Akurát som čítal, že windows zmenili spôsob licencovania systému.
O GGK somnašiel toto :
Licencia je neprenosná, t.j. po jej inštalácii a aktivácii na konkrétnom počítači je s týmto počítačom zviazaná a nie je možné ju prenášať na iný počítač. V prípade krádeže počítača, pri jeho strate alebo fyzickom zničení, prichádza k zániku licencie. V prípade prevodu počítača na iného používateľa/organizáciu sa prevádza aj licencia spoločne s počítačom. Pôvodný legálny používateľ GGK licencie ju nemôže po jej prevode naďalej používať. GGK licencia neumožňuje downgrade na predchádzajúce verzie operačného systému Windows. Do 90 dní od nákupu GGK licencie je možné pre počítače dokúpiť Software Assurance.
Ako to mám chápať?? Uvediem príklad. Mám na notebooku nainštalovaný W7 s touto licenciou. Náhodou sa mi odpáli matičná doska. Jej odpálením zaniká aj táto licencia a budem musieť kúpiť novú licenciu??
Skúste mi to neako objasniť. Ďakujem.
Licencia GGK (Get Genuine Kit) u Windows 7
- stavač
- guru
- Kontaktovat uživatele:
Re: Licencia GGK (Get Genuine Kit) u Windows 7
Ked sa ti odpali doska tak ti licencia ostava a ked preinštaluješ windows bud ti bud zoberie registraciu pri prilaseni na na aktivaciu microsoft alebo to cez telefon budeš aktivovat a pracovnikovi aktivačneho centra povieš že si menil zakladnu dosku v počitači, ta licencia sa viaže na HW-zakladna doska, inak ked maš notbuk a v nom dosku tat ked daš tu istu tak sa nič nedeje lebo vtedy nič nerobyš z windowsom , licencie su OM a tie sa nedaju prenašat ale su aj krabycove verzie a tie sa daju prenašat na další počitač ale su postatne drahšie jak OM, krabycovu verziu by si mal prenašat po 90dnoch na druhy počitač lebo ked taku krabycovu verziu kupiš tak to je tam napisané.
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk
Vymenou zakladni desky by mela licence zaniknout, vyjimka je v pripade, ze deska odesla a ty jsi musel koupit novou. Pokud by te nekdo opravdu kontroloval, tak by bylo dobre mit nejaky doklad o tom, ze ti deska opravdu odesla. Taky by pri takove kontrole asi neprosla vymena pulky pocitace...treba starou desku se socketem A vymenit za novou s AM3 spolu s procesorem a pameti.
Po vymene desky musis vetsinou kvuli aktivaci volat na linku MS a tam vysvetlit, ze ti odesla deska. Vetsinou to prijde, ale to neznamena, ze kdyz projde aktivace, tak mas legani system.
Na druhou stranu se normalni domacnost asi nemusi obavat, ze tam vtrhne softwarova policie a pozene je k soudu, kde budou dokazovat legalnost licenci
Po vymene desky musis vetsinou kvuli aktivaci volat na linku MS a tam vysvetlit, ze ti odesla deska. Vetsinou to prijde, ale to neznamena, ze kdyz projde aktivace, tak mas legani system.
Na druhou stranu se normalni domacnost asi nemusi obavat, ze tam vtrhne softwarova policie a pozene je k soudu, kde budou dokazovat legalnost licenci

HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Nergal: to nie je ziadna zmena licencii. ta legalizacna licencia GGK je v podstate bezna OEM licencia akurat chyba moznost downgradu a support poskytuje MS miesto vyrobcu HW. na rozdiel od OEM nie je urcena pre nove pocitace ale pre tych co maju nelegalny win a chcu si kupit licenciu. tie legalizacne licencie uz funguju min. od doby co MS zacal s WGA.
tie mainboardy vid co napisal zivan. pokial je mainboard vymeneny koli poruche tak je mozna reaktivacia.
tie mainboardy vid co napisal zivan. pokial je mainboard vymeneny koli poruche tak je mozna reaktivacia.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
Tak to ste ma potesili. Akurat som si objednaval W7 Professional, a mal som strach, ze keby, nebodaj, odisla MB v mojom booku, tak som nahraty. Len ma zmiatli tie informacie na microsoft.com ohladne tych licencii.
Ak sa to tyka toho downgradu, a nelegalnych licencii, tak to ma nemusi trapit.
Velmi vam pekne dakujem za rady, som teraz mudrejsi ohladne tych licencii.
Prajem hodne zdaru!!!

Ak sa to tyka toho downgradu, a nelegalnych licencii, tak to ma nemusi trapit.
Velmi vam pekne dakujem za rady, som teraz mudrejsi ohladne tych licencii.

Prajem hodne zdaru!!!

Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“