Příspěvekod Da_Vinci » 06 bře 2010 10:36
BazzyQ1 napsal:
Tak tedy, jak jsem slíbil píšu. Jen začátkem - ani se vám nedivím - Wille, Kusty, Tony a další, že nemůžete najít ekvivalent, ani já nemohl a jednak z důvodu, že už opravdu potřebuji fungovat(škola, práce, zábava), druhak z důvodu, že už mě nebavilo číst fóra pořád o tom stejným, sem si "F"ko koupil (přes e-shop z důvodu 14denní lhůty na vrácení)..
Mám tu nižší konfiguraci a stejně jako tuším Da_Vinci sem se byl na něj předem podívat (kdo jste z okolí Brna, je v Mironetu, jinde ani Alza, ani EW ho nemají vystavený-zatím). Když jsem ho viděl poprvé (cca 1,5hodiny z toho půl hoďky s prodavačem, páč tam nikoho neměli, tak jsme kecali obecně o noťasích), byl jsem více než spokojen, pak následoval týden non-stop internetového bádání a toto pondělí jsem objel vše co je v okolí Brna a v Brně, abych se podíval ještě jednou na všechny dostupný noťasy osobně. A stejně jako Da_Vincimu se mi zdálo že "F"ko má ty barvy takové mdlé a chybí mu ještě jeden stupeň brightness. Ale věc druhá je ta, že tam mají i FW a i "F"ko ten vyšší (černý) model..S FW, se mi zdálo, že má displej větší kontrast a barevnost, byl takový jak ho všichni popisují-velice kvalitní,a opravdu, normalní "F"ko je krok zpět. Ale udivilo mne, že černá varianta s displejem matným byla opravdu otřesná.Ať už to dělal ten matt, nebo přílišná kontrastnost barev (bílá-žlutá) tak bez kalibrace bych ho nechtěl používat ani za 15tisíc. Celkový srovnání za ten den bylo pro mě to, že FW byl top co jsem viděl a hned za ním "F"ko (lesklé) a pak lehce odstupňovaný zbytek startovního pole , kde někde uprostřed zbytku bylo černé "F"ko Smile ..Ke konci dne, sem se stavil ještě jednou v mironetu a potkal jsem se tam s borečkem co stál frontu na svůj objednaný monitor (bylo to nějaký "IPS"kový HP co měl do práce, že dělá grafika a webky) a viděl mě jak koukám na to "F"ko a říkal ať ho beru, že ho byli před 14dni koupit s kolegou v Sony Centru v Olympii a že je parádní, že ho má kolega na doma a na cesty (ehm, no, jako ok - 16,4 ale tak na cesty není,ale budiž) a pověděl mi něco o úhlu na koukání na to "F"ko a to jsem si také potvrdil. Když mi dneska došel domů, malinko mě zarazilo to, že abych měl barvičky všechny krásný tak ho mám v "úplně" otevřené poloze - jak jen to klouby dovolí, což mě zarazilo, neb přítelkyně notas otevíram mnohem méně a tátuv pracovní taky. Jenže druhou věcí je to ,že když sedím u stolu, mám VAIO v pohodlné vzdálenosti na psaní tak moje oci svírají 90stupnů úhel pohledu právě při plném otevření(mám 190cm, tak možná proto no). A když stejně tak otevřu noťas přítelkyně, nebo táty, tak jsou ve stejném úhlu už tmavější. V technologiích LCD se nevyznám, a taky se mi to poměrně těžko soudí, neboť jsem si vedle sebe dal Acer(za 13tis-1roky stary), MSI-(za23-2roky stare) a Lenovo, nové za 45tis a prostě "F"ko je nejlepší, ovšem s Full HD oproti 1300 a 1600 a 1400 je to jiné ....a když snížím u VAIA rozlišení není to už ono. Prostě "F"ko i tak vítězí. Ale to je jen rychlé srovnání, zatím do něj peru věci, takže to tak v oku nemám a je taky večer, takže zítra v dením světle více Smile..
A jedna otázka opět na Metsna: nevíš jak má Sony postavená battery management? Neboť když jsem píchnul to "F"ko do sítě, tak mi svítila ledka ,že do baterky teče proud a jak se nabil na 100procent zhasla. Tak jestli se teď okruh nějak uzavřel a sosá to přímo ze sítě, nebo to valí nadále přes baterku (což ji ničí) ale prostě tím ,že je to na 100proc nabité ta ledka prostě nesvítí. A v yrychlosti jaké je nejlepší zacházení s baterií-jestli úplně nabit, pak vybit, nebo prostě mít pořád na síti a neřešit.
Opět díky a velké díky za předchozí odpověď(i)..
A zítra zase něco víc. btw: kdyby vás něco zajímalo, stačí pisnout, když budu moci a budu umět, kouknu se a napíšu..
Metsn:
Pekne postrehy, tak snad bude slouzit dobre Smile To s tou baterii dela Sony ruzne (minimalne je to odlisne u Z a TX ktere ted mam vedle sebe).
Kazdopadne rad a doporuceni jsem cetl jiz mnoho, nerucim ze jsou vsechny na 100%, par z nich mam potvrzenych od tchana, "jehoz" firma ty baterie vyrabi Smile Shrnul bych to takto:
- pokud ti notebook slouzi na obcasne prenaseni a nepotrebujes prilis baterie, zapni Vaio Battery Care...tak se baterie bude nabijet jen do 80% a vydrzi dele (popravde idealni pry je pouze 40%)
- pokud bude stale sedet na stole (pripadne po dlouhou dobu), vyndej baterii z nb, dej ji do ziplocku a do lednicky
- snaz se nevybijet casto baterii az do nuly (urcite nedelej zadne cykly, jak uvadeji nektere navody)
Toto samozrejme plati, pokud se s tim chces...ehm delat. Je fakt, ze original Sony baterie jsou predrazene (jako vsechno prislusenstvi), ale me predstava omezovani se mi nevoni, takze nabijim do 100% a vybijim do 0% Smile Po roce a 2 mesicich kazdodenniho skoro celodenniho uzivani je na tom ma baterie takto:
kód:
Battery:Battery Information
Battery ID Sony Corporation
Manufacturer Sony Corporation
Serial Number
Chemistry Lion
Long Term 1
Design Capacity 59500
Last Full Charge 46190
Naposledy upravil(a)
Da_Vinci dne 07 bře 2010 11:26, celkem upraveno 2 x.