No to si tedy nemyslím, že je to mýtus. Komponenty jsou ve všech noteboocich takřka totožné a pochybuji, že si je např. sony dělá samo. Takže poslední věc co může zvednout cenu je šasí a pochybuji, že i kdybych měl komplet šasí z hliníku, tak že by to stálo např. o 5000,-Kč více. Takže za co zákazník dá ty peníze navíc? Za značku a image firmy. Můžou mít nadstandartní služby jako je oprava notebooku u zákazníka doma, ale určitě by to nemělo stát tolik. Někdo tady může argumentovat, že Dell, Sony a pod. jsou spolehlivé značky a nemají takovou poruchovost jako Acer, Asus a pod. Z čeho posuzuje takový člověk, že je ta a ta značka horší? Z fora a na fora píšou většinou lidi co mají nějaké problémy a ti kteří je nemají tak většinou ani taková fora nevyhledávají. To že tu píše tolik lidí, že se jim pokazil Acer, Asus a pod. je dáno tím, že tyto značky jsou u nás nejprodávanější a tím pádem je i více zákazníku co mají nějaký problém. Já v okolí sebe neznám nikoho kdo má Dell nebo Sonny, drtivá většina má Acer, potom Asus a MSI. Mám doma 3 notebooky Acer, stáří 4 a 3 roky a potom čerstvě jednoměsíční dítě
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
a do současné doby jsem neměl ani s jedním žádný problém (ťuk, ťuk). Zase na druhou stranu znám kolegu, kterému dva Acery odešli, ale po rozhovoru s ním se ani nedivím, jelikož alespoň v druhém případě notebook postupně uvařil a to proto, že ho často měl na posteli bez podložky a zakryl tak větrák a i tak mu odešel až po dvou letech čemuž se dá říkat úspěch.
Původně: Acer Aspire 5520G-502G25Mi AMD Turion 64 X2 TL-60 2GHz, 2x 1GB DDR2, 250GB, SMulti, 15.4" lesk, VGA NVIDIA 8600M-GS 512MB, NVIDIA 630M
Nyní: Obr Acer Aspire 8942G