HP ProBook 6440b alebo DELL latitude E5400?

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit

Ktory notebook by ste mi poradili?

DELL Latitude E5400
9
64%
HP ProBook 6440b (NN227EA)
5
36%

Celkem hlasů: 14

danooo
občas něco napíše

HP ProBook 6440b alebo DELL latitude E5400?

Příspěvekod danooo » 14 bře 2010 22:06

HP 6440b: http://pctuning.tyden.cz/hardware/noteb ... ne?start=1
DELL E5400: http://www.cmoullas.net/reviews/34-mobi ... tudereview

Nadväzujem na vlákno http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... hp?t=25121, ktoré je však už dosť neprehľadné a preto si dovoľujem kvôli hlasovaniu založiť vlákno nové. Sondujem situáciu už celkom dlho a pred finálnym rozhodnutím by som chcel počuť aj názory a skúsenosti iných ľudí.

Notebook bude slúžiť prevažne na prácu, budem ho často prenášať, pravdepodobne aj do zahraničia a chcem, aby vydržal minimálne 3-4 hodiny na batériu.

Ide mi o
* kvalitný displej s rozlíšním aspoň WXGA+
* kvalitné spracovanie vhodné na časté prenášanie
* výdrž na batériu
* design

danooo
občas něco napíše

Příspěvekod danooo » 21 bře 2010 14:45

Rad by som poprosil tych, co hlasovali, ale aj ostatnych, aby sa pripadne podelili so svojimi +/-, ktore ovplyvnilo ich nazor. Chcem si overit ci mam spravne informacie.

napriklad:
HP
+ Modernejsi procesor s nizsou spotrebou, celkovo modernejsie vybavenei
+ Trochu vyssie rozlisenie a pravdepodobne kvalitnejsi desplej
+ Nizsia hmotnost a trochu mensie rozmery
- Malo kvalifikovanych informacii

DELL
+ Zrejme pevnejsie spracovanie, strohy business dizajn s ostrymi hranami
+ Kvalita overena casom
- Pomerne problematicke ovladanie touchpadom

Dakujem

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 21 bře 2010 16:43

pokud ti stačí analogový výstup na monitor (D-SUB), bral bych na toto asi ten dell, v základu budeš mít 3letou NBD záruku, která by měla být i mezinárodní.
Např. u mě na D630 dám 1680x1050 ještě s krásným obrazem, no FullHD, nebo dokonce 1920x1200 už bylo mázlé (a to ani nemám 3kolíkovou šňůru, takže u mě nehrozí rušení přes zemnící kolík). Dock k tomu připojit nejde (až vyšší E6400), takže je dost možné, že LCD s vys. rozlišením nepřipojíš.
Co se týče LCD, ještě jsem neviděl pěkný 1440x900 14.1 displej, většinou takový slabší průměr (ostatně většina 14tek)

U HP bych každopádně za NBD připlatil, pokud bys ho chtěl brát.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

danooo
občas něco napíše

Příspěvekod danooo » 21 bře 2010 17:59

* Práveže som našiel ponuky na HP aj DELL s prakticky rovnakými cenami aj vrátane 3Y NBD.

* Zvykol som si pracovať tak, že so sebou ťahám noťas a napájanie všade možne: doma, v škole, v práci, na cestách.
Takže nič externé pripájať nebudem a záleží na kvalite displeja. Hlavne kvôli webdizajnu a pri intenzívnejšom debugovaní sa hodí mať vyššie vertikálne rozlíšenie. Jasné, že by mal mať aj pekný obraz, teda farby, podsvietenie a pozorovacie uhly. Momentálne mám 3-ročný Inspiron 6400 s lesklým 1440x900, na ktorom sú dobré akurát pozorovacie uhly, ale inak je dosť nevýrazný. Inak mám ale pocit, že sa montované displeje veľmi dopredu neposunuli, preto veľa očakávam od toho HP, ktorý pár diskutérov vyslovene vychválilo, ale počkám radčšej si na recenziu v niektorom z overených webov.

Ten DELL sa mi pozdáva kvôli spracovaniu, ktoré je podobné E6400 a to sú skvelé booky. HP vyzerá v tomto ohľade podozrivo, trochu ako staršie Asus-y. Nemal som však zatiaľ možnosť si ho niekde osobne obzrieť a tá jediná česká recenzia ktorú som doteraz objavil veľa informácií nepriniesla.

Zpět na „Jaký vybrat notebook“