Sony Vaio VPCEB1S1E/WI
Pro jistotu se mrkni do spravce zarizeni, zda je to touchpad od Synaptics nebo Alps. Pokud je to od Synaptics, tak podporuje multitouch. Jak to u EB funguje je videt dobre na flash prezentaci zde. Trochu zaskroluj dolu
Sony VGN-Z90US, C2D P9500 2.53 GHz, 13.1 1600x900, hybrid graphics (Intel 4500MHD x GeForce 9300M GS), 4GB DDR3 RAM, 160GB Intel X25-M G2 SSD, Blu-Ray R/W Drive, Japanese keyboard, Gothic Arabesque Premium Design, Win7Pro x64
kusty: abych ti trošku "usnadnil" rozhodování
VAIO VPCF11M1E/H
3D Mark 06 (1366x768, bez vyhlazování a anti. filtrování) - 6985 bodů
se zapnutým PhysX - 7050 bodů
Ono to bude tak +- na stejno, ale DX11 počítej že si stejně moc nezahraješ.U tý 330M jsou navíc stažený taky pamětí GPU kvuli žravosti tak je možnost to trošku urychlit(snad),ale zrovna tak je možný že je stažená ta 5650.
Zejtra si je jdu taky omrknout do Sony centra,ale pocitově už teď asi F.
Metsn: taková blbá otázka...nevíš kde se u sony vypíná touchpad?Nemaj žádný samostatný tl.ani přes FN alespon u eFka nic
VAIO VPCF11M1E/H
3D Mark 06 (1366x768, bez vyhlazování a anti. filtrování) - 6985 bodů
se zapnutým PhysX - 7050 bodů
Ono to bude tak +- na stejno, ale DX11 počítej že si stejně moc nezahraješ.U tý 330M jsou navíc stažený taky pamětí GPU kvuli žravosti tak je možnost to trošku urychlit(snad),ale zrovna tak je možný že je stažená ta 5650.
Zejtra si je jdu taky omrknout do Sony centra,ale pocitově už teď asi F.
Metsn: taková blbá otázka...nevíš kde se u sony vypíná touchpad?Nemaj žádný samostatný tl.ani přes FN alespon u eFka nic
Naposledy upravil(a) Da_Vinci dne 01 bře 2010 23:48, celkem upraveno 1 x.
No já ten odkaz na to černé EB hodil jen pro ty co jim nevadí to rozlišení..nijak dál jsem to neřešil (dotaz na prodejnu atd.) protože jak už jsem říkal toto rozlišení mi nevyhovuje
Díval jsem se na ty dvě fotky co vložil Whill a je tam F ale vydím tam nálepku ATi vždyt má mít Nvidiu nebo mi něco uniklo?
Díval jsem se na ty dvě fotky co vložil Whill a je tam F ale vydím tam nálepku ATi vždyt má mít Nvidiu nebo mi něco uniklo?
Da_Vinci píše:Metsn: taková blbá otázka...nevíš kde se u sony vypíná touchpad?Nemaj žádný samostatný tl.ani přes FN alespon u eFka nic
K jakemu ucelu? Pokud je to k prijemnejsimu psani, tak se da v nastaveni touchpadu nastavit, aby se vypnul vzdy na chvili pri psani. Pokud myslis uplne vypnuti, jak to delaji nekteri lide, kteri pouzivaji vyhradne mys, tak pak jedine deaktivace v Device Manager...
