Vybírám, vybírám. Jen abych nepřebral...
Vybírám, vybírám. Jen abych nepřebral...
Jakožto (pevně věřím) budoucí student VŠ vybírám nový ntb a rád bych si nechal poradit i zde na tomto fóru, mé zkušenosti jsou totiž nulové...
CENOVÝ strop je nanejvýše 27 000 Kč.
Mé požadavky jsou následující:
Nemělo by jít o přístroj, který bude pouze ležet na stole, počítám, že přenášen bude 3-4x týdně. I proto nižší HMOTNOST výhodou (ne však nutně-pár let jsem roznášel letáky a nějaká ta váha navíc mě nerozhodí).
VÝDRŽ na baterii (Word+WiFi) alespoň 2,5hodiny.
I přes studium bych se nerad vzdal jistých požitků, tudíž očekávám možnost zahrát si tyto HRY alespoň na medium: Dirt(2), PES 2010, jakkákoliv současná strategie, příležitostně FPS, NE GTA 4.
Plusem shledávám jistý technologický náskok - jak u procesoru, tak u grafiky.
Vzhledem k (nízkým) výkonům současného desktopu by mělo jít o jeho plnou náhradu - co se týče procesoru, zamlouvá se mi především Intel i5 (TurboBoost). V označení a výkonech grafik mám (i přes studium http://www.notebookcheck.com/Vergleich- ... 358.0.html ) naprostý mišmaš...
Kloním se spíše ke klávesnici s numerikou - ne však bezpodmínečně.
FireWire, eSATA a další konektory - prozatím využívám jen USB, leč jejich přítomnost výhodou do budoucnosti (ext. HDD/LCD).
Možnost ext. LCD nejistá - ocením vyšší rozlišení.
Po delším rozboru jsem došel k tomu, že chtít přístroj s VÝDRŽÍ a kvalitním ŠASI a přitom i VÝKONEM je, jak jsem zjistil, utopie.
Mým ,,super"favoritem je zde již poměrně profláklé http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=73146
+Design a značka, parametry, konektivita
-Cenový strop, nevím jak je na tom s výdrží
Dalším je menší bratříček http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=74186
+Oproti F11 cena a přitom srovnatelný výkon
-Menší výdrž, barva
Produktem, který mi hodně znesnadňuje rozhodování je Lenovo Y460/560
+Přepínatelná grafika u 560, výkonově jako Sony
-kdo ví kdy ,co a za kolik bude v prodeji v ČR
Závěrem bych dodal, že značky Acer, ASUS či MSi ve mně zrovna nevyvolávají pocit kvality. Můžu se však mýlit...
Tímto vás žádám o rady a názory, děkuji.
CENOVÝ strop je nanejvýše 27 000 Kč.
Mé požadavky jsou následující:
Nemělo by jít o přístroj, který bude pouze ležet na stole, počítám, že přenášen bude 3-4x týdně. I proto nižší HMOTNOST výhodou (ne však nutně-pár let jsem roznášel letáky a nějaká ta váha navíc mě nerozhodí).
VÝDRŽ na baterii (Word+WiFi) alespoň 2,5hodiny.
I přes studium bych se nerad vzdal jistých požitků, tudíž očekávám možnost zahrát si tyto HRY alespoň na medium: Dirt(2), PES 2010, jakkákoliv současná strategie, příležitostně FPS, NE GTA 4.
Plusem shledávám jistý technologický náskok - jak u procesoru, tak u grafiky.
Vzhledem k (nízkým) výkonům současného desktopu by mělo jít o jeho plnou náhradu - co se týče procesoru, zamlouvá se mi především Intel i5 (TurboBoost). V označení a výkonech grafik mám (i přes studium http://www.notebookcheck.com/Vergleich- ... 358.0.html ) naprostý mišmaš...
Kloním se spíše ke klávesnici s numerikou - ne však bezpodmínečně.
FireWire, eSATA a další konektory - prozatím využívám jen USB, leč jejich přítomnost výhodou do budoucnosti (ext. HDD/LCD).
Možnost ext. LCD nejistá - ocením vyšší rozlišení.
Po delším rozboru jsem došel k tomu, že chtít přístroj s VÝDRŽÍ a kvalitním ŠASI a přitom i VÝKONEM je, jak jsem zjistil, utopie.
Mým ,,super"favoritem je zde již poměrně profláklé http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=73146
+Design a značka, parametry, konektivita
-Cenový strop, nevím jak je na tom s výdrží
Dalším je menší bratříček http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=74186
+Oproti F11 cena a přitom srovnatelný výkon
-Menší výdrž, barva
Produktem, který mi hodně znesnadňuje rozhodování je Lenovo Y460/560
+Přepínatelná grafika u 560, výkonově jako Sony
-kdo ví kdy ,co a za kolik bude v prodeji v ČR
Závěrem bych dodal, že značky Acer, ASUS či MSi ve mně zrovna nevyvolávají pocit kvality. Můžu se však mýlit...
Tímto vás žádám o rady a názory, děkuji.
Dodam Ti jeste jednu znacnou nevyhodu a vyhodu EB. Nevyhodou je prave nizke rozliseni oproti F. Vyhodou je, ze je o pul kila lehci, coz je neco, co uz se pozna. Dle meho osobniho nazoru nejsou oba tyto nb pro kazdodenni prenaseni prilis vhodne, je to opravdu o zada. btw...kde budes studovat?Videl jsi poslucharny? Maji dostatecne misto na stolecku pro "vetsi notebook"? A nemaji nahodou zasuvky?
Sony VGN-Z90US, C2D P9500 2.53 GHz, 13.1 1600x900, hybrid graphics (Intel 4500MHD x GeForce 9300M GS), 4GB DDR3 RAM, 160GB Intel X25-M G2 SSD, Blu-Ray R/W Drive, Japanese keyboard, Gothic Arabesque Premium Design, Win7Pro x64
Právě se to tu řeší. Lenovo Y460 by mělo být v CZC během 1-2 týdnů, přičemž grafika v něm je taky přepínatelná (5 hodin výdrž na Intel HD). Takže jestli ti tolik nevadí WXGA na 14" a hmotnost 2,2 kg není moc, tak směle do něj 

