amilo pa3553 - cistenie
amilo pa3553 - cistenie
Pred par tyzdnami sa zacal moj notebook krasne prehrievat...pri hrani trackmanii som nameral peknych 103 °C , s hrou to na par sekund zacne poriadne trhat, rozbehne sa ventilator, na chvilu ho schladi a po par minutach sa to zase opakuje. Po skusenostiach s predchadzajucim notebookom si myslim, ze to v bude v tom, ze sa mi vo vnutri zacala robit pekna prachova vrstva...ale...ked som ho otvoril zistil som, ze len tak jednoducho sa k chladeniu nedostanem (dementne vyriesene rozoberanie), a preto, ak ma niekto skusenosti s cistenim notebookov amilo, budem vdacny za kazdu radu ...diky
jak sa jednoducho nedostanes to je co za blbost ?
predsa dam dole spodny dekel, vidim medenu rurku a rebra chladica, uvolnim vsetky skrutky co su na procaku a chipsete a grafike, vyberem celu tu medenu rurku von a vysajem prach z ventilatora a rebier chladica, ventilator vobec vytahovat netreba to by uz bolo komplikovane a aj zbytocne .
Tovno odporucam ked odstranis tu medenu rurku celu tak vycistit liehom cipy na doske aj plôsky chladica a aplikovat trosku novej pasty a rozotriet na jemnu vrstvicku a tak vratit naspet .
predsa dam dole spodny dekel, vidim medenu rurku a rebra chladica, uvolnim vsetky skrutky co su na procaku a chipsete a grafike, vyberem celu tu medenu rurku von a vysajem prach z ventilatora a rebier chladica, ventilator vobec vytahovat netreba to by uz bolo komplikovane a aj zbytocne .
Tovno odporucam ked odstranis tu medenu rurku celu tak vycistit liehom cipy na doske aj plôsky chladica a aplikovat trosku novej pasty a rozotriet na jemnu vrstvicku a tak vratit naspet .
ThinkPad T420@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
Think service engineer .
nooo....vdaka za radu, urcite to skusim, ale mam par (mozno blbych) otazok
ono to vyzera asi takto http://www.ulozisko.sk/obrazky/199106/DSCN0150.JPG
hlavne by ma zaujimalo, ze ked uvolnim vsetky tie skrutky medenej rurky, ci to nie je dako uchytene este pod tymi rebrami alebo ci to treba aj s tymi rebrami vybrat...este som to nerobil a nechcel by som to posrat ....na starom notebooku stacilo dat dole klavesnicu a mal som pred sebou celu dosku, dal som dole ventilator, vybral prachovy kobercek, pekne to cele poutieral a bolo...ale tu je to trosku komplikovanejsie...
a druha otazka...pastu mam dat okrem procesora asi aj na grafiku, alebo nie?
hlavne by ma zaujimalo, ze ked uvolnim vsetky tie skrutky medenej rurky, ci to nie je dako uchytene este pod tymi rebrami alebo ci to treba aj s tymi rebrami vybrat...este som to nerobil a nechcel by som to posrat ....na starom notebooku stacilo dat dole klavesnicu a mal som pred sebou celu dosku, dal som dole ventilator, vybral prachovy kobercek, pekne to cele poutieral a bolo...ale tu je to trosku komplikovanejsie...
Tento notebook vlastním taky a Puma je opravdu pěkné topení.
PO půl roce užívání na stole se teploty při občasné hře pohybovaly přes 90°C, při normální práci bylo běžné 75-80°C.
Sundal jsem tedy spodní plast a po důkladném vyfoukání kompresorem teploty klesly v průměru o 15°C, to ale vydrželo jen chvilku.
Budu tedy rád, pokud sdělíte své zkušenosti s přepastováním, zda má cenu se do toho pouštět.
PO půl roce užívání na stole se teploty při občasné hře pohybovaly přes 90°C, při normální práci bylo běžné 75-80°C.
Sundal jsem tedy spodní plast a po důkladném vyfoukání kompresorem teploty klesly v průměru o 15°C, to ale vydrželo jen chvilku.
Budu tedy rád, pokud sdělíte své zkušenosti s přepastováním, zda má cenu se do toho pouštět.
-
- občas něco napíše
ZlatyUd píše:tak zatial som ho len prefukol....air duster....a ak mi raz niekto poradi co s tymi medenymi rurkami, tak ho urcite aj prepastujem....po prefuknuti som nameral max 85 °C (pri hrani)....co je celkom pekne zlepsenie....
Co všechno si tam profukal? Ja jsem do toho taky trosku foukal, ale zadne zlepšení jsem nepozoroval.
FUJITSU-SIEMENS Amilo Pa3553
AMD Turion X2 Ultra ZM-80 2 x 2,1 GHz, 2 x 2 GB DDR2 800 MHz, 320 GB-5400 RPM, 15,4" TFT WXGA LCD 1280 x 800, ATI Mobility Radeon HD 3470 Hybrid X2 s 256 MB
AMD Turion X2 Ultra ZM-80 2 x 2,1 GHz, 2 x 2 GB DDR2 800 MHz, 320 GB-5400 RPM, 15,4" TFT WXGA LCD 1280 x 800, ATI Mobility Radeon HD 3470 Hybrid X2 s 256 MB
-
- občas něco napíše
čištění
jo, tak já mám uplně stejnej problém, podařilo se vám nějak vymyslet jak vyndat ty měděný trubky?
ZlatyUd píše:nooo....vdaka za radu, urcite to skusim, ale mam par (mozno blbych) otazok
jo pou6il jsem tvojí fotku Amila, doufám, že to neva
je to standartní chlazení ve většině ntb od Fujitsu ( hlavně amilo série ) a dyt je uplně nejjednoduší na servis . tam kde ty "trubky" končijou a ležijou nad nějakym čipem, tak jsou okolo šroubky.. ty vymontujte (všechny u obou zakončení "trubek") a pak jde pasiv normálně vyndat. Zajímavý je, že se stejným chlazením a procesorem z nejvyšší řady Puma mám v průměru o 20-25°C nižší teploty
[url]https://valid.x86.fr/na6qv4][img]https://valid.x86.fr/cache/banner/na6qv4-5.png[/img][/url]
Zpět na „notebooky Fujitsu (dříve Fujitsu Siemens)“