Pekny den vam prajem. Vie mi niekto poradit, ci je vykonnejsi modem Huawei, myslim, ze tak sa vola a na aky vstup sa pripaja, oproti PCMCIA karte, co ponuka Orange? A tiez ci funguju aj s Vistou a ci nie je internet s Vistou pomalsi oproti starsim Windovsom.
Nevie mi tiez niekto vysvetlit aky je rozdiel je medzi PCMCIA a ExpressCard a kedy budu konecne v ponuke Orange alebo T na SK? Vdaka
Mobilny internet Orange SK a zariadenia nanho
co znamena vykonnejsi? lepsi prijem signalu? btw k notebooku by som osobne usb modem nechcel (Huawei).
ja mam tu option pcmcia kartu a pausal internet express max ci ako sa to vola a nemal som zatial problem. tam kde je HSDPA to ide na mobilne pripojenie imho vynikajuco - oproti edge karte sony ericsson co som mal predtym od t-mobile podstatne rychlejsie. aj pokrytie ma orange podstatne lepsie - hlavne mimo miest. na pripojenie cez citrix klienta do firemnej siete uplne dostacujuce.
co sa tyk win vista tak min. na option je problem s ovladacmi - este nie su pokial viem. a s original ovladacmi od vyrobcu ten orange program bussines everywhere nechodi. koncom leta ci kedy to ma byt vyriesene.
ten usb modem by mal chodit bez problemov akurat treba pod XPckami spravit na nom update firmware.
expresscard je novy standard ktory ma nahradit dosluhujuci PCMCIA. rychlost expresscard je podstatne vacsia ale u modemu ti to moze byt imho jedno. su navzajom nekompatibilne. vid recenzia na redukciu na notebook.cz maloktory novy notebook ma este PCMCIA slot.
kedy sa nasi spomaleni operatori spamataju netusim. da sa kupit aj expresscard HSDPA modem u predajcov vyp. techniky ale cena bude cez 10tisic. vyhodnejsie je imho zobrat modem od operatora dotovany.
ja mam tu option pcmcia kartu a pausal internet express max ci ako sa to vola a nemal som zatial problem. tam kde je HSDPA to ide na mobilne pripojenie imho vynikajuco - oproti edge karte sony ericsson co som mal predtym od t-mobile podstatne rychlejsie. aj pokrytie ma orange podstatne lepsie - hlavne mimo miest. na pripojenie cez citrix klienta do firemnej siete uplne dostacujuce.
co sa tyk win vista tak min. na option je problem s ovladacmi - este nie su pokial viem. a s original ovladacmi od vyrobcu ten orange program bussines everywhere nechodi. koncom leta ci kedy to ma byt vyriesene.
ten usb modem by mal chodit bez problemov akurat treba pod XPckami spravit na nom update firmware.
expresscard je novy standard ktory ma nahradit dosluhujuci PCMCIA. rychlost expresscard je podstatne vacsia ale u modemu ti to moze byt imho jedno. su navzajom nekompatibilne. vid recenzia na redukciu na notebook.cz maloktory novy notebook ma este PCMCIA slot.
kedy sa nasi spomaleni operatori spamataju netusim. da sa kupit aj expresscard HSDPA modem u predajcov vyp. techniky ale cena bude cez 10tisic. vyhodnejsie je imho zobrat modem od operatora dotovany.
Vdaka Ghost
tak si mi to zhrnul. Xcem si kupit nb ale maju uz vacsinou EC a xcel by som mobilny int od Orange ale ti nemaju EC zaridenia. Tak asi takto, budem to riesit asi cez modem. Inac nemam pc len mobil a ked meram ryxlost cez DSL stranku, tak sa pohybuje len okolo 400 - 1000 kilobytov. To je dost malo. Je to 0,4 az 1 Mb? Neviem to prepocitat. A myslel som to tak ci je ten modem lepsi na prijem netu, teda priepustnejsi ako PCMCIA a sa pripaja na USB?
no tych 1000 kilobytov je bud preklep alebo pekna haluz lebo to je cca 8mbit pripojenie a teoreticke maximum co sa da s orange vyzmykat je 3,6mbit (cca 450 kB/s max).
mne to chodi tak 1,8-2mbit/s doma (225-250kB/s). co je naprd su 200ms odozvy ale stale je to lepsie ako 800ms pri edge only co som mal od t-mobile.
ten modem sa pripaja cez usb rozdiel v rychlostiach tam imho nie je. PCMCIA nema tak uzke hrdlo aby to pri takychto rychlostiach spomalovala (minimalne zvlada prenosy 33MB/s).
p.s. neviem aky mas mobil ale potrebujes vobec modem/kartu? nestaci pripojit mobil k notebooku cez miniusb?
mne to chodi tak 1,8-2mbit/s doma (225-250kB/s). co je naprd su 200ms odozvy ale stale je to lepsie ako 800ms pri edge only co som mal od t-mobile.
ten modem sa pripaja cez usb rozdiel v rychlostiach tam imho nie je. PCMCIA nema tak uzke hrdlo aby to pri takychto rychlostiach spomalovala (minimalne zvlada prenosy 33MB/s).
p.s. neviem aky mas mobil ale potrebujes vobec modem/kartu? nestaci pripojit mobil k notebooku cez miniusb?
Naposledy upravil(a) Ghost dne 27 čer 2007 13:48, celkem upraveno 1 x.
Tak som to skopiroval
Rýchlosť Vašeho pripojenia je 7106.1 Kbps (Kilobitov za sekundu) alebo tiež 888.3 KB/sec (Kilobytov za sekundu).
Ja som myslel, ze to druhe su kilobajty kb, ako to vlastne je?
Ja som myslel, ze to druhe su kilobajty kb, ako to vlastne je?
No to by bolo super
Mam nokiu 6280 a mam k nej aj datakabel. Mam orangeworld maxi a niekde som tam cital, ze by sa to malo dat aj pripojit na pc alebo nb. A dalo by sa s tak pripojenym mobilom aj volat alebo len ako modem by sluzil?
-
- Moderátor
-
- Moderátor
On je v tom docela bordel, protože když už si většina lidí zvykla na na to že 1KB = 1024B, tak jsou teď tendence používat jednotku 1kB = 1000B tak aby to vyhovovalo soustavě SI, ale z technického hlediska je to paskvil . Více na http://cs.wikipedia.org/wiki/Byte#Vedle ... D_jednotky.
Proto například disk s inzerovanou kapacitou 120GB(podle SI) má ve skutečnosti jen 114GB(nově označováno GiB, s tímhle pracuje počítač).
Proto například disk s inzerovanou kapacitou 120GB(podle SI) má ve skutečnosti jen 114GB(nově označováno GiB, s tímhle pracuje počítač).
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)
ale spet k tomu Orange netu ja mam osobne na NB ten Huawei lebo v PCMCIA mam zvukovku Audigy 2 ... spokojny som nadmieru vela cestujem a pripojenie je velmi dobre... urcite vyborna volba oproti T-mobile, ktory ma brat a len na neho nadava ... ten USB modem je velmi kompaktny ale zebra 2 USBcka co moze niektoemu NB robit problemi