Tony22 píše:No já ten odkaz na to černé EB hodil jen pro ty co jim nevadí to rozlišení..nijak dál jsem to neřešil (dotaz na prodejnu atd.) protože jak už jsem říkal toto rozlišení mi nevyhovuje
Ty fotky co hodil Whill neni Fko, ale FWcko
---------------------------------------------------------
Jinak vysledek 3dmark06 u toho nb o kterem jsem psal je pomerne nizky...vliv na to bude mit slaby i3 procesor - 5957
A konecne poslal fotecku na kterou jsem se tesil...srovnani FullHD displaye EB s VGN-Z. Na prvni pohled je videt, ze barevna hloubka a podani barev neni nic extra... Zajimalo by mne, co by s tim udelala spravna kalibrace. Na druhou stranu ten display vypada vyrazne lepe nez ten co jsem videl na low res verzi predevcirem. Jednolitost podsviceni podporuje nazor ze je to led. Mrknete se sami:
Sony VGN-Z90US, C2D P9500 2.53 GHz, 13.1 1600x900, hybrid graphics (Intel 4500MHD x GeForce 9300M GS), 4GB DDR3 RAM, 160GB Intel X25-M G2 SSD, Blu-Ray R/W Drive, Japanese keyboard, Gothic Arabesque Premium Design, Win7Pro x64
Metsn: Nadherny bordel na te fotce ... tady je krasne videt, ze cerna ma taky svoje negativa. Jinak muzu se zeptat co na te fotce poznas a ktery ten displej ma podle tebe nic moc podani barev? Kazdopadne mozna barevna hloubka vypada u toho Zka lepsi ... ale jinak nevim proc, ale to Zko mi pripada zaroven nejaky ruzovy ne? ... ale zase je to jen fotka, takze tezko rict jak se s tim vyrovnal fotak. Jinak za sebe ale musim rict, ze na nejakem pozadi nepoznam jednotnost podsvetleni, to lze jedine na jednolite barve, nejlepe cerne, takze jestli tam neco vidis, tak jsi teda dobrej. Kdybych takhle s tou tapetou vyfotil FWcko s lampama tak taky prd poznam na podsvetleni, urcitou nerovnomernost jsem videl prave az na cerne a ve tme.
//EDIT: zda se mi to nebo to EB ma leskly touchpad?
//EDIT: zda se mi to nebo to EB ma leskly touchpad?
no přesně..nechápu jak chceš poznávat kvalitu displeje z fotky to přeci nejde...jediný co je vidět je že tam je nějaký rozdíl mezi EB a S toť vše
a ano tuchpad chci(tak mě to ani nevadí to je pro jiné)vypínat kvuli psaní nebo kvuli tomu aby mi tam někdo nechmatal tak to pohodlně vypnout a třeba Toshiby maj na to tlačítko a většina NB to má aspoň přes FN a tady lézt do mangeru....no jo no co naděláš.
a ano tuchpad chci(tak mě to ani nevadí to je pro jiné)vypínat kvuli psaní nebo kvuli tomu aby mi tam někdo nechmatal tak to pohodlně vypnout a třeba Toshiby maj na to tlačítko a většina NB to má aspoň přes FN a tady lézt do mangeru....no jo no co naděláš.
Rozdil mezi EB a Z
Jinak presne kvuli tomu jsem ho poprosil, aby to vyfotil spolecne se Z. Prave na Z totiz pisi a proto dokazi jakz takz posoudit, nakolik je ta fotka zkreslujici.
Oba dva notebooky jsou nezkalibrovane a tedy tak jak prisly. Mas pravdu Whill, Z ma display mirne do ruzova. To co z toho dokazu vycist je, ze vzhledem k tomu ze ten wallpaper ma byt fialovy (je to jeden ze zakladnich wallu z TT), tak EB docela slusne zkreslilo barvy. Zaroven ten zablesk vpravo dole ma byt zeleny...ale u EB je videt ze ho vykreslilo prevazne jen svetle.A napis VAIO, ktery ma byt stribrno-sedivy, zabarvilo do modra.
Je jasne, ze neni mozne nijak primo zhodnotit display...ale porovnani udelat lze, navic kdyz jeden z nich mam pred sebou.
O podsviceni jsem mluvil proto, ze u low res verze EB v obchode bylo jasne videt nerovnomerne podsviceni (tedy nikoli unik svetla od kraju, ktere je videt prevazne pri cernem pozadi).
