googlit nemusis... Aplikacii na Mac je niekedy az prilis a clovek ma skor problem co vybrat... Vseobecne ale stacia spravne klucove slova a hned najdes, co potrebujes.