ahoj, prosím o rady od zkušenějších uživatelů ohledne tohoto: musím to prozradit, jde o desktop, tak ale prosím nepište, že to tady nemá co dělat
normálně PC běželo až někdo ho vypnul zadním vypínačem natvrdo, říkám si, jednou by mohl přežít, já to nebyl, a od té doby nejde zapnout pc, pořád se restartovalo, tak jsem "promyslel" a už jsem ho nahoil o stadia, kdy se za půl hodiny načtou XPčka, ale když chci cokoliv otevřít, nebo vlézt do složky, nebo kliknout pravým na plochu, tak se nic neděje, navíc mi XPa píšou, že mám novej HDD, i když na ploše je stará plocha všechny ikony atd, myslel jsem, že že problém u HDD, třeba něco v komunikaci s XPčkama, ale víc nevím, jak to vyřešit? instalační disk nemám, tak jsem myslel, že bootnu linuxy, ale asi ani potom se nedostanu k datům... neví někdo co s tím? díky
asi podělaný HDD
- stavač
- guru
- Kontaktovat uživatele:
Pravdepodobne to budeš masiet preinštalovat- nainštalovat odznova, data ako dokumentí, MP3, foto sa bude dat zachranit tak že si stiahni boot CD Paragon 2008- 2009 a v tom to si možeš tie data aj napalit na optickí disk pokial maš vypalovaciu mechaniku v deskope a už len ten slavny disk XPčko si mosiš zaopstarat aby si spravil novú inštaláciu, ked nabotuješ tak si ešte otestuj pamete ram či nie su vadne lebo reštartovanie možu sposobovat aj vadne pamete ram
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk
-
- občas něco napíše
Re: asi podělaný HDD
mikl3 píše:tak jsem myslel, že bootnu linuxy, ale asi ani potom se nedostanu k datům...
To znamena, ze nemuzes namountovat hdd? Nebo ze ho namountujes a na disku nic neni? Nebo chybi jen nektere adresare?
HP nc6320 | T7200 | 4GB | 320GB 7200ot. | Intel 945 | SXGA+ | WXP Pro | dock
-
- občas něco napíše
mikl3 píše:na disku jsou všechna data, jen se k nim nemohu nijak dostat
Tak tomuhle teda fakt nerozumim

mikl3 píše:už mi jde jen o záchranu dat, takže rady?
Nejjednodussi a nejjistejsi je vyndat disk a zapojit ho do jineho pocitace. Pak muzes data snadno prekopirovat nebo vypalit (pokud pujdou precist samozrejme), zkontrolovat disk jiz zminenou utilitou od vyrobce, atd. Zaroven tim vyloucis moznost, ze problemy zpusobuje vadna pamet nebo deska, coz je taky teoreticky mozne. btw: Nemas to treba jenom zavirovany (to by mohlo zpusobit pomale bootovani)?
HP nc6320 | T7200 | 4GB | 320GB 7200ot. | Intel 945 | SXGA+ | WXP Pro | dock
mikl3 píše:omg, tady někdo dělá z lidí blbce, já jen konzultuji názory ohledně problému, jinak si poradím sám, jde mi o nalezení nejelšpího řešení
Sorry, ale z toho popisu mi rozhodne neprislo, ze vis o cem pises

Pripoj ten disk k jinemu pocitaci a zkopiruj z nej dulezita data. Pak udelej kontrolu disku, smaz adresare Windows a nainstaluj je znova...nebo ho jednoduse zformatuj a udelej instalaci.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Zpět na „Software (nejen) pro notebooky“