Touchpad je soucasti leskleho palmrestu, ale ma hrubou upravu. Dokonce bych rekl az prilis hrubou...ale asi jde o zvyk.
Jinak s tim bordelem mas pravdu. Zda se mi, ze na to ze ma to EB necely den, tak uz je pekne zaneradene. Asi zije ve slusne prasnem prostredi. Kazdopadne jsem rad, ze jsem si tenkrat nemohl u Zka vybirat. Asi bych sel automaticky do cerne verze, ale ted jsem rad za stribrnou
A Da_Vinci...ty s tim touchpadem nadelas Dle me je ta fce, ktera touchpad vypne jakmile zacnes psat zcela dostacujici....naopak ho nemusis vypinat sam, stara se o to automatika.
Jinak presne kvuli tomu jsem ho poprosil, aby to vyfotil spolecne se Z. Prave na Z totiz pisi a proto dokazi jakz takz posoudit, nakolik je ta fotka zkreslujici.
Oba dva notebooky jsou nezkalibrovane a tedy tak jak prisly. Mas pravdu Whill, Z ma display mirne do ruzova. To co z toho dokazu vycist je, ze vzhledem k tomu ze ten wallpaper ma byt fialovy (je to jeden ze zakladnich wallu z TT), tak EB docela slusne zkreslilo barvy. Zaroven ten zablesk vpravo dole ma byt zeleny...ale u EB je videt ze ho vykreslilo prevazne jen svetle.A napis VAIO, ktery ma byt stribrno-sedivy, zabarvilo do modra.
Je jasne, ze neni mozne nijak primo zhodnotit display...ale porovnani udelat lze, navic kdyz jeden z nich mam pred sebou.
O podsviceni jsem mluvil proto, ze u low res verze EB v obchode bylo jasne videt nerovnomerne podsviceni (tedy nikoli unik svetla od kraju, ktere je videt prevazne pri cernem pozadi).
Touchpad je soucasti leskleho palmrestu, ale ma hrubou upravu. Dokonce bych rekl az prilis hrubou...ale asi jde o zvyk.
Jinak s tim bordelem mas pravdu. Zda se mi, ze na to ze ma to EB necely den, tak uz je pekne zaneradene. Asi zije ve slusne prasnem prostredi. Kazdopadne jsem rad, ze jsem si tenkrat nemohl u Zka vybirat. Asi bych sel automaticky do cerne verze, ale ted jsem rad za stribrnou
A Da_Vinci...ty s tim touchpadem nadelas Dle me je ta fce, ktera touchpad vypne jakmile zacnes psat zcela dostacujici....naopak ho nemusis vypinat sam, stara se o to automatika.
sorryyy Z !
zrovnatak ti může ujíždět foťák do jinýho odstínu obzvlášť fialová barva je celkem problémová i pro zrcadlovky,ale pokud máš jeden před sebou tak snad trochu srovnávat můžeš.
Ten touchpad neřeším kvůli sobě jen se mě na to ptal vlastník vaia a mě to přišlo celkem praštěný že to tam sony nemohl dát když to má kde kdo. Jinak nic já to potřebuju asi 2x za rok.
zrovnatak ti může ujíždět foťák do jinýho odstínu obzvlášť fialová barva je celkem problémová i pro zrcadlovky,ale pokud máš jeden před sebou tak snad trochu srovnávat můžeš.
Ten touchpad neřeším kvůli sobě jen se mě na to ptal vlastník vaia a mě to přišlo celkem praštěný že to tam sony nemohl dát když to má kde kdo. Jinak nic já to potřebuju asi 2x za rok.
Jsem se pro zajimavost schvalne mrknul, cim to fotil
Jinak mas samozrejme pravdu, proto jsem ho ani neprosil aby posilal samotnou fotku displaye, ale srovnani, z ktereho bude jakz takz patrny rozdil.
Jinak mas samozrejme pravdu, proto jsem ho ani neprosil aby posilal samotnou fotku displaye, ale srovnani, z ktereho bude jakz takz patrny rozdil.