Naposledy upravil(a) Baz dne 10 bře 2010 12:41, celkem upraveno 1 x.
Co se týče zásuvek - nemám ponětí. Řekli by mi to na studentském?
Co je to ,,větší ntb", resp. podle čeho to určuješ/co je tvůj referenční model? Ten v podpisu? Pokud beru v potaz šířku F11 = 38,3 cm, tak v řádu 1cm se naskládají takřka všechny 15" a 16"-ky. U 14" jsou to +-4cm a u 12" ovšem dokonce 9cm. Je mi jasné, že čím menší, tím lehčí a pohodlnější, větší výdrž atd. ALE - 1)zkrátka a dobře, u 14" a níže není už ten mnou požadovaný výkon a například často ani mechanika...2)Jako jediná rozumná 14" mi přijde http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=69974 , to už mi ale technologicky připadá celkem pasé. 3)13" a níže - bohužel nevlastním ropné pole...
Co se týče velikosti stolečků - na fildě v Brně by to asi bylo těsné (co jsem měl možnost vidět), na ,,mé" FSS pak byla situace lepší. To však bylo v době, kdy jsem ještě ntb nesháněl, takže je to pohled značně subjektivní...
Pochopitelně - ideálně ta 13", nanejvýš 14,1", to bych se ale potom moc neužil (v dnešní době), a to se mi nechce. Abych nakonec neskončil u velkých kalkulaček - netbooků...

Co se týče velikosti stolečků - na fildě v Brně by to asi bylo těsné (co jsem měl možnost vidět), na ,,mé" FSS pak byla situace lepší. To však bylo v době, kdy jsem ještě ntb nesháněl, takže je to pohled značně subjektivní...
Pochopitelně - ideálně ta 13", nanejvýš 14,1", to bych se ale potom moc neužil (v dnešní době), a to se mi nechce. Abych nakonec neskončil u velkých kalkulaček - netbooků...

