Ztráta dat
-
- občas něco napíše
Ztráta dat
Přeinstaloval jsem Windows XP na mém noťasu,ale v zápalu boje jsem "těžce"zapoměl zálohovat fotky apod.Může mi někdo říci,zda se dájí ještě zachránit a jak nebo čím? Děkuji za pomoc.
-
- Moderátor
Nic na ten disk nezapisovat, nejlépe vyndat a připojit k jinému stroji, kde se pokusit nějakým záchranným softem dostat z toho co se dá. Záleží jak velkou cenu pro tebe ty fotky mají, jsou i specializované firmy, které pokud tam něco je, tak to z toho dostanou, ale tam počítej ceny v řádu tisíců.
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)
Pokud s uz na ten disk zapsal data tak s prepsal ty puvodni = je to v pr... Teda - logicky s neprepsal fyzicky uplne vse, ale neco nejspis ano. Takze...
1.) vypnout to a uz NIC na ten disk nezapisovat - vse dalsi stav jen zhorsi
2.) disk pripojit jinam, kde bude k dispozici i dalsi disk s dostatkem volneho mista
3.) projet ten disk nejakym recovery softwarem - easyrecovery, getdataback atd. a to co se povede najit zkopirovat na ten druhy
Neco mozna zachranis - myslim ze urcite ne vsechno. Zalezi na tom kde fyzicky byly ty data/fotky atd. a kde se nainstalovali wokna. Recovery dat je piplacka, ale sance ze neco vydolujes tady porad je.
1.) vypnout to a uz NIC na ten disk nezapisovat - vse dalsi stav jen zhorsi
2.) disk pripojit jinam, kde bude k dispozici i dalsi disk s dostatkem volneho mista
3.) projet ten disk nejakym recovery softwarem - easyrecovery, getdataback atd. a to co se povede najit zkopirovat na ten druhy
Neco mozna zachranis - myslim ze urcite ne vsechno. Zalezi na tom kde fyzicky byly ty data/fotky atd. a kde se nainstalovali wokna. Recovery dat je piplacka, ale sance ze neco vydolujes tady porad je.
Formátoval si to na tvrdo nebo jen rychle..?
Obávám se že jestli na tvrdo tak ti pomůže už jen specializovaná firma..
Pokud rychle tak to z toho dostaneš skoro všechno přes "getdataback for ntfs" nebo aspoň mě se to podařilo.. možná i vše protože já sem na to ty winy nainstaloval(zblbla mi instalace nainstalovala se na druhou particion:()
Obávám se že jestli na tvrdo tak ti pomůže už jen specializovaná firma..
Pokud rychle tak to z toho dostaneš skoro všechno přes "getdataback for ntfs" nebo aspoň mě se to podařilo.. možná i vše protože já sem na to ty winy nainstaloval(zblbla mi instalace nainstalovala se na druhou particion:()
Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“