Problem s displayom - blika

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
raptor1311
občas něco napíše
Příspěvky: 2
Registrován: 16 bře 2010 20:10

Problem s displayom - blika

Příspěvekod raptor1311 » 16 bře 2010 20:27

Zdravim, dufam, ze som umiestnil svoj "problem" do dobrej sekcie

Mam uz postarsi notebook HP nx6310 a prestal ist display. Presnejsie popisanie zavady : LCD cko pri zapnutom notebooku niekedy proste zhaslo, na sekundu, potom naskocil s tym, ze windows nasiel novy Primary display adapter a Monitor. Neskor zacalo LCD vypadavat castejsie a castejsie. Ziadny deformovany obraz, proste zhasne a naskoci, niekedy mu tak sibalo aj dve minuty nepretrzite. Teraz je to naopak. Display je cierny, sporadicky obraz naskoci.

Uvediem este par faktov, pre ktore si nemyslim, ze by to bolo vadnym LCDckom:

-pri starte pocitaca display nenabehne, ale ked je cierny a zahladim sa nan, mozem vidiet, ze predsa nieco za displayom blika, tipol by som to na ziarovku podsvietenia alebo co. Kazdopadne, obraz nevidiet.

-LCD ciastocne naskoci, ked sa mi podari notebook naslepo nakopnut aj s heslom a so vsetkym(kompletne prihlasenie do widiel, mimochodom xp) a dam ho do usporneho rezimu, tak po obnoveni display aspon chvilami ide.

-suvisi to s vyssie uvedenym, ked sa mi uz podari pocitac obnovit a display chvilami ide, akonahle notebook pripojim k zdroju(adapteru) tak v tu ranu display znova zhasne.

-ked pripojim notebook k externemu monitoru, na monitore "poskakuje" obraz, v podstate sa mi zda, ze neustale meni rozlisenia, preto som vylucil chybu priamo v displayi

Neviete niekto co s tym? Notebook som mal rozobraty a uspesne zlozeny, robi vsetko co predtym. Display ako taky som sa este neodhodlal rozobrat a povazoval som to za zbytocne.

Par veci ma napadlo ale netrufam si povedat co to moze byt, moze to sposobovat poskodeny graficky cip na doske?btw chipset 945, graficke jadro 950 od intelu. Alebo moze byt poskodena ramka, ktorej pamat zdiela aj grafika? Napadol ma aj virus, ale ked notebook nezobrazi nic ani ked sa startuje notebook(cize logo HP a bla bla bla) tak to by asi musel byt sakra dobry virus rovno v BIOSe.

Nie som uplny amater, co sa tyka vypoctovej techniky, takze nemusite pripadne navrhy uplne polopate a take veci ako drivery som uz skusal :D Ocakavam vase postrehy, lebo ja som skoncil, a pekne ma vytaca, ze neviem, co s tym je...

lukycrust
guru
Příspěvky: 743
Registrován: 24 dub 2008 08:33
Bydliště: Vranov n/T

Příspěvekod lukycrust » 16 bře 2010 20:43

tak to vyzerá na ten grafický čip,alebo nejakú chybu na MB,už keď ti blbne obraz aj na ext. monitory...pokiaľ tam máš dve pamäte RAM,tak skús jednu vybrať a poprípadne ich aj premeniť...za skúšku nič nedáš,no nie :D ...a skúsil by som možno aj flash BIOSu...
Lenovo ThinkPad R500(intelGMA) + Advanced MiniDock
HP EliteBook 8540p(3y NBD) + HP Advanced Docking Station

raptor1311
občas něco napíše
Příspěvky: 2
Registrován: 16 bře 2010 20:10

Příspěvekod raptor1311 » 16 bře 2010 20:52

Bios som tam menil asi rok dozadu, odvtedy nevysiel novy, da sa to downgradovat? alebo ho mam len skusit preflashovat tym istym? A ak je to grafickym cipom, jemu sa da vymenit firmware alebo co? jaka moze byt zavada na jednom grafickom cipe? Navyse, momentalne ten notebook skoro polhodinu ide bez bliknutia... som z toho magor a vytaca ma to, ze to neviem spravit

lukycrust
guru
Příspěvky: 743
Registrován: 24 dub 2008 08:33
Bydliště: Vranov n/T

Příspěvekod lukycrust » 16 bře 2010 21:00

pokiaľ sa potvrdí,že je to závada čipu,tak s tým už veľmi nič nenarobíš.môže to byť tým,že sa ti graf.čip nahreje a vtedy to zblbne,ale môže to byť čímkoľvek...skús tu predchádzajúcu ver. BIOSu...
Lenovo ThinkPad R500(intelGMA) + Advanced MiniDock
HP EliteBook 8540p(3y NBD) + HP Advanced Docking Station

EasyM@n
občas něco napíše
Příspěvky: 22
Registrován: 22 dub 2008 15:43
Bydliště: ValMez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod EasyM@n » 19 bře 2010 15:47

Podle popisu těch okolnosti bude chyba nejspíš
1) na úrovni HW (LCD nejede ani při bootu, nejedná se tedy o chybu systému).
2) v invertoru - na LCD funguje podsvícení, i když není signál z grafické karty (celé to svítí bíle). V tvém případě tomu tak není.
3) v napájecích obvodech NB (závada při připojení externího napájení --> grafika, RAM?, invertor)

Displej ani nerozebírej. Spíš ho zkus připojit k jinému NB jestli máš tu možnost.
Pokud nefunguje invertor, nejde akorát podsvícení. Dispej zobrazuje a na světle to jde i vidět. V tvém případě však bude závad nejspíše víc.
Můj sobní typ: odešel MoBo, respektive část, která se stará o napájení grafické karty. Když jsi měl notebook rozebraný nevšiml jsi si, jestli nejsou nafouknuté nějaké kondenzátory?


Zpět na „Hardware“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 31 hostů