Proc jsem to nadhazoval jsou jen me osobni zkusenosti. A je fakt, ze pokud se nekde rozhodujes studovat par let a mit k tomu idealni pristroj, tak si zjisti o danem prostredi maximum
O zasuvkach by na studijnim vedet mohli, ale klidne se neboj i mrknout do par poslucharen/uceben, kdyz je zrovna prestavka, pripadne poklabos se studenty
Za svuj dosavadni zivot jsem navstivil pomerne dost univerzit, mnohe z nich jen ze zajmu, nikoli jako student a setkal jsem s nekolika ruznymi tridami poslucharen.
Od skvelych hi-tech se stolecky se zasuvkou prokazdeho, wifi a svetylkem
Az po pomerne caste (napr. UK filda) klasicke poslucharny, kde sedis zmacknuty pred 30cm dreva, z toho 10 cm ma zlabek na tuzky a pred tebou si na potvoru sedne divcina, ci jeste lepe chlapec s dlouhymi umastenymi vlasy a rozprostre ti je po displeji
Samozrejme pri kazdem zavrteni ti bouchne do displeje.
Driv jsem pouzival 11" a to bylo vzdy v pohode, s mou nynejsi 13" je to "jak ehm zadek na hrnec".
Takze pokud tva budouci uni ma moderni stolky se zasuvkou na kazdem kroku a nevadi ti s sebou tahat kameni (nezapomen k vaze notebooku pripocitat obcasne noseni knih a skript...ne vsechny jsou bohuzel v digi podobe)....tak klidne jdi do nadupane masiny
Take nezapomen na hlucnost. Pokud jdes na technickou universitu, kde sedi najednou stovka studentu, tak klidne muzes mit pristroj co rve jak bagr. Pokud jdes na nejaky komornejsi obor, kde se bude tisnit v male mistnosti 10 lidi, tak neni nic horsiho, nez kdyz je tam nekdo se sekackou.

Za svuj dosavadni zivot jsem navstivil pomerne dost univerzit, mnohe z nich jen ze zajmu, nikoli jako student a setkal jsem s nekolika ruznymi tridami poslucharen.
Od skvelych hi-tech se stolecky se zasuvkou prokazdeho, wifi a svetylkem

Driv jsem pouzival 11" a to bylo vzdy v pohode, s mou nynejsi 13" je to "jak ehm zadek na hrnec".
Takze pokud tva budouci uni ma moderni stolky se zasuvkou na kazdem kroku a nevadi ti s sebou tahat kameni (nezapomen k vaze notebooku pripocitat obcasne noseni knih a skript...ne vsechny jsou bohuzel v digi podobe)....tak klidne jdi do nadupane masiny

Take nezapomen na hlucnost. Pokud jdes na technickou universitu, kde sedi najednou stovka studentu, tak klidne muzes mit pristroj co rve jak bagr. Pokud jdes na nejaky komornejsi obor, kde se bude tisnit v male mistnosti 10 lidi, tak neni nic horsiho, nez kdyz je tam nekdo se sekackou.
Sony VGN-Z90US, C2D P9500 2.53 GHz, 13.1 1600x900, hybrid graphics (Intel 4500MHD x GeForce 9300M GS), 4GB DDR3 RAM, 160GB Intel X25-M G2 SSD, Blu-Ray R/W Drive, Japanese keyboard, Gothic Arabesque Premium Design, Win7Pro x64
Co se týče stolečků a zásuvek - pozjišťuju.
Pokud se vrátím k F11 - nikde jsem nezaznamenal ohlasy na hlučnost (tu běžnou - jsem si vědom ,,blíže neidentifikovatelného" hluku z útrob u některých kusů)...
A když pominu to, co tu bylo prozatím napsáno - kdo by mi co (při mých financích a nárocích) doporučil. Metsn je místní Sony guru
, tudíž, kdyby se vyjádřil i někdo další, byl bych rád... 
Pokud se vrátím k F11 - nikde jsem nezaznamenal ohlasy na hlučnost (tu běžnou - jsem si vědom ,,blíže neidentifikovatelného" hluku z útrob u některých kusů)...
A když pominu to, co tu bylo prozatím napsáno - kdo by mi co (při mých financích a nárocích) doporučil. Metsn je místní Sony guru

Me by od Sony odradily ceny prislusenstvi. Takova baterie stoji 2x tolik nez u jinych vyrobcu, coz pro studenta muze byt poradna rana.
Predpokladam, ze podobne nadhodnocene budou i opravy mimo zaruku, ktere jsou drahe uz u jinych znacek.
Predpokladam, ze podobne nadhodnocene budou i opravy mimo zaruku, ktere jsou drahe uz u jinych znacek.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Co v dnešní době není drahé? Resp. co je levné a přitom kvalitní? Samozřejmě, že u Sony si připlatím za značku, očekávám však i jistou kvalitu/možná i prestiž. Ovšem i tak - kazí se vše, často vše závisí na štěstí při výběru konkrétního kusu a to už člověk neovlivní...
Vrátím se ke konkrétním modelům: Lenovo Y460 vypadá vážně dobře, teď jen čekat, jestli se v ČR objeví rozumná konfigurace.
Hodně by se mi líbilo (samozřejmě v jiné barvě
) http://www.notebookcheck.com/Sony-Vaio- ... 275.0.html , to mám ale asi taky smůlu...

Vrátím se ke konkrétním modelům: Lenovo Y460 vypadá vážně dobře, teď jen čekat, jestli se v ČR objeví rozumná konfigurace.
Hodně by se mi líbilo (samozřejmě v jiné barvě

Nejdriv jsem si myslel, ze se ti libi to ruzove
Jinak proc bys mel mit smulu, je to jen refresh soucasne CW verze s C2D procesory, kterych se v CR prodava pomerne dost variaci. Ocekavam ze verze s iX procesory take dorazi...
Baterie se da koupit kvalitni i neoriginalni (dokonce dle meho nazoru i kvalitnejsi). Ale to stejne prijde k veci az po min 2 letech.

Jinak proc bys mel mit smulu, je to jen refresh soucasne CW verze s C2D procesory, kterych se v CR prodava pomerne dost variaci. Ocekavam ze verze s iX procesory take dorazi...
Baterie se da koupit kvalitni i neoriginalni (dokonce dle meho nazoru i kvalitnejsi). Ale to stejne prijde k veci az po min 2 letech.
V prvnim prispevku chce vydrz minimalne 2,5h. F11 ma vydrz AZ 3,5h a po roce muze mit klidne 60% puvodni kapacity, takze vydrz az 2,1h a to uz prestava stacit.
Reklamace snizene kapacity nemusi projit... http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... hp?t=20495
Bylo to jen upozorneni na vyssi ceny, pokud to nevadi, tak neni treba dal resit
Reklamace snizene kapacity nemusi projit... http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... hp?t=20495
Bylo to jen upozorneni na vyssi ceny, pokud to nevadi, tak neni treba dal resit

HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
No slibovat ti nic nemohu a pokud nekdo primo kontaktoval nekoho duveryhodneho ze Sony CR, tak je mozne ze bude mit jistejsi informace.
Na druhou stranu CW s novymi procesory neni jen pouhy refresh, ma kompletne prepracovanou MB i chlazeni a vzhledem k tomu, ze jinde v Evrope se jiz vyskytuje, bylo by velice hloupe, kdyby se v CR neobjevilo.
Na druhou stranu CW s novymi procesory neni jen pouhy refresh, ma kompletne prepracovanou MB i chlazeni a vzhledem k tomu, ze jinde v Evrope se jiz vyskytuje, bylo by velice hloupe, kdyby se v CR neobjevilo.
toš když si u toho lenova tak co takhle Y560 pokud nespěcháš tak v tom nevidím žádný problém design stejný jako u Y460 ale lepší grafická karta. Řeším totiš stejný problém jako ty i limit mám stejný. Nicméně nechce se mi čekat xx měsíců, takže pokud to lenovo nedojde do cca 3 týdnů tak se budu poohlížet po něčem jiném.
Ale bude mi to strašně líto, protože to lenovo i7 procesorem a ATI HD5370 je fakt parádní a prý se s cenou vlezeš bez problémů i s SSD diskem - ale to nemám ověřeno. 

HP dv6000 momentálně hledám nového draka.
Lenovo Y560 - pokud na něj nebudu muset čekat půl roku.
Lenovo Y560 - pokud na něj nebudu muset čekat půl roku.
Zpět na „Jaký vybrat notebook“