Hledám tedy nástupce ale tak skáču z kategorie do kategorie že některým lidem z toho vstávají vlasy na hlavě hrůzou. Takže...
Chci rozhodně něco s kvalitním servisem. Radši tří-a více letou záruku než dvouletou...a ať to opraví hned a teď, nebo do jednoho pracovního týdne...
Chci Intel Inside - Core i3/5
Chci aby to bylo rychlé... Rychlejší než smrt... No dobře, stačí když to bude rychlé jako desktop...
Na hry mám svůj desktop ale... aspoň CoD:MW 1& 2 či hry na UE3 by to dávat mohlo... Takže spíše dedikovanou nežli nededikovanou grafiku.
Chci designově pěkný kus HW, něco na co je radost pohledět...
Nejsem přiznivec lesklých povrchů, mám raději matnější...
To se týká i displejů, ale jsem si vědom že dnes je tu ta hloupá lesklá móda...
Podmínkou je účinné chlazení...
Určitě potěší i LED displej a HDMI.
Kvalitní klávesnice také,protože píšu jako blesk.
Acer, Asus a MSI beru v téhle cenové kategorii jako jízdenku do problémů, a mám li býti upřímný tak ani HP nebylo bez problémů (byť vydrželo pět let ale s tím že se z něj loupala folie na povrchu a dvakráte selhal z neznámých důvodů disk...),takže nevím zda do něj jíti...
Výběr je poněkud nekonzistentní... Skáču jako blecha mezi kategoriemi - bussiness a multimedia... Chtělo by to nějakého křížence...jenže - nic takového není...tedy v této cenové kategorii...
Takže:
Stylovky(bohužel obě s Core2Duo):
Alienware MX11X. Tahle věcička mne nadchla. Vždy jsem toužil po něčem od Alienwaru. Bohužel v ČR jsem objevil jen nesmyslně drahou konfiguraci za 32 000Kč - sice jsem zadal dotaz zda bude i levnější konfigurace (za cca 900€ avšak zatím neznám na tuto otázku odpověď.)
Apple Mac Book Unibody - Apple. Bylo by to něco nového, další + do CV, škoda že není na hliníkového PRO brášku. Jsem si vědom že Apple v ČR = žádné hry... Nicméně alternativa to je... a kvalita LED displeje je výborná...
Bussines class:
Lenovo R400. Netřeba asi cokoliv dodávat. Je velká škoda že neexistuje plnohodnotný nástupce. Bohužel nová Lenova jsou cenově úplně jinde. Vím že na hry se nehodí vůbec ale je to klasika s rollcage. Nevím jestli existuje v téhle cenové kategorii pevnější stroj. Ale přece jen je to NB na dnes zastaralé platformě...
Toshiba Tecra A-11. V parametrech má odolnou konstrukci ale asi ne tak pevnou jako Lenovo... Garance je tři roky, prý se dá prodloužit na pět. Líbí se mi i S11,jenže ta je o dost dražší... Chasis je ale předpokládám stejný, pouze A11 má Core i3 a integrovanou grafiku (takže asi žádné hry na ni nepůjdou) a S11 i5 a Quadro.
Multimediální NB:
Dell Inspiron 1564 - nejlevnější se dá pořídit za 16k, má Core i3, líbí se mi i vzhledově, tváří se že je částečně kovový (ale asi není), dá se pořídit i s dedikovanou ATinou... Bohužel - má lesklý displej...zase ale kraluje bezkonkurenčním servisem Dellu.
Vaio VPC-EB1E1E/WI & VPC-EB1S1E/WI je to jeden a ten samý notebook lišící se pouze Core i3/i5 CPU nebo ne ? Případně jaké jiné Vaio byste mi doporučili ?
Co žhavá novinka na tuzemském trhu NB zn. Samsung ?
Samsung R580 (NP-R580-JS01CZ) & Samsung R580 (NP-R580-JS02CZ) ?
Samsung mám spojený jako výrobce poměrně kvalitní spotřební elektroniky zvláště v LCD displejích (mj. i OEM výroba pro další - i zvučnější značky).
Hodně se mluví i o tomto: Lenovo IdeaPad Y550 (59032301) jenže když se řekne Lenovo tak se mi vybaví ThinkPad...Toto sice na obrázku nevypadá zle ale opět se to leskne...
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Případně mám třeba ještě došetřit a koupit toto ?: Toshiba Qosmio F60-10H či Toshiba Satellite A500-1E4 (předpokládám že to je jedno a to samé pouze v trochu odlišném designu ? - Quismio jsem neviděl, Satellite se leskne...)
Jak vidíte vybral jsem toho dost... Čeho se mám držet, co má z výběru vyřadit, případně je ještě nějaká jiná zajímavá alternativa ?
Díky !