Herní Notebook
Herní Notebook
Zdravím,potřebuji poradit ohledně nového stroje.
Potřeboval bych notebook (viděl bych to na 17") na hraní,práci s videem,a úplné zastoupení stolního PC...tedy nabušené dělo..+ nějaký netbok/mininotebook na psani,net (2 gb ram,wifi,1,2 + GhZ CPU,nějakou minimální grafiku... a asi 7-13" display..nechám si poradit..)
Jediné co se mi doposud zamlouvalo byla 18" Toshiba Qosmio,17" Toshiba Qosmio nebo 17" Alienware z USA ... Alienware vyjde 2x tolik nez Toshiba..ale přijde mi že dokonale zastoupí stolní PC...tak poradtě.
Dík moc.
Potřeboval bych notebook (viděl bych to na 17") na hraní,práci s videem,a úplné zastoupení stolního PC...tedy nabušené dělo..+ nějaký netbok/mininotebook na psani,net (2 gb ram,wifi,1,2 + GhZ CPU,nějakou minimální grafiku... a asi 7-13" display..nechám si poradit..)
Jediné co se mi doposud zamlouvalo byla 18" Toshiba Qosmio,17" Toshiba Qosmio nebo 17" Alienware z USA ... Alienware vyjde 2x tolik nez Toshiba..ale přijde mi že dokonale zastoupí stolní PC...tak poradtě.
Dík moc.
Počkej na Asus G73 nebo MSI GX 740(GT 660) anebo i ta Toshiba X 300 15G za výprodejovou cenu je zajímavá.Nic zajímavějšího na hry do 40k u nás na trhu nevidím.A mini-notebook třeba Acer Ferrari nebo Asus 1201N nebo N10J.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
Taky bych vybiral jen mezi temi tremi notebooky,co ti napsal roman2277.
O nicem lepsim nevim.A na Alienware bych se vykaslal.Napr. ten Asus ma byt za 30kkc a nebude o nic slabsi nez Alienware,jen o dost levnejsi.
Ta zlevnena Toshiba je za svoji cenu taky super.Stolni PC ti nahradi vsechny vyse zminene,ne jen Alienware...
O nicem lepsim nevim.A na Alienware bych se vykaslal.Napr. ten Asus ma byt za 30kkc a nebude o nic slabsi nez Alienware,jen o dost levnejsi.
Ta zlevnena Toshiba je za svoji cenu taky super.Stolni PC ti nahradi vsechny vyse zminene,ne jen Alienware...
Toshiba TECRA R10, C2D SP9300, NVS150, 4GB, 250GB/5400rpm., XPP SP3, 3yr NBD on-site
"Only two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the former."
Albert Einstein
"Only two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the former."
Albert Einstein
Artifact píše:do Mini jsem ochotný investovat max. 20 k.. do 17"-18" max 150k
Beru to jako investici dopředu....neomezuji se tedy financema.
To si mel říct rovnou, že nemáš co s penězma :0)
btw. "Investice" bych tomu neříkal.
V tom případě Goldmax, Alienware etc. <-- this way
MSI GT729 (C2Q 9000, ATI HD4850)
MSI GX70 (A10 + HD8970)
MSI GX70 (A10 + HD8970)
nastává otázka proč chceš s takovým rozpočtem notebook???!!! Protože pokud chceš i netbook tak předpokládám, že "herní notebook" jak sám píšeš bude náhrada stolního pc, tudíž bude pořád na stole a netbook budeš přenášet.... v tomto případě mi uniká smysl..
osobně bych si teda postavil k.u.r.v.a dobrej desktop (Intel Core i7-975 3,3Ghz, třeba 16GB ram pro střih videa, nejlepší grafiku do SLI a co já vim, a pořád na tom budeš penězma líp + bokem do budoucna na upgrade), kde máš možnost upgradovat komponenty do budoucna.. takhle narveš x desítek tisíc do notebooku kde vylepšíš max. ram (a to u ntb bývá do max 8GB), ale vlastně ani nevíš jestli už nebude procák nebo grafika zejtra stará.. desktop mi v tomhle případě přijde daleko lepší! Ale pokud tak chceš, je to tvé rozhodnutí
přijde mi to něco na tenhle způsob http://img694.imageshack.us/img694/2594/pcbeatsmac.png
(a to je fakt)
v jiném případě bych se koukl třeba v USA !!!
za $5.999 (112 925 Kč) můžeš mít:
Visionman Widow WGMI-4SG200 Gaming Laptop – Intel Core 2 Extreme QX9300 2.53GHz, 4GB DDR3, 80GB SSD, 640GB HDD, BD-ROM/DVDRW, 18.4" Full HD, 2x GTX 280M SLI, Windows 7 Ultimate 64-bit, Carrying Bag
pořád mi to ale přijde zblázněný dát 100k za něco takovýhleho, když bych za daleko nižší cenu mohl mít to co jsem vyjmenoval výše = desktop snů!
osobně bych si teda postavil k.u.r.v.a dobrej desktop (Intel Core i7-975 3,3Ghz, třeba 16GB ram pro střih videa, nejlepší grafiku do SLI a co já vim, a pořád na tom budeš penězma líp + bokem do budoucna na upgrade), kde máš možnost upgradovat komponenty do budoucna.. takhle narveš x desítek tisíc do notebooku kde vylepšíš max. ram (a to u ntb bývá do max 8GB), ale vlastně ani nevíš jestli už nebude procák nebo grafika zejtra stará.. desktop mi v tomhle případě přijde daleko lepší! Ale pokud tak chceš, je to tvé rozhodnutí

přijde mi to něco na tenhle způsob http://img694.imageshack.us/img694/2594/pcbeatsmac.png

v jiném případě bych se koukl třeba v USA !!!
za $5.999 (112 925 Kč) můžeš mít:
Visionman Widow WGMI-4SG200 Gaming Laptop – Intel Core 2 Extreme QX9300 2.53GHz, 4GB DDR3, 80GB SSD, 640GB HDD, BD-ROM/DVDRW, 18.4" Full HD, 2x GTX 280M SLI, Windows 7 Ultimate 64-bit, Carrying Bag
pořád mi to ale přijde zblázněný dát 100k za něco takovýhleho, když bych za daleko nižší cenu mohl mít to co jsem vyjmenoval výše = desktop snů!

HP 6540b, repro: Logitech Z-5500 (505W)
+ možnost NBD, mnohem lepší repro a zpracování (P.S. grafika na úrovni jedné gtx 280m).
Tak mě napadá, nešly by vyměnit třeba za 9800m GT nebo GTX?
Nebo Core i7 QM 920, 8GB DDR3 1333MHz RAM, 3x 500GB SSD, GTX 285m SLI - nekupte to za 250 000Kč (goldmax)
přitom výkonově jak stolní PC za 25k (bez SSD)
OT: můj desktop snů:
Core i7 Extreme 975
16GB DDR3 2000MHz RAM
3x Crossfire HD 5970 Asus ARES
X* 500GB SSD
a tak 12 full HD 24" monitorů
Tak mě napadá, nešly by vyměnit třeba za 9800m GT nebo GTX?
Nebo Core i7 QM 920, 8GB DDR3 1333MHz RAM, 3x 500GB SSD, GTX 285m SLI - nekupte to za 250 000Kč (goldmax)

OT: můj desktop snů:
Core i7 Extreme 975
16GB DDR3 2000MHz RAM
3x Crossfire HD 5970 Asus ARES
X* 500GB SSD
a tak 12 full HD 24" monitorů
Lenovo Ideapad Y50 70 - Core i5 4210H, Geforce GTX 860M 4GB GDDR5
3DMark Fire Strike - 3519 Bodů
Huawei Ascend P6, Xiaomi Piston v2
No musim rict ze takovou sumu do herniho booku bych nedal ani po vyhre vanocni premie ve sportce
PS: Toto bych si troufal nazvat investici do budoucna,stejne jako kdybych tu castku vyhodil oknem....ale kdyz na to mas, tak to ukaz
A za rok az budes chtit hrat vse na full,(mysleno s max aa a af) tak si nachystej dalsi dotaz na investici do budoucna protoze tvoje stavajici investice uz bude vykonem za zenitem(i kdyz na pomery ntb bude stale dost vykony)

PS: Toto bych si troufal nazvat investici do budoucna,stejne jako kdybych tu castku vyhodil oknem....ale kdyz na to mas, tak to ukaz

A za rok az budes chtit hrat vse na full,(mysleno s max aa a af) tak si nachystej dalsi dotaz na investici do budoucna protoze tvoje stavajici investice uz bude vykonem za zenitem(i kdyz na pomery ntb bude stale dost vykony)
MSI GT735
Je usmevne, ze ty nejvetsi hardcore grafiky v ntb (SLI GTX280m, 285m a Crossfire HD4870) jsou vykonove, jak stolni GTX 280 a HD4850 crossfire - coz uz na spoustu veci nestaci.
Pokud mas fakt prachy (nezasponzorujes tak 10k za pomoc s vyberem?
) tak bych si pockal, jestli bude nejaka skladacka s Core i7 QM920 a HD5870 X2, ale tyhle booky brat ze zahranici, u nas se to vubec nevyplatí.
Pokud mas fakt prachy (nezasponzorujes tak 10k za pomoc s vyberem?

Lenovo Ideapad Y50 70 - Core i5 4210H, Geforce GTX 860M 4GB GDDR5
javak810i: ještě menší otéčko k tomu desktopu.. to mi připomnělo když jsem nedávno četl jeden tweet radka hulána a tj. "Upgrade z Q9550 / 16GB RAM na Core i7 / 24GB RAM / mobo / chladič by stál 35t Kč a přínos bude 15%. To moc nedává smysl." ..
jinak ta Toshiba vypadá opravdu dobře... jenže jak tu opakovaně padlo, myslet si, že investice do notebooku je investice do budoucnosti tak je to obrovskej omyl.. když jsem před 2,5 roky kupoval Asus F3JP-AP098C za 33 308 Kč (ano čtete dobře) tak to bylo dělo jako prase (Core2Duo 1,83 - 2GB ram - ati X1700 256mb, 160GB disk, ...) .. když se na to podívám dneska tak bych si dal nejraději přes držku, že jsem do něčeho takovýho šel! O dnešních hrách si můžu nechat zdát, jsou problémy i na low! Upgrade max. ramek = takže o ničem a proto dneska vybírám novej notebook, ovšem jen na práci - na hraní by to bylo k ničemu když nevíš co bude zítra ... proto jsem si koupil na hraní Xbox 360 Elite a je vyřešeno! Až nebude stačit koupí se Xbox 720 a hotovo .. myslím že tohle jsou daleko lepší řešení .. ale je to každýho věc a tak se omlouvám za tyhle možná plky, možná to takhle vidím jen já!
..
jinak ta Toshiba vypadá opravdu dobře... jenže jak tu opakovaně padlo, myslet si, že investice do notebooku je investice do budoucnosti tak je to obrovskej omyl.. když jsem před 2,5 roky kupoval Asus F3JP-AP098C za 33 308 Kč (ano čtete dobře) tak to bylo dělo jako prase (Core2Duo 1,83 - 2GB ram - ati X1700 256mb, 160GB disk, ...) .. když se na to podívám dneska tak bych si dal nejraději přes držku, že jsem do něčeho takovýho šel! O dnešních hrách si můžu nechat zdát, jsou problémy i na low! Upgrade max. ramek = takže o ničem a proto dneska vybírám novej notebook, ovšem jen na práci - na hraní by to bylo k ničemu když nevíš co bude zítra ... proto jsem si koupil na hraní Xbox 360 Elite a je vyřešeno! Až nebude stačit koupí se Xbox 720 a hotovo .. myslím že tohle jsou daleko lepší řešení .. ale je to každýho věc a tak se omlouvám za tyhle možná plky, možná to takhle vidím jen já!

no
Raimok: hmm To nevím proč, kupoval jsem Asus s96j s podobnými parametry před 3,5 lety za skoro stejné peníze a jako špatný kup mi to nepřijde (pracuje dodnes i když už ne u mě). Kupuju NB přibližně každé 3roky za podobnou cenu s požadavkem na co nejlepší dedikovanou grafiku a dostek paměti a ta cena tak vychází. Je to 11k na rok a to zas není tolik... (nikdy by mě ale nanapadlo kupovat počítačový HW jako investici :0) )
To bych si spíš vlepil za kup hi-end grafické karty před x lety, nebo 7.1 repro soustavy k počítači, která po 2 letech nejde opravit)
To bych si spíš vlepil za kup hi-end grafické karty před x lety, nebo 7.1 repro soustavy k počítači, která po 2 letech nejde opravit)
Naposledy upravil(a) drk22 dne 11 bře 2010 07:49, celkem upraveno 1 x.
MSI GT729 (C2Q 9000, ATI HD4850)
MSI GX70 (A10 + HD8970)
MSI GX70 (A10 + HD8970)
Pravda Pravda,notebook (17") hodlám přenášet tak 1x týdně,ale prostě se mi na něm dobře hraje i pracuje...proto ne desktop.
Tohle je fakt dost předražené ... http://www.compusa.com/applications/Sea ... CatId=3998
Goldmax...to raději koupit tu 18" Toshibu...Goldmax / Toshiba ..to je jako Honda vs Lada.
Jediné relativně kvalitní,konfigurovatelné jsou ty Alienwary,internacional záruka to řeši v pohodě i v ČR.
Alienware 17"
CPU:Intel® Core™ i7 920XM 2.0GHz (3.2GHz Turbo Mode, 8MB Cache)
GPU:Dual 1GB ATI Radeon™ Mobility HD 4870 in CrossfireX™
LCD:17-inch WideUXGA 1920 x 1200 RGB LED (1200p)
RAM:8GB Dual Channel DDR3 at 1333MHz
HDD:512GB Raid 0 (2x 256GB Solid State HDDs)
DVD:Slot-Loading Dual Layer Blu-ray Burner (BR-R, DVD+-RW, CD-RW)
Kdyby někdo měl hezký nápad (desktop sestavu) klidně to sem prosím hodně,dík moc všem.
Tohle je fakt dost předražené ... http://www.compusa.com/applications/Sea ... CatId=3998
Goldmax...to raději koupit tu 18" Toshibu...Goldmax / Toshiba ..to je jako Honda vs Lada.
Jediné relativně kvalitní,konfigurovatelné jsou ty Alienwary,internacional záruka to řeši v pohodě i v ČR.
Alienware 17"
CPU:Intel® Core™ i7 920XM 2.0GHz (3.2GHz Turbo Mode, 8MB Cache)
GPU:Dual 1GB ATI Radeon™ Mobility HD 4870 in CrossfireX™
LCD:17-inch WideUXGA 1920 x 1200 RGB LED (1200p)
RAM:8GB Dual Channel DDR3 at 1333MHz
HDD:512GB Raid 0 (2x 256GB Solid State HDDs)
DVD:Slot-Loading Dual Layer Blu-ray Burner (BR-R, DVD+-RW, CD-RW)
Kdyby někdo měl hezký nápad (desktop sestavu) klidně to sem prosím hodně,dík moc všem.
drk22: tak pokud máš dost peněz na to abys 1x za 3 roky vyhodil 33 tisíc za neugradovatelný ntb tak prosím ... já osobně bych raději vyhodil 1x za 2 roky (tvé měřítko) třeba 10 tisíc za grafiku (a to už jsou v těchlech cenách jedny z nejlepších u nás dostupných) - nehledě na to, že moje grafika když jí koupím ve stejnou dobu jako ty svůj notebook bude daleko výkonější než v tvém notebooku.. takže když ty vyhodíš za 6 let nějakých 66 tisíc já vyhodím za 6 let nějakých 30 tisíc .. jsem 36 tisíc ve výhodě a můžu si za to koupit třeba nejnovější a zároveň nejvýkonější procesor.. a když budou mít hry větší a větší nároky tak koupím další ram a můžu mít tolik GB o jakým počtu se tobě nebude ani zdát ......... jsou to jednoduchý počty! Desktop je tedy na plný čáře ve výhodě..........
tak a zpět k tématu!
tak a zpět k tématu!

Naposledy upravil(a) RaimoK dne 10 bře 2010 23:00, celkem upraveno 1 x.
Zpět na „Jaký vybrat notebook“