Chrastění repro u Acer6930G

notebooky Acer (Aspire, TravelMate) a vše kolem
g.eorgo
občas něco napíše

Chrastění repro u Acer6930G

Příspěvekod g.eorgo » 18 bře 2010 12:14

Dobrý den nikde jsem si tohoto tema nevšiml a tak vás prosím o radu.Před pár měsíci s original OS mě začali chrastit repráky,přeinstaloval jsem OS,chvili bylo vše ok ale posleze se celá věc opakovala.Když k tomu odešla i klávesnice dal jsem NTBK na reklamaci.Byl mi navrácen s tím že jsou reproduktory vyměněny za nové,ale po dvou dnech opět chrastí.neví někdo čím to může být?Mám podezdření na fušery v servisu ale kdo ví.
Předem děkuji za odpověď.
Sedláček

Doktor D60
píše často

Příspěvekod Doktor D60 » 18 bře 2010 22:03

Chyba bude pravděpodobně v ovladačích od Aceru, který jsou (jako spousta dalších věcí) totálně domršený. Jsou 2 možnosti:

a) používat ovladače od realteka, ale přijdeš o kontrolu nad subwooferem, to je dost nepříjemný

b) kdykoliv to začne dělat, vlíst do ovládacích panelů, zvolit zvuk a kliknutím pravýho tl. myši na reproduktory -> zakázat. Hned na to opět klik -> povolit. Po tomhle "restartu" by měly přestat chrastit.

Pokud máš namysli teda to pořádný chrastění, který je jako když táhneš plechovku za autem :)

Je to jenom další z iritujících zločinů Aceru na softwru (z Arcade deluxe mám doteď vyrážku).

stavač
guru
Kontaktovat uživatele:

Re: Chrastění repro u Acer6930G

Příspěvekod stavač » 19 bře 2010 08:50

Ja by som to tipol na bud software chyba windows alebo vada reprakov ked si napisal počas dvoch rokch to fungovalo a teraz chrastí, skus obnovít system a budeš vediet na čom si.
Doktor D60:
Neviem podla čoho si usúdil že čo dava acer ovladače zvukovej karti sú domršteny a čo sa ti nevydi na acer arcade de luxe ked to funguje dobre z čistím zvukom
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk

g.eorgo
občas něco napíše

Příspěvekod g.eorgo » 19 bře 2010 11:14

To stavač: ty repráky začali chrastit už po necelim pulroku po koupi.A dělalo to na origo win vista home,vista ultimate a momentalně na win 7 ultimate.
To all: zkoušel jsem tam dát jakykoliv ovladač,a nic nepomáhá,na příště skusím to s tím zakázáním a povelním zvuku a uvidim,jestli to pomůže,pokud ne tak jim to tam asi znova odnesu jko reklamaci reklamace.

Doktor D60
píše často

Příspěvekod Doktor D60 » 19 bře 2010 11:21

Ovladače co dodává Acer domršený jsou, protože na mým 6920G způsobujou tohle chrčení reproduktorů. Pokud Acer nemontuje ty nejporuchovější reproduktory na světě (protože kamarádovi na stejnym kusu to dělá to samý, plus g.eorgo psal, že je má po výměně), tak je to chyba softwaru. Že je to chyba ovladačů si ověříš lehce tím, že nainstaluješ čistý ovladače ze stránek Realteku. Potom totiž chrčení ustane nadobro (měsíc jsem měl klid, pokud to můžu brát jako důkaz) Jenomže tyhle ovladače zase neviděj subwoofer, takže je zvuk o poznání horší. Jednoduchý jako facka, tak kde může bejt asi taky chyba :wink:

A co mám proti Arcade Deluxe? No snad nic kromě toho, že mě donutil upirátit OS, protože s OEM Vistou od Aceru libovolně bootoval Arcade Deluxe. Po stisku tlačítka pro zapnutí notebooku jsi měl 50 % šanci, že naběhne Arcade Deluxe, nebo Vista. Fakt bomba, chtít nutně zapnout počítač, a místo toho ti naběhne DVD přehrávač, a takhle třeba 3x za sebou. Navíc ten zmetek byl někde schovanej, protože jsem ho z PC vymazal přes ovládací panely a ručně jsem domazával zbytky - stejně to pořád dělalo. Nebylo výjimkou, že jsem Vistu spustil až na třetí start! Ale jinak proti němu nemám vůbec nic, je to moc krásnej program s čistým zvukem :lol:

Proti notebooku nic nemám, ale za softwarovou podporu by měly padat v Aceru hlavy. Hnus, hnus a ještě jednou hnus!

stavač
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stavač » 19 bře 2010 18:48

Ovladače su dobre zo stranky acer ale skor by som povedal že to pohnojily programatori ked integrovali ovladače z vistou ked tvorily skrity oddiel, inak to že na strankach acer su ovladače take ake su a poniektore zastaeale by sa mala zamisliet nad tím firma acer, inak je zaujimave ked taham ovladače zo stranky acerfans su tam aj novšie ovladače a nechybaju tam empovering technologi na W7 čo ovšem na strankach acer nie je na stiahnutie, tieto negativa som napisal na servis acer.cz a vobec nereagovali na moj podnet a ešte čo je zaujimave ked som napisal na acer.ru tak aspon mi odpovedali na problem ktori ma zatažoval
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk

kvakunek
guru

Příspěvekod kvakunek » 22 bře 2010 10:38

Doktor D60: ten arcade delux je na skrytém oddílu na disku...musíš smazat ten oddíl :lol:
ACER Aspire 6920G-582G32MN

Doktor D60
píše často

Příspěvekod Doktor D60 » 22 bře 2010 22:47

Skrytý oddíly jsou na disku 2, odhalil jsem je už celkem dávno, když jsem zkoušel dualboot. Nevim, kterej z nich je bezpečný smáznout a abych se přiznal, už jsem na to dočista zapomněl a dál to neřešil. Ale když o tom mluvíte, tak proč ne. Leží v tom celkem dost místa.

1. oddíl má 10 GB a jmenuje se PQService
2. oddíl má 3,54 GB a je bez jména, 3,10 GB used, takže prázdnej rozhodně není

Nikdy jsem neřešil, co tam Acer cpe za sviňstvo, na těch 10 GB bude ještě nejspíš původní vista pro případ, že by někdo neudělal recovery disk, pokud se teda nemýlim (a to je dost dobře možný :lol: ). Máte konkrétní zkušenost s jejich mazáním? Kdyby ano a ztratily jste řádek nebo dva textu, byl bych moc vděčnej :)

stavač
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stavač » 23 bře 2010 04:31

Zmazat to možeš aj trebarz cez Paragon le nechapem či by ta vytrhlo z biedy kebys si tím o to zvečšil disk

EuroMarkos
píše často

Příspěvekod EuroMarkos » 24 bře 2010 10:24

Používám tento notebook už skoro rok a půl a žádný problém s ním nemám.Na vistách jsem používal ovladače od realteku a jak říkáte,bylo to bez basů.Rok už jedu na win 7,taktéž používám ovladače od Realteku a jedou mi i basy.Takže spokojenost,i když zvuk vycházející z tohoto notebooku není zrovna nejkvalitnější,ale poslouchat se to dá :D
Notebook Acer Aspire 6930g Intel Centrino T6400 2x2.0GHz,4096 Ram DDR2 800MHz,ST9500 500GB,Ati Mobility Radeon 4650 1024 Mb (2304Mb Hyper Memory),displey 16 HD 1366x768,Windows 7 x64

Relic
píše často

Příspěvekod Relic » 29 bře 2010 07:16

aj ja mam tento notebook a som spokojny mam vistu a vsetko funguje skusal som 7 tam mi subwoofer sice fungoval ale nie tak ako na viste 8)
Acer Aspire 6930G

Zpět na „notebooky Acer“