Pře(pod)taktování GPU:CPU
-
- guru
Já už moc hry nehraju, dříve jsem to valil od rána do večera, dnes už to tak není. Spíš něco občas zahrajem po síti nějakoé ty starší gamesy typu LOTR: Battle for Middle Earth 2, COD1... A na to stačí integrovaná bohuška.
HP 8710p - C2D T7200 2.0GHz, NVIDIA Quadro 320M 256MB DDR3, 4 GB DDR2, HDD 250 GB SATAII 5400ot., 17" WXGA+ 1440x900, Windows 7 Professional x64.
Solitary píše:20procent realny narust ve hrach kdyz je 20procent narust v 3DMarku? Ok, ted se vratime z Dreamlandu ke skutecnosti... nevim jestli sis nevsiml, ale 3Dmarky nejsou hra, kazda hra co vysla a vyjde je jinak optimalizovana a ovladace pro ni tez. A taky fakt ze neni jen Nvidia ale i ATI a obe spolecnosti maji v 3Dmarku vysledky jinaci(ne diky vykonu), nez je pak realny vykon ve hrach.
Preboha, ja netvrdim ze je 3dmark super ukazovatel potencialu karty, skor naopak. Idu tu vsak o to, nech uz ma 3dmark akokolvek synteticky engine, vramci porovnania jednej a tej istej grafiky posluzi a stojim si zatym, ze pretaktovanie (hruba sila) grafiky o napr. 20 percent sa +- takto odrazi aj v navyseni 3dmark skore. Nebavme sa o odlisnosti medzi radami, znackami, ovladacmi (a ich schovane optimalizacie) atd.. iba o tom, ze ako ukazovatel OC efektu ci odomknutia pipelines posluzi velmi dobre. Porovnatelne, ako najmodernejsia (graficky) hra v danej dobe.
Toshiba A200 1M8: C2D 7100, 4GB RAM, HD2600 500/400, 160GB,
SB X-fi Surround 5.1, Logitech Z-2300 + G51, Razer Lachesis + Steelpad Qck
SB X-fi Surround 5.1, Logitech Z-2300 + G51, Razer Lachesis + Steelpad Qck
Podtaktovava se nekomu automaticky nVidia grafika pri pripojenem druhem monirtoru? Vcera jsem zjistil, ze kdyz mam obraz na dvou monitorech a jsem pripojeny adapterem, tak zustavaji takty naplno Kdyz jde obraz jen do jednoho nebo jedu na baterii, tak klesaji.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Kdo chce taktovat , tak at taktuje. U některych NTB je to teda riziko, ale kdo se neboji o svoje peníze at si dělá co chce . Já sem do toho šel , nataktoval to o 26% a spokojenost . Hlavně při HD videu je ten rozdíl poznat. A teploty?? U meho NTB bez problemu ( teda přidal sem dovnitř jeden bonusovy ventilator , ale to je jen o 10°C dolů) . Teloty v klidu 39°C- 45°C a max zátěž 52°C-60°C.
[url]https://valid.x86.fr/na6qv4][img]https://valid.x86.fr/cache/banner/na6qv4-5.png[/img][/url]
djmicho píše:Kdo chce taktovat , tak at taktuje. U některych NTB je to teda riziko, ale kdo se neboji o svoje peníze at si dělá co chce . Já sem do toho šel , nataktoval to o 26% a spokojenost . Hlavně při HD videu je ten rozdíl poznat. A teploty?? U meho NTB bez problemu ( teda přidal sem dovnitř jeden bonusovy ventilator , ale to je jen o 10°C dolů) . Teloty v klidu 39°C- 45°C a max zátěž 52°C-60°C.
Jak si tam dal ten ventilator? A odkud ho napajis?
Porad mi vadil maximalni vykon grafiky pri pripojeni externiho monitoru, tak jsem si pohral s RivaTunerem a overil, ze jde nastavit natvrdo 2D rezim a ten zustane zapnuty i pri pripojeni externiho monitoru.
Kdyz si budu chtit zahrat nejakou hru, tak rucne prepnu profil na vykon.
Kdyz si budu chtit zahrat nejakou hru, tak rucne prepnu profil na vykon.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Kubis píše:djmicho píše:Kdo chce taktovat , tak at taktuje. U některych NTB je to teda riziko, ale kdo se neboji o svoje peníze at si dělá co chce . Já sem do toho šel , nataktoval to o 26% a spokojenost . Hlavně při HD videu je ten rozdíl poznat. A teploty?? U meho NTB bez problemu ( teda přidal sem dovnitř jeden bonusovy ventilator , ale to je jen o 10°C dolů) . Teloty v klidu 39°C- 45°C a max zátěž 52°C-60°C.
Jak si tam dal ten ventilator? A odkud ho napajis?
Sice je to reakce na notebook co dávno nevlastním, ale pod procesorem byly "dvířka" , která se velikostně shodovala s velikostí ventilátoru z chladící podložky , jednoduše jsem ho tam vrazil a napájel to z USB. Jediná nevýhoda byla, že musel býtntb podložený zezadu... PS: samozřejmě ntb byl dávno bez záruky ne že nějakej blázen začne tohle dělat s ntb v záruce .Konec OT
[url]https://valid.x86.fr/na6qv4][img]https://valid.x86.fr/cache/banner/na6qv4-5.png[/img][/url]
Zdravím, můj notebook je acer aspire 6530g,cpu amd turion zm-80 2.1ghz, gpu ati hd3650, 4gb ram, win 7 64bit
Stáhnul jsem si amd overdrive abych si přetaktoval procesor tak na 2.4 ale polozka autocklock, je nezakliknutelna a v manualnim overclockovani nemuzu vubec menit hodnoty HT ref. clock. Podotýkám, že jsem notebook koupil s předinstalovanou Vistou a můj BIOS je okleštěný natolik, že o nějakém advanced menu nebo taktování v něm si můžu nechat jen zdát. Zkoušel jsem i fintu s vytvořením souboru overclock.exe ,ale nefungovalo.
Mám vůbec šanci a je tu nějaký způsob jak změnit frekvenci svého cpu? Díky
Stáhnul jsem si amd overdrive abych si přetaktoval procesor tak na 2.4 ale polozka autocklock, je nezakliknutelna a v manualnim overclockovani nemuzu vubec menit hodnoty HT ref. clock. Podotýkám, že jsem notebook koupil s předinstalovanou Vistou a můj BIOS je okleštěný natolik, že o nějakém advanced menu nebo taktování v něm si můžu nechat jen zdát. Zkoušel jsem i fintu s vytvořením souboru overclock.exe ,ale nefungovalo.
Mám vůbec šanci a je tu nějaký způsob jak změnit frekvenci svého cpu? Díky