problém

notebooky Acer (Aspire, TravelMate) a vše kolem
damegu
občas něco napíše

problém

Příspěvekod damegu » 27 úno 2010 16:21

Zdravim, od září 2009 mám ntb Acer TM 5730G a mám problém. Před pár týdnama, když sem ntb vypnul, tak nešel po chvíli zapnout, jen problikla kontrolka baterky. Po cca 15 minutách zapnout šel. Od té doby se tohle občas děje, že nejde zapnout po tom, co ho vypnu.. Dále mám problémy s přehříváním. Když sem teď po dlouhý době nainstaloval WoW, tak mi běží ze začátku na 60 fps, což je maximum co to zobrazuje, pak ale občas chvílema z ničeho nic klesne třeba na 30 sekund fps i pod 30 a pak zase vyskočí na 60. (a to jedu na medium detaily). Zkoušel sem měřit pomocí HW monitor teploty a u WoW mám obě CPU kolem 80 stupňů a grafiku na 90. Po pěti minutách hraní Crysis (medium, low) mám GPU přes 100 stupňů.. Nějaká rada, nebo rovnou reklamovat?

dzulio
píše často

Příspěvekod dzulio » 27 úno 2010 19:15

uz je to tu 100 krat riesene ,vycistit chladenie a ked nepomoze tak servis

lukycrust
guru

Příspěvekod lukycrust » 28 úno 2010 06:35

1.rada: prečítaj si pravidlá fóra ako správne pomenovať novú tému

2.rada:jasné prehrievanie,v dôsledku čoho sa ti NB podtaktuje,tým dochádza k zníženiu FPS.vyčistiť chladenie,poprípadne rozobrať a kompletne vyčistiť od prachu a vymeniť teplovodivú pastu.ak sa nato necítiš,tak to zanes do servisu...
Lenovo ThinkPad R500(intelGMA) + Advanced MiniDock
HP EliteBook 8540p(3y NBD) + HP Advanced Docking Station

Doktor D60
píše často

Příspěvekod Doktor D60 » 01 bře 2010 21:43

Notebook se rád podtaktovává i bez přehřívání, nicméně GPU teplota na 100°C je v notebooku vysloveně nezdravá. Ještě než rozdělat a začít se v tom hrabat sám, tak to radši pošli do servisu. Dost pochybuju, že by to nebylo zaplombovaný, a o záruku doufám přijít vlivem vlastního zásahu nechceš :) To není o tom, "pokud se na to necejtíš", ale "pokud jsi v záruce a chceš v ní zůstat nadále".

Mimo to, pojmenovat téma pomoc je fakt skvělej nápad :roll:

Zpět na „notebooky